800 adet ürün için katalog hazırlıycam,program??

graphboyx

Üye
Kayıt
9 Ağustos 2011
Mesaj
2
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar,Bir otomotiv yedek parça firması için ürün kataloğu hazırlamam gerekli, yaklaşık 800 adet ürün var.Biraz araştırma yaptım yerli bir yazılım buldum Catalog Design Studio adında. Özellikleri tam benim istediğim gibi ürün bilgilerini excel dosyasından import edip bir ürün için dizaynı yaptığınızda istediğiniz kadar ürüne bu şablonu uyguluyor.Aynı dizayn projesi içerisinde farklı tasarımlarda yapabiliyorsunuz.
Ancak kararsız kaldım Adobe Indesign veya QuarkXpress ile bu iş biraz uzun sürecek gibi (Indesign da DataMerge özelliği var ama bu programda daha gelişmiş gibime geldi veri yönetimi).Catalog Design Studio programını almayı düşünüyorum.e-katalog oluşturma özelliği de var, kataloğu baskıya vermek için PDF oluşturma özelliği de. Ne dersiniz?

Aşağıda programla ilgili bilgiler mevcut...




Üretici: Simge Teknoloji.
Web Sitesi: www.simgeteknoloji.com.tr/CatalogDesign.aspx


web sitesinde tanıtım ve eğitim videoları mevcut...

Değerli fikirlerinizi bekliyorum..
 

Sedat Gül

Graphic Desing
Altın Üye
Kayıt
18 Temmuz 2008
Mesaj
2.054
Tepki
141
Öncelikle amacınız sadece PDF almak ise bütün programlarda bunu zaten yapabiliyorsunuz.
amaç verileri düzgün bir şekilde girip, almaksa web sitesi mantığı ile katalog çalışması olmaz
bence Corel Draw ve Photoshop sizin işinizi fazlasıyla görecektir.tasarım güzelliği ise size kalmış
olacaktır. iyi çalışmalar dilerim
 

graphboyx

Üye
Kayıt
9 Ağustos 2011
Mesaj
2
Tepki
0
Öncelikle teşekkürler hocam, dediğiniz gibi web sitesine benzeyen kataloglar olmaz ama bu bir kurumsal imaj kataloğu değil, ayrıca amacım PDF olarak alabilmek, sayfa çevirme efekti ile e-katalog oluşturmak ve tabi Matbaa basımını gerçekleştirmek.

Otomotiv yedek parça kataloglarına bakarsanız;

Önce mesela Audi Yedek Parçaları diye bir kapak yapıyorlar kapakda bir tablo var birde atıyorum Audinin logosu, tabloda tüm Audi parçaların bilgileri var sonra alış veriş sitelerindeki gibi Audi parçalarını listeliyorlar, O bitince Mercedes parçaları ve onun kapağı, ondan sonra mercedes parçaları resimli olarak her sayfada 4'er ,5'er listeleniyor, sonra BMW parçaları v.s liste böyle uzuyor.

Yani piyasa böyle malesef mi diyeyim , iyiki mi diyeyim. Çünkü 800 adet ürüne ayrı ayrı tasarım yapmak akıl karı değil. Belki Halı veya mobilyada sektöründe dediğin olabilir, gerçi onlarda bile yok.
Tabiki photoshop kullancaz bu programıda tercih etsem, imagelar, arka planlar, gradient border lar filan photosopta veya fireworks de yapılacak..

Bakalım biraz daha düşüneyim..
 

kadiror

Üye
Kayıt
16 Haziran 2010
Mesaj
20
Tepki
0
@graphboyx


photoshopla falan 800 sayfalık katalog olmaz..Ayrıca indesing dede sayfa çevirme efekti var. ve web de yayınlanabilir.
 
Yukarı Alt