Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü Hakkında

Abdullah Şahin

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
3 Nisan 2008
Mesaj
2.630
Tepki
89
Grafik Bölümü, 1999 - 2000 eğitim öğretim yılında öğretime başlamıştır. Bölüm, yaratıcı, kendini yenileyebilen, kültürel yönü güçlü olan, soyutu somuta dönüştürebilen grafik tasarımcıları yetiştirmeyi hedeflemektedir.


Dört yıl süreli programın birinci yılında temel sanat eğitimi kapsamında yer alan uygulamalı dersler dışında sanat - kültür dersleri yer almaktadır. Eğitim, teknolojik donanım ve yazılım ekipmanıyla yapılmaktadır. Teknik atölyelerde gelişmiş bilgisayar donanımları, (Mac, Plotter ve PC) kullanılmaktadır. Bölüm, çalışmalarını Antalya’nın sosyo - kültürel yapısını göz önüne alarak çeşitli kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde gerçekleştirmeye özen göstermektedir. Bu işbirlikleri, öğrencilerin yapmak zorunda oldukları birim içi ve birim dışı eğitimlerinde yararlı olmaktadır. Öğrenciler, bitirme projesi ile mezun olmaktadırlar.


Mezunlar, Grafik Tasarımcı olarak tanıtım ve reklam ajanslarında, basın ve yayın ortamlarında, grafiker,, sanat yönetmeni olarak çalışabilirler. Ayrıca, elektronik ve dijital görsel iletişim alanlarında, reklam ve ambalaj sanayinde çalışma ortamı bulabilirler.

DERS PROGRAMI













 
Yukarı Alt