Afiş Yardım

Kayıt
15 Kasım 2008
Mesaj
17
Tepki
0
Arkadaşlar merhaba
Sitenize yeni katıldım. Umarım beraber güzel şeyler paylaşır daha iyilere ulaşırız. İlerleyen günlerde derslerden vakit buldukça eski afişlerimi de göndereceğim. Ama önce bir konuda yardıma ihtiyacım var.

Şimdi sizden bi konuda yardımınızı isteyeceğim.
Bizim bir Türkçe Topluluğumuz var. Burada her ay kullandığımız ingilizce kelimelerin türkçe karşlıklarını yayınlıyoruz. 16 kelime her ay. Bunları da bir afişle herkese tanıtıyoruz.

Yeni bir tasarıma ihtiyacımız var. Daha önce mantar panoda postit şeklinde idi. Şimdi yeni tasarım için

Ben birşeyler hazırladım ama özellikle arka planda kullanmam gereken öğede takıldım. Panolara asılacağı için dikkat çekici ama sade bir de gerçekçi olmasını istiyoruz. Uygun yerlere afişin sayısını tarihlerini topluluğun adını yazacağım ama arka planda karar kılamadım. Resimde görünen ataçla tutturulmuş öğelere ingilizce veya yabancı kökenli kelimeyi altına da Türkçe karşılığını yazacağız.

Çalışmamın ilk aşamasını gönderiyoruz.(Arka plan rengini şimdilik bu tonda kullandım ve Türkçesi Varken yazılarını sadece yerlerini belirlemek için yazdım.) Yorum ve yardımlarınızı bekliyorum. NOT: Gerçek boyut A3 boyutlarıdır.

 
Kayıt
25 Mayıs 2008
Mesaj
92
Tepki
10
arkadaşım ataç kullanmışsın iyi hoş da ataçla nereye tutturabilirsin ben düşündüm öyle bir zeminde bulamadım kullanılacak zemin ancak ataç yerine raptiye kullanırsan not asmak için duvar panoları oluyor ya o biraz daha mantıklı gibi geldi bana madem gerçekçi olsun istiyorsun... o panoların rengi de bordo, kırmızı, yeşil olabilir... ancak sen orda not kağıtlarını gri kullanmışsın çok ağır bir renk, böyle bir afişi hangi yaş grubuna hitaben yaptığına göre renk kullanmanı öneririm... tabiki arka fonla uyumlu olmak şartıyla...
bir de ataç kullanmışsın madem ona gerçekçi bir fon olsun istiyorsan defter sayfasının üst kısımları olabilir ama raptiye fikri daha mantıklı gibi, yine de sen bilirsin benden söylemesi... bu arada aramıza hoşgeldin, çalışmalarının devamını bekleriz, kolay gelsin...
 

Osman Ozer

Üye
Kayıt
23 Eylül 2008
Mesaj
52
Tepki
2
Sevgili arkadasim

Atac tutturma isine bend e takildim. DUz zeminde ataci nereye tutturabilecegin suphe konusu. Onun yerine ekte gonderdigim gibi bi calismayi kullanabilirsin; Baska sozum yok.

Osman Ozer

 

ismail koc

Üye
Kayıt
17 Ekim 2007
Mesaj
403
Tepki
0
@Osman Ozer
bencede bu şekilde yapmalısın. hoş bir anlatım çıkabilir ortaya. iyi çalışmalar kolay gelsin
 

aylişş

Üye
Kayıt
24 Mart 2010
Mesaj
6
Tepki
0
arkadaşlar benimde özgürlük ile ilgili bi afiş hazırlamam gerekiyo 1 gün içerisine çok acil bana bu konuda fikir verirseniz çok ii olur :(
 
Kayıt
31 Aralık 2009
Mesaj
478
Tepki
2
@aylişş

Geçen yıl atölyede ki bir eğitmenin bana verdiği fikri bende sana veriyim :) Özgürlük; bir balığın martının ağzından düşerek tekrar denize kavuşması..
umarım işine yarar kolay gelsin ;)
 
Yukarı Alt