600 TL Ödüllü Kurumsal Kimlik ve Logo Yarışması..

GürhanErkal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
22 Aralık 2009
Mesaj
444
Tepki
43
@onurized

Sanırım tam olarak demek istediğimizi anlatmamadık. Sorun miktar değil bu miktarın ödül olarak tanımlanması. Yani ortalama bir merdiven altı ajansta yada sıradan bi freelancerin isteyeceği minumum ücret bu anladınız mı? İyi niyetli düşünürsek bir işletmenin kurumsalı bu kadar ucuz anlamına, art niyet ararsak ta 600 tl'ye onlarca, yüzlerce çalışma arasından seçim yapabilecekleri bir cinlik peşindeler diyebiliriz.

Ben çok daha az fiyatlara da kurumsal yaptım. Bir şey istenmemiş demişsiniz temel kurumsal çalışmaların tamamı isteniyor. Orada en çok tutacak olan logodur. Bence de grafikerin iyisi yaptığı logodan belli olur. Logo belki de illustrasyondan sonra en zor uygulamadır biliyorsunuz.

Ve yine yanlış anlaşılmasın bu işletmeyle bu yarışmayla ilgili bir sorunum yok sadece bakış açısına tepki gösteriyorum. Demişsiniz ki öğrenciler var, şunlar var. iyi de daha şimdiden piyasaya tabanın tabanını yaptıracaksanız, bu işe neden gireceksiniz ki. Biz şu anda çok zor para kazanıyoruz bir çoğumuz mesleği terk etmeyi düşünüyor. Bunun temel nedeni kriz falan değil bu tür açıkgözlülükler, fiyat kırmalar.

Düşünün yetenekli, kültürlü, bilinçli olmak zorundasınız. Okumak, yayınları takip etmek, gezmek, sinemaya gitmek zorundasınız. En az 3 grafik uygulamasına tam hakim olmanız lazım. Matbaa-baskı tekniklerine tam hakim olmanız lazım. Pc yada Mac'den çakmanız. Tasarım ilkelerini bilmeniz ve tüm bu bildiklerinizi uygulamaya dökmeniz lazım.

Ama sadece ehliyeti olan bir adam şöförlük yaparak daha çok kazanıyor. Teşekkür ederiz:)
 

Ahmet ALTUN

Font Tasarımı
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
29 Mayıs 2009
Mesaj
1.398
Tepki
36
@Admin

Bu yarışmada kazanacak çalışmanın Alpaylar ltd. şti Tarafından kullanılabilecek olması nedeniyle günlerdir aklıma takılan bir noktayı belirtmeden edemedim..

Slogan : Eşsiz Sofralardaki payımız

Sayın Alpaylar ltd. şti.'nin affına sığınıyorum.. Eşsiz sofralar deyince eşi benzeri olmayan, tabiri caiz ise, kuş sütü eksik sofralar aklıma geliyor ve bu sofralardaki paydan bahsediliyor.. Yani Alpay ekmek sadece eşsiz sofralara mı hitap ediyor?.. Alalede bir sofrada yeri ve payı yokmu.?
Şöyle olması gerekmiyormu ? : Sofralardaki eşsiz payımız bu şekilde yazıldığında bütün sofraların eşsiz payı manası daha belirgin olmuyormu.. ? :rolleyes:

Teşekkür ederim.
 

onurized

Üye
Kayıt
30 Aralık 2009
Mesaj
10
Tepki
0
@Ahmet ALTUN

Gerçekten yerinde ve güzel bir tespit olmuş.;) Zaten slogan ve bahsi geçen kuşlu fikir tamamen alalede bir öneriydi. Tasarımcı arkadaşların özgünlüklerine engel oluşturmak gibi bir niyet içinde değiliz.

Bu ara biz essiz derken, herkesin kendine ozgu bir sofrasi var, ve bu sofralar aileler icin essiz dir, yani her sofranin tadi lezzeti farklidir o acidan vurgulamak istedik ama Ahmet Bey sizin yaklasiminiz çok daha iyi olmuş. Teşekkürler Ahmet Bey.

Admin arkadaşlardan rica etsem slogan önerisini "Sofralardaki eşsiz payımız" şeklinde değiştirebilirmisiniz.

İyi çalışmalar.
 

Ahmet ALTUN

Font Tasarımı
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
29 Mayıs 2009
Mesaj
1.398
Tepki
36
@onurized

Rica ederim.. :)

Hayırlısı olsun.. Umarım firmanız için gönlünüzce bir çalışma seçilir.. :)

Kolay gelsin..
 

üsküdar

Üye
Kayıt
6 Ocak 2010
Mesaj
3
Tepki
0
D. Teslim edilen çalışmalar Türk Patent Enstitüsü�nce daha önce korunmaya alınmamış, tescil başvurusu yapılmamış olmalıdır. Seçici kurul tarafından kopya olduğu anlaşılan eserler değerlendirmeye alınmayacaktır. Yarışmanın neticesinde, Seçici Kurul herhangi bir eserin, herhangi bir ödüle layık görmekle birlikte, bu yarışmadan önce veya bu yarışmayla eş zamanlı, başka bir yarışmaya katıldığı veya yarışma sonucunun ilan edildiği tarihten önce yayınlandığının veya eserin başkasına ait olduğunun ortaya çıkması durumunda, alınan ödül iptal edilir ve eğer verilmişse, ödül sahibinin, ödülü derhal iade etmesi gerekir.
Adresi belli olmayan iletişim bilgileri olmayan bir şirket yarışma açmış...Yapacagınız çalışma tescil halinde olmayacak..Begendigini al kullan kimseyede ödül falan yok ne ala memleket..Kimse'de telif hakkı talep edemez...
 

Serkan Baysal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
10 Haziran 2008
Mesaj
2.204
Tepki
76
Merhaba,

Firmanın iletişim bilgilerinin olmayışı, yarışma sonunda herhangi bir ödül verilmeyeceği anlamına gelmemektedir. Bu kanıya nereden vardığınızı anlamış değilim.

Sonuç itibariyle bu bir yarışmadır ve grafikerler.org gibi büyük bir platformda yapılmaktadır. Sizin muhatabınız yarışma konusundaki firma değil, grafikerler.org yönetimidir.

Dilediğiniz zaman bizlere özel mesaj ile veya mail kanallarından ulaşabilirsiniz. Fakat ben telefonda görüşmek istiyorum veya yüzyüze görüşmek istiyorum derseniz, yönetimdeki arkadaşlarımıza özel mesaj yolu ile ulaşın, telefon numralarınızı bırakın biz sizi arayalım.

Bu platform altında düzenlenen tüm yarışmaların organizasyonu ve sorumluluğu belirtilen kurallar çerçevesinde tamamen grafikerler.org yönetimine aittir.

Yarışma kuralları çerçevesinde forum üyelerinin bu yarışmaya yukarıdaki şartlar ile katılmak isteyip istememeleri tamamen kendi iradelerine bırakılmış, herhangi bir zorunluluk getirilmemiştir. Yapılan yarışmalar tamamen karşılıklı güvene dayanmakta ve yapılan organizasyonlara yönetim olarak tam destek verilmektedir.

Grafikerler.org olarak bizleri tanımadan önyargılı yapmış olduğunuz yorumu ve yazmış olduğunuz mesajı kınıyor, sizin ve sizin gibi insanların yolumuza çıkmasına hiçbir zaman izin vermeyeceğimizi buradan tekrar dile getiriyorum.

Konuyla ilgili detaylı bilgi almak için bize ulaşabilirsiniz.

Saygılarımla
Serkan BAYSAL
Grafikerler.org Yönetimi
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
@Serkan Baysal

Katılıyorum. Burada bir yarışma düzenlenmiş, konu belirtilmiş, ödül belirtilmiş. Kimse kimseyi zorla logo yap diye zorlamıyor. Dileyen katılır dileyen ise ofisinde oturup 1500 TL ye logo tasarlar... Acaba kaç tane grafiker, dediğiniz gibi 1500 TL alıyor bir logo tasarımından? Ödülü düşük bulan arkadaşlar eminim ayda 15-20 bin TL kazanıyordur sadece tasarım gelirlerinden....
katılacak olan arkadaşlara başarılar.
 

GürhanErkal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
22 Aralık 2009
Mesaj
444
Tepki
43
@Erkan_Nehir

İki tane net yazı yazdım eleştirdiğim konu çok farklı. Sanırım okumadan yorum yapmışsınız çünkü ödül ile tasarım tutarı arasındaki farkı algılabileceğinizi düşünüyorum.

Ben yinede iyi niyetle ekliyim: Bir kurumsal kimlik çalışmasına, güvensiz bir grafiker, batarbank bir reklamcı dahi en az 100 -300 tl fiyat biçer. Başka geliri olacaksa para da istemeyebilir (nasıl olsa tasarımcı enayinin tekidir maaş ödemesine gerek yok) ama aşağı yukarı tabanın tabanı budur. Normal taban 500 -1000 Tl'dir. Bu yarışmayla ortalama 100 kişi çalışma gönderse bu 100 kurumsal kimlik eder. Ortalama 200 tl'den hesaplarsanız 200 tl x100 çalışmanın ederi 20.000 bin TL 'dir. Yani minumum 20.000 TL'lik bir iş yığınına bu yarışma sayesinde 600 lira ödülle ulaşıyorsunuz. Benim eleştirdiğim noktu bu. En azından okuyupta eleştirin lütfen.

Bu tür forumlara uzun süredir yazmıyordum. Ama bu forum bana farklı gözüktü. Çünkü yaşça büyük, duayenlerimiz, ustalarımız burada yazılar yazıyor. Mesleğimizi bu makus talihinden nasıl kurtaracağımızı konuşuyoruz. Ama demek sadece konuşuyoruz bizzat uygulamada tam tersini yapıyoruz:)
 

danisman

Consultant
Kayıt
27 Nisan 2009
Mesaj
1.504
Tepki
30
Merhaba, işlerimin yoğunluğu sebebiyle, çok vaktim olmadı ve bir süredir aranızda bulunamadım. Yazılan yazıları ve tartışmaları baştan sona kadar okudum. Eleştiride bulunan arkadaşlarımız belki haklılar, savundukları fikirler yanlış değil. Fakat burada atladıkları ve farkında olmadıkları bir şey var ben ondan bahsedeceğim, sanırım arkadaşlarımız da bu konuda grafikerler.org yönetimine ve yapılan işe hak vereceklerdir.

Biliyorsunuz bu yarışmaları bir süredir yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Bu yarışmaları yapmaktaki amacımızı zaten başladığı günlerde tüm üyelerimize duyurduk. Nedir bu, grafik sanatı ile ilgilenen, bu işi kendisine meslek olarak seçen, bu işten para kazanan veya bu işi sadece zevk için yapan insanların, kendilerini sınamalarını ve bu konu hakkında kendi yeterlilikleri nedir, görebilmelerini sağlamaktı.

Ocak ayında düzenlediğimiz yarışmaya kadar, sitemizin verdiği birincilik ödülü sadece bir plaketten ibaretti. Ortaya çıkardığımız ve çalışmalarının yapılmasını istediğimiz firmalar, işletmeler, markalar ise hayali isimlerdi. Yani, bu ay düzenlenen yarışmaya kadar, yapılan tüm işler site yönetimince hazırlanmış briefler doğrultusunda yapılmıştır.

Bu ay düzenlediğimiz yarışmada ise, gerçek bir marka ve firmanın, kurumsal kimlik çalışmasını ve logosunu yapmaktayız. Bunu yaparken firma tarafından belirlenen bir ücret söz konusu bu ücret az kabul edilir veya çok kabul edilir. Kimilerine göre az olurken, kimilerine göre belkide çok yüksek bir rakamdır. Burada tartışılması gereken hiç bir şey yok arkadaşlar. Sonuçta biz bu yarışmayı zaten düzenlemekteyiz. Bu yarışmayı düzenlerken de, üyelerimizin, üç lira, beş lira, miktar önemli değil, faydalanabilmesini sağlamayı düşünmek, bir hata mıdır?

Lütfen, bazı şeyleri eleştirirken, bazı güzellikleri de atlamayınız, burada amaç, zaten sadece yarışmak, yarışırken, emeğin karşılığıdır veya değildir, bir şeyler kazandırmak.
Bunun kötü olan yanı nedir? Yarışmaya katılmayı düşünen tüm arkadaşlarımıza ve üyelerimize başarılar dilerim...

Bu firma, bu paraya veya daha ucuzuna veya beğenirsem alırım, beğenmezsem almam diyerek, yüzlerce grafikere bu çalışmayı yaptırabilir mi? Elbette ki yaptırabilir, çünkü bu işi yapacak binlerce reklamcı ve grafiker sokaklarda cirit atıyor. Peki sorun nerede bu yarışmada, ben sorun göremiyorum, sorun edilecek bir şey de ortada yok zaten.

Saygılar...
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
@GürhanErkal

Bana bir tane 20.000 TL ödüllü logo yarışması örneği gösterebilir misiniz acaba? Sanırım yarışma ne demek pek fikir sahibi değilsiniz.
 
Yukarı Alt