Simon Beck'in Kar Sanatı

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
22 Mayıs 2012
Mesaj
3.069
Tepki
192
İngiliz mühendis Simon Beck sanatın pek bilinmeyen bir ekolünü temsil ediyor. Kendisini ‘kar sanatçısı’ olarak tanımlayan Beck, resimlerini binlerce kilometre yükseklikte ve dondurucu soğukta dağlara nakşediyor.

Simon Beck, kar hediği ile kar üstünde bıraktığı izlerden büyüleyici motifler ortaya çıkarıyor. Sonra da onların fotoğrafını çekiyor. Bu motifler, üç futbol sahası büyüklüğüne erişebiliyor.
Usta dağcı, bu sayede dağlara olan hayranlığını yanısıtıyor.

Simon Beck, "Bu kar sanatı ile dağları güzelleştiriyorum. Onlar benim sanatımın değerini artırıyor, ben de onlarınkini. Doğa ile çizimlerim sayesinde paslaşıyoruz" diyor.

İngiliz mühendis Simon Beck, 10 yıl önce Fransa'nın Savoy Alpleri'ndeki Arc2000 kayak merkezinde bir ev satın almış. Beck'in bu merakı, donmuş bir gölün üzerine çeşitli motifler çizdiği gün ortaya çıkmış.

Bir kar tablosunun tamamlanması, ortalama 2 gün sürüyor.
Ancak bazen gece başladığı bir eseri, sabah geldiğinde rüzgâr veya taze kar, çoktan süpürmüş oluyor.

Simon Beck, "Oyunun kuralları böyle. Kuralları Tanrı belirliyor; eğer açık havada çalışıyorsa insanın, doğanın kurallarına boyun eğmesi gerekiyor" diye konuşuyor.
Beck, bir pusula yardımıyla, çizeceği kar çizimlerinin geometrik yapısını belirliyor. Sanatçının ilham kaynağı ise matematik ve Japon tapınaklarının kum bahçeleri.

Zira özenli çizgi ve hatlara büyük önem veriyor. Simon Beck, "İlk iki saat ölçüm yapmakla geçiyor. Çünkü eğer bir kez yanlış bir hatta yürüdüyseniz onu silmek imkânsız. O nedenle çok dikkatli ölçmek şart. Ana çizgiler çekildikten sonra işler kolaylaşıyor. Sonra müzik dinlemeye bol bol vaktim oluyor" diyor.

Facebook'taki hayran yorumları ise sanatçıyı daha da motive ediyor. Simon Beck, hedefini şöyle anlatıyor: "Ben ünlü olmak ve para kazanmak istiyorum. Ama bunu daha iyi bir ekipman alabilmek için istiyorum. Şu 12 bin euroluk orta format fotoğraf makinelerinden almayı hedefliyorum. O zaman fotoğraflarımı büyük boyutlarda bastırıp sergiler düzenleyebilirim. Ayrıca gece de çalışabilmek için etrafa uzaktan kumanda edeceğim spotlar yerleştirmeyi arzuluyorum."
Ama şimdilik eski ekipmanı ile idare etmek zorunda olduğu için sanatçının bir başka planı var: Çalıştığı mekânı değiştirmek. Simon Beck, "Norveç benim için muhteşem bir yer. Çünkü orada bütün gün, güneşin batışı esnasında çalışmak mümkün. Işık, kara yatay vurunca harika fotoğraflar ortaya çıkıyor" diyor.
Simon Beck ayak izlerini nerede bırakırsa bıraksın, kışın hüküm sürdüğü dağlardan bembeyaz bir sanat eseri ortaya çıkarmayı başarıyor.

*Alıntı

Simon Beck Facebook adresi Tıkla



















 

Erkal COŞKUN

Hiç...
Uzman Üye
Kayıt
1 Ocak 2012
Mesaj
962
Tepki
470
Bizde koltuğumuza gömülüp, bir elimizde çay-kahve kupası, diğerinde mous, tasarım yapıyoruz güya :)
Çoğu zaman bir A4 e düzgün yerleştiremediğimiz motifleri adam koca araziye işlemiş.
Ağzım açık baktım hepsine ve hayranlık duydum.
Sıra dışı bir uğraş ve tasarım...

Paylaşım için teşekkürler Aslı SAYILIR.


Edit: Birde bunlardan her hangi birisi iş olarak bize gelse, hemen internette ararız ya da foruma yazarız, çizecek bi hayır sever varmı diye :)
Bakıp ders çıkartmak lazım biraz...
 

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
22 Mayıs 2012
Mesaj
3.069
Tepki
192
Kesinlikle katılıyorum Erkal bey..
Saatlerdir facebook sayfasından kar üzerinde yaptıklarına bakıyorum imrenerek .. :)
 

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
22 Mayıs 2012
Mesaj
3.069
Tepki
192
:hmmm: severek yapıyor bu işe adamış kendini ne kadar güzel aslında ... Bence yürünür İsmail.. İnsan tutkuları için idealleri için herşeyi yapabili(yo)r...:clap2::clap2: Saygıyla alkışlıyorummm
 

user9

Grafiker
Kayıt
9 Eylül 2009
Mesaj
0
Tepki
80
sıradışılık bi yana çılgınlık bu. hemde en meşrusundan.
 

İsmail ÇOBAN

Grapiksel
Bronz Üye
Kayıt
12 Mart 2010
Mesaj
1.452
Tepki
44
Aslı bende ayakta alkışlarım aynı bende hayallerimin peşinden yürüdüm oda öyle :D
 
Kayıt
31 Ağustos 2012
Mesaj
148
Tepki
12
Biz de traktör tekeri şekli yapıyoruz diye sevinelim. :) :D :) :) :)


Çok güzel şekiller yapmışlar.
Teşekkürler paylaşım için.
 
Yukarı Alt