Belirli Ölçüdeki Dörtgene Harfleri Sığdırma

ceylankral

Üye
Kayıt
2 Şubat 2010
Mesaj
4
Tepki
0
Selam arkadaşlar,
ben bi reklamcılık işletmesinde grafiker olarak çalışıyorum.işimiz gereği corel le iç içeyiz.herşey çok güzel.ancak bi sorun var.
sorunum şu;
örneğin GRAFİKERLER yazısını 1 e 1,5 metre boyutlarında bi dörtgene sığdıracağım.(Corel'de)(sığdırma nedenimiz de şu:elimizdeki krom sacı lazere veriyoruz.lazer harfi basıp harf haricindeki yerleri çöpe sallıyor.amacımız boş kalan yerlere de harf sığdırıp boşa gitmesini önlemek)
GRAFİKERLER yazısını sığdırdık diyelim.ek olarak 2 tane daha farklı fontlarda ve boyutlarda yazıyı da boş kalan saca sığdıracağız.şimdiye kadar hep tek tek sığdırmaya çalıştık.inanın 1-1,5 m boyutlarında ki saca corelde sığdırmak 2-3 saatimizi alıyor.
isteğimde şu:
Eğer corel bize otomatik olarak sığdırma işlemi yaparsa nasıl yaptığını anlatabilirmisiniz.
Şimdiden teşekkürler...
 

ceylankral

Üye
Kayıt
2 Şubat 2010
Mesaj
4
Tepki
0
Arkadaşlar istediğim şöyle bişey lütfen yardım edin.Eğer corel in böyle bi makrosu yok ise bu işi kolaylaştırabilecek ne yapabilirim? aşağıdaki işlem tam 3 saat sürüyor.şimdiden Allah razı olsun...
 

Hasan Güner

.com
Bronz Üye
Kayıt
14 Şubat 2009
Mesaj
3.128
Tepki
45
aynı işlemi folyo kesimde yapıyordum tek tek uğraşarak
senin istediğin şeyi hiç duymadım ben olacağını da sanmıyorum
 

ceylankral

Üye
Kayıt
2 Şubat 2010
Mesaj
4
Tepki
0
haklı olabilirsin ama sonuçta harflerin çizgileri belli.corel bi komutla "harfleri 1 cm mesafeyle birbirine yaklaştır" diyebilir.ve sınırları belli koordinatlara döşe.çok mu hayalperestim :)
 
Kayıt
8 Mayıs 2009
Mesaj
148
Tepki
1
Soruya anladığım kadarıyla yanıt veriyorum : Corel'in yatay-dikey yardımcı çizgileri var, cetvelin yatay ve dikey çizgisinden çıkarıyorsunuz, büyük harflerinizi bu çizgiler yardımıyla hizalıyorsunuz, diğer küçük harfleride, ekranı zomlayarak manuel olarak düzenliyorsunuz.

Not : Ben yeni farkına vardım, bu bölüm soru sorma bölümü değil, uygun yerde soru sormak hepimizin yararınadır.
 

ceylankral

Üye
Kayıt
2 Şubat 2010
Mesaj
4
Tepki
0
arkadaşlar aradan 1 buçuk yıl geçmesine rağmen bu makroyu bulamadım.hala aranıyor.bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi.şimdiden teşekkürler.
 
Yukarı Alt