1 Nisan'a dikkat edin

Abdullah Şahin

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
3 Nisan 2008
Mesaj
2.630
Tepki
89
Geçtiğimiz günlerde Atatürk Havaalanı'ında da işlerin aksamasına sebep olan Conficker solucanı, 1 Nisan'da ev kullanıcılarınıda vurabilir.





Geçtiğimiz günler Atatürk Havaalanı olmak üzere birçok havaalanında bilgisayar sistemlerinin durmasına sebep olan Conficker solucanın yeni bir versiyonu 1 Nisan'da tekrar aktif hale gelebilir.

Son yılların en büyük kabusu haline gelen Conficker internet üzerinden kendisini güncelleyerek çok daha güçlü hale geldi. Virüsün davranışlarını yakından inceleyen Computer Associates (CA) yetkilileri, Conficker'ın 1 Nisan günü büyük bir hareketlenme içine gireceğini iddia ediyorlar.

CA'nın açıklamasına göre virüsün güncellenen son sürümü yakalanmamak konusunda son derece başarılı. Windows'un güvenlik ayarlarını kendiliğinden düşürebilen Conficker, ayrıca sistem geri yükleme noktalarını ve Windows Defender'ı silebiliyor. Ayrıca sistemdeki güvenliği ilgilendiren tam 23 farklı servisi kapatabilen Conficker, 71 değişik güvenlik sitesi ve sistemine erişimi engelleyebiliyor.

Conficker.C olarak bilinen kabusun son sürümünün 1 Nisan tarihinde aktive olacağı tahmin ediliyor, fakat ne yapacağı henüz bilinmiyor.

Kaynak
Hürriyethttp://www.chip.com.tr/galeri/YENi-Her-telden-79-duvar-kagidi_843.html
 
Kayıt
8 Eylül 2008
Mesaj
2.540
Tepki
31
bundan korunmak için bilgisayarımızın tarihini ileri alsak bir faydası olurmu abdullah bey
 

Abdullah Şahin

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
3 Nisan 2008
Mesaj
2.630
Tepki
89
Bir ihtimal o gün gelmeden ileri alırsanız olabilir. Ama yazıda da dediği gibi virüsün ne yapacağı bilinmiyor. Kullanıcıların sistemlerini ileri alacağını düşünerek Kayıt defterininden o gün ki tarihide (gerçek tarihi) öğrenmeside mümkün.
 
Kayıt
25 Haziran 2008
Mesaj
1.278
Tepki
4
Bu virüs denilen şey nasıl oluyor bir türlü anlamıyorum. Bana sanki bu virüsleri Windows gibi büyük firmalar yada orada çalışanlar çıkarıyor. Sonra da antivirüs bulduk diye piyasaya sürüyorlar. Nasıl ki amerika ırak başta olmak üzere birçok ülkeyi işgal edebilmek için kendi binalarını vuruyorsa bunlar da yapar. Aynı ülke nasıl olsa...
 
Kayıt
6 Şubat 2009
Mesaj
5
Tepki
0
Yıllardır böyle mailler, haberler vs. gördüm duydum ve şu ana kadar hiç birisi verildiği tarihte bana zarar vermedi, hemde anti-virüs kullanmadığım göz önüne alırsak bununda bir şey yapabileceğine inanmıyorum :). Selametle...
 
Kayıt
18 Aralık 2007
Mesaj
465
Tepki
5
@Doğukan Tümke
Siz şanslıymışınız, ama sizin kadar şanslı olmayan insanlar var ne yazık ki... Bu bir şehir efsanesi değil, bilgisayarın hardware ine zarar verebilen virüsler bile var... Bunları yapanlar konusu ise ap ayrı bir konu... Hacker likte sebep yoktur, onlara göre yapabiliyor olmaları geçerli bir sebeptir....
 

Abdullah Şahin

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
3 Nisan 2008
Mesaj
2.630
Tepki
89
@Doğukan Tümke

Doğukan Bey

Söylemiş olunan tarihte her bilgisayara bulaşacak diye bir durum yok. Ama virüsler sisteminize sızdıysa istedikleri tarihte aktif olabilirler. Demek ki virüs programınız olmadığı halde şansınıza bu virüs size bulaşmamış
 
Yukarı Alt