BilgeAdam web eğitmeninin çözemediği ve hiçbir sitede bulamadığım iframe sorunum (:

Kayıt
25 Şubat 2008
Mesaj
5
Tepki
0
Çok ilginç bir iframe sorunum var,BilgeAdam da web tasarım eğitmenine sordum,maille dosyaları at hallederiz dedi,ancak daha sonraki maillerimede cevap vermedi (:) Dreamweaver da hazırladığım bir siteyi firefox kullandığım için sürekli bu browserla denedim,ancak siteyi tamamlayıp kullanıma açtığımızda İe kullanıcılarının sayfanın ortasındaki iframe'i düzgün göremediklerini ve dolayısıyla sayfa düzeninin alt üst olduğunu gördüm.İlgili bir çok sitede arama yapmama rağmen bu ilginç soruna cevap bulamadım ve en son buraya konu açmayı uygun buldum.Normalde tam tersi bir sorun olması gerekirken bu kez İe sorun çıkardı anlayamadım.İlgili resimleri atıyorum yardım olabilecek biri çıkacak mı bakalım :)

Bu Firefox görünümü


Ve bu da İe görünümü



Kod:
[B]<iframe name="iframe" src="ana_sayfa_icerik.html" scrolling="auto" frameborder="0" "width="500" height="350"></iframe>[/B]
Bu da iframe kodum,targetlarda iframe adınıda kullandım herşey normal yani,ama sorun malum işte.Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim,Şimdiden herkese teşekkürler,İyi Çalışmalar..;)
 

User4

Forumdan Uzaklaştırıldı
Kayıt
18 Ekim 2008
Mesaj
1.325
Tepki
39
Hakan bey, iframe'in genişliğini table genişliğine göre orantılıdır herhalde, iframe biraz fazla geniş sanki burdan kaynaklanıyo olabilir.
Explorer tarayıcnız 6 veya üzeridir sanırım, eğer eski bi tarayıcıysa sorun ondanda kaynaklanıyo olabilir.

Bunlar sadece görmeden yapabileceğim yorumlar, mutlaka bunları sizde düşünmüşsünüzdür.

Yaptığınız çalışmaların tamamını bi klasörde toplayıp upload ederseniz umuyorum ki size yardımcı olabilirim.
 
Kayıt
25 Şubat 2008
Mesaj
5
Tepki
0
Öncelikle ilginize teşekkür ederim Erkin Bey.Dosya boyutu biraz yüksek olduğundan ben gerekebilecek olanları bir dosyada topladım ve linkide burada.Evet bahsettiğiniz gibi o sorunlar benimde aklıma geldi,deneme yanılma yoluyla bir çok yol denedim ama başarılı olamadım,sorun browserda diye düşünürsek firefoxta da çalışmaması gerekir.Ayrıca sorun sadece boyutta değil bana kalırsa,arkaplan rengide transparan olarak ayarlanmıyor,sadece yazı olan sayfalarda transparanlık mecvut.

http://www.uploadyeri.com/585778

linkimiz bu,umarım soruna bir çözüm bulursunuz,tekrar teşekkür ederim.
 

User4

Forumdan Uzaklaştırıldı
Kayıt
18 Ekim 2008
Mesaj
1.325
Tepki
39
Bende Firefox olmadığı için deneyemedim, kod kısmında bi problem yok, bi kaç değişiklik yaptım, düzelmiş olma ihtimali yüksek.

Benim tarayıcımda bahsettiğiniz problem olmadı tarif ettiğimiz gibi göründü. Belkide tarayıcınızda problem var başka bilgisayarda da deneyin..

http://rapidshare.com/files/172847547/Derleme.rar.html
 
Kayıt
25 Şubat 2008
Mesaj
5
Tepki
0
Bende yine aynı şekilde gözüküyor :) Benim ie 6.0,sanırım o yüzden daha yüksek sürüm ie programlarında hiç denemedim ama firefoxta yine düzgün çalışıyor.Herhalde sadece ie 6.0 a özgü bir sorun bu.En iyisi sürümü yükseltip denemek umarım işe yarar,tekrar teşekkür ederim :)
 

User4

Forumdan Uzaklaştırıldı
Kayıt
18 Ekim 2008
Mesaj
1.325
Tepki
39
Kesinlikle ondandan kaynaklanıyo, Explorer sürümünü yükselttiğinde sorun kalmayacaktır.
Kolay gelsin..
 

User4

Forumdan Uzaklaştırıldı
Kayıt
18 Ekim 2008
Mesaj
1.325
Tepki
39
Arkadaşım benim tarayıcımda çok güzel gözüküyor, frame tam olarak yayılıyor, aynı olmasını istediğin gibi. Problem kodlarda değil..
 
Kayıt
25 Şubat 2008
Mesaj
5
Tepki
0
Tamam zaten frame boyutuyla ilgili sorunu hallettim ama şu transparanlığı kaldıramıyorum buda bişey değiştirmemiş oluyor yani.Neyse saol yine ilgilendiğin için ;)
 
Yukarı Alt