Adobe Illustrator kare olan çizimin kenarlarını oval yapmak ?

Kayıt
10 Ekim 2011
Mesaj
3
Tepki
0
Arkadaşlar,

Ben Adobe İllustrator programında aşağıdaki resimde kırmızı renkle işaretlediğim gibi kenarları oval olan bir simge yapmak istiyorum. Bir de Adobe İllustrator programı için güzel Stiller indirmek istiyorum. Nerden indire bilirim aceba? Yardımcı olursanız çok sevinirim...

 

Threebudha

Uzman Üye
Uzman Üye
Kayıt
8 Haziran 2011
Mesaj
180
Tepki
17
@Serdar Teymurzade

Bende CS4 var ama sanırım menülerdeki yeri aynıdır. Önce bir çerçeve çizin daha sonra üstteki menülerden Effect>Stylize>Round Corners sekmesine gelin ve preview kutucuğunu da işaretleyerek (bunu yapma sebebiniz verdiğiniz değerleri anında görmek adınadır yoksa şart olduğu için değil) çiziminizi oluşturun. Eğer bu alanı maskelemek içinde kullanmak isterseniz objenizi seçin ve yine üstteki menülerden Object>Expand Appearance sekmesine tıklayın. Bunun yapılmasındaki amaç yaptığınız maskelemenin çiziminizin son haliyle yani köşeleri yuvarlatılmış olarak kullanabilmenizdir.

Diğer sorunuz için ise forum içinde arama yapmanızı ve tabii her zamanki gibi başucu başvuru kaynağı google efendiye danışmanızı önermekten başka bir şey yapamıyorum.

Kolay gelsin.
 
Kayıt
10 Ekim 2011
Mesaj
3
Tepki
0
Yardımın için çok teşekkürler, çok sağol kardeşim.
Allah razı olsun.
Bu google arkadaşımızda arıyorum İllustrator Stilleri ama ordan adam akıllı bişey çıktığı yok.
Stil nasıl kullanılır, nerede diye bişeyler geliyor.
Ama kesinlikle stil gelmiyor.
Sitede varmıdır aceba?
 
Yukarı Alt