Animasyonda Buton Sorunu

Kayıt
19 Mayıs 2010
Mesaj
3
Tepki
0
:allalla:Merhaba Arkadaşlar!
CS4, Flash As2.0 ile öğrencilerim için bir ders animasyonu hazırladım.
Animasyonum beş film klibi ve bu beş klibi başlatacak beş buton içeriyor. Her butona üç ayrı özellik( normal: siyah yazı, üstündeyken:mavi yazı ve basılıyken: beyaz yazı) atadım.
Bu butonlarımdan dördü ait oldukları film kliplerini başlatırken, konumlarına görede ilgili renklere dönüşüyor ancak bir tanesi film kilibini tetikleyip başlatmasına rağmen, fare ile üzerine gelindiğinde ya da basıldığında ilgili renge dönüşmüyor. Üzerindeki yazı sadece siyah renkte kalıyor.
Sorun butonun hazırlanışında değil, çünkü farklı kliplerde denedim. Sorun ait olduğu kalipte ancak ne olduğunu bulamıyorum. Diğer film kliplerinde ne varsa sorunlu klipte de hemen hemen aynısı var sadece katman sayısı fazla, kullandığım katmanlar ise, "eylem katmanı,klasik hareket klavuz katmanı,sembol katmanı". dediğim gibi bu özellikleri diğer kliplerde de kullandım.
Bu işte çok yeniyim, buna rağmen bir sürü şeyin üstesindne geldim ama bu sorunu halledemiyorum.
Yardım lütfen!
Saygılar
 
Kayıt
19 Mayıs 2010
Mesaj
3
Tepki
0
Selam arkadaşlar,
En son sorunlarım şu hale geldi:
1-Benim animasyonda dört flim klibi için dört ses dosyası var ve bunlar ayrı butonlardan kontrol ediliyor. Birinci klibe ait ses dosyasını çalarken çalma işlemi bitmeden diğer filme ait ses dosyası butonuna basınca o da çalmaya başlıyor ve sesler üst üste binerek karışıyor.

İstediğim; birinci ses çalma işlemi bitmeden diğerine bastığımda ya başlamasın ya da çalanı kapasın bastığım sesi açsın(İkincisi tercihimdir)

2-Animasyonda Klipleri ayrı, sesleri ayrı butonlar başlattığını belirtmiştim.

Klipleri başlatan butona bastığımda, klibi oynatmaya başlıyor ama bitene kadar devam ediyor. İstediğim şu;

Ben butona basınca klip 3 defa oynayacak, istediğimde bu oynama tamamlanmadan butona basıp durdurabileceğim. Bu hangi kodlarla nasıl yapılır bilemiyorum.

3-Ben animasyon için ses dosyalarını bir PlayLİst şekilde hazırlayıp, Başlat-Durdur-Geri-İleri gibi tek buton sistemiyle nasıl kontrol edebilirim.

Bu konuda bir arkadaşın nette çalışması var ama İngilizce Flash üzerinden anlattığı için anlayamadım, yardımcı olacak arkadaşın CS4 Türkçe Flash kullandığımı unutmazlarsa sevinirim.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla
 
Kayıt
19 Mayıs 2010
Mesaj
3
Tepki
0
Selamlar
Yok mu arkadaşlar yardımcı olacak kimse?
Bu forumlarda cevap almak ne zor şey, herkes böyle bekliyormu yardım almak için?
Yanlış yere mi yazdım sorunu acaba?

...
Saygılar
 
Yukarı Alt