9 Yaşında iPhone Kodu Yazdı

Kayıt
7 Ocak 2009
Mesaj
534
Tepki
7
Singapur’da dokuz yaşındaki Malezya’lı bir çocuk Apple iPhone için boyama uygulaması yazdı. Lim Ding Wen adlı çocuk bu uygulamayı üç ve beş yaşlarındaki kardeşleri için yazmış.

Lim Ding Wen’in yaşıtları boyama kalemleri ile resim yaparken o boyama programı yazdı. Dokuz yaşındaki çocuğun yazdığı program iPhone kullanıcılarının parmaklarıyla telefonun dokunmatik ekranını kullanarak görüntü çizmelerine olanak sağlıyor. Programı iki haftadan az bir sürede 4000’den fazla kişi iPhone’una yükledi.

Lim, altı programlama dilini çok iyi düzeyde biliyor ve bilgisayar kullanmaya 2 yaşında başlamış. 7 yaşında programlamayı keşfeden ve şu ana kadar 20 adet programlama projesini tamamlayan Lim’in son uygulaması ise iPhone ekranına parmaklarınızla resim çizmenizi ve İPhone’u sallayarak görüntünün silinmesini sağlıyor.

Lim programı kardeşleri için yarattığını fakat insanların hoşlanmasından mutlu olduğunu söylüyor. Programı ilk olarak kendi bilgisayarında yazdığından iPhone’a adaptasyonunu da sağlayan Lim şu an ‘sci-fi’ oyunu üzerinde çalışıyor ki iPhone da Invader Wars (istila savaşı) olarak adlandırılmıştır.
 

Serkan Baysal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
10 Haziran 2008
Mesaj
2.204
Tepki
76
Evet 9 Yaşındaki bu deha arkadaşı tebrik ediyorum. Çocuk hayatını kurtardı. Artık ne işsiz nede parasız kalır :D
 
Yukarı Alt