birkaç yenilemeden sonra sayfaya girebiliyorum :(

Hasan Güner

.com
Bronz Üye
Kayıt
14 Şubat 2009
Mesaj
3.128
Tepki
45
son haftalarda bir sıkıntım var arkadaşlar
genel olarak mozilladan giriyorum web sitelerine
ancak sayfa görüntülenemiyor hatası alıyorum
sonra birkaç kez yeniliyorum sayfayı ondan sonra açılıyor
sorun ne olabilir dns ayarları otomatik olarak ayarlı
yine açması gereken siteleri açmıyor birkaç yenilemeden sonra açıyor :allalla:
 

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
20 Haziran 2008
Mesaj
3.386
Tepki
716
Merhaba Hasan Bey.
Bu tür durumlarda:

Olasılık 1: Dışarıdaki makinelere IP dağıtımını modem içerisindeki DHCP bölümü yerine getirir, DHCP makinenize IP vermezse makineniz intrnete haliyle çıkamaz, muhtemelen modeminizdeki DHCP, mekinenize IP veremiyordur ya da bu görevi yerine getirirken sıkntı yaşıyordur,modem arızalı olabilir -transistörlerdeki gerilimler dahi buna sebebiyet verebilir bunun sebebini dışarıdan kesin kestirmek güçtür vs...-
Çözüm: Biz bu tür durumlarda IP'yi ya elimizle veririz ya da modeme -ki evvela bunu tavsiye ederim- arkasındaki ince tuştan reset atar, modemin ara yüzüne girer - zyxel, exper,pikatel : 192.168.1.1; airties, asus: 192.168.2.1 vs...- dns yapılandırmasından PPOE protokolündeki kullanıcı adı ve şifre kısımlarına servis sağlayıcımızdan aldığımız kullanıcı adı ve şifreyi yazar kaydederiz, bunları biliyorsunuzdur zaten.

Olasılık 2: Onboard olsun harici olsun ethernet kartınız ya da bu görevi gören parça arızalanmış olabilir ki bu kartların genelde arıza sebepleri bölgede sürekli elektrik gidip gelmeleri sonucu oluşan, hat üzerindeki akım gerilimlerinin parçalar üzerinde oluşturduğu zarardır.
Çözüm: PCI yuvasına elinizde varsa harici bir ethernet kartı takıp sonucu gözlemleyiniz.
Böyle bir bölgese yaşıyorsanız mutlak toprak hat ve UPS kullanınız.

Olasılık 3: Bu olasılığı genelde aboneliğin ortak kullanılmasından kaynaklanan port sorununa verdim. Şöyle ki: Abone genelde aynı bina içerisinde ya da farklı binalardan, modemden diğer PC lere internet vermek için ya portlu modem satın alır ya da switch kullanır. Bazen port yetmez ve switch de yoksa portlu 2. modemlerin port kısımlarını interneti dağıtmak için switch görevinde kullanırlar.
İşte bu durumda 1. modemin portundan gelen interneti 2. modemin wan kısmına takıp, 2. modemin LAN portlarından interneti dağıtmaya çalışırlar ki sorun burada başlar.
Servis sağlayıcı aboneye internete çıkabilmesi için sadece 1 IP verir ki bu IP evvela modeme oturmalıdır. Daha sonra ötede dediğim gibi modem içerisinde makinelere interneti DHCP dağıtır, e şu durumda 2. modemin de içerisinde DHCP olacaktır, ve 2. modem de 1. modemden WAN kısmından internet aldığı için 2. modemin de DHCP si IP dağıtmaya çalışacaktır. İşte çakışma.
DHCP IP yi şöyle dağıtır: Örneğin 1. modemin IP si 192.168.1.1 olsun o halde DHCP'nin makinelere dağıtmaya başlayacağı IP 192.168.1.2 olacaktır.
Özet:
Soru 1: Şimdi servis sağlayıcı 1. modemi de görüyor 2. modemi de, iki modemin de arayüz IP leri farklıysa ne olacak peki? Servis sağlayıcı internete çıkış için göndereceği IP yi 192.168.1.1 adresindeki modeme mi yönledirecek yoksa 192.168.2.2'deki modeme mi?
Soru 2: Her iki modemdeki DHCP hangi arayüzden IP dağıtmaya başlayacak? 1.1 den mi 2.1 den mi?
Çözüm: 2. modemdeki DHPC özelliğini kapatarak IP dağıtmasını önlemek, böylece 2. modem sadece port görev görecektir.

Kolay Gelsin.
Hakan.
 

Özgür Akkaymak

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
25 Mayıs 2010
Mesaj
4
Tepki
1
Hasan bey merhaba,
Öncelikle sormak istediğim başka bir browser'da örneğin internet explorer'da aynı hatayı alıyor musunuz? Eğer almıyorsanız sorun firefoxtadır, öncelikle firefox'u update etmenizi öneririm. Şu anki en son versiyonu Firefox 3.6.6
 

Hasan Güner

.com
Bronz Üye
Kayıt
14 Şubat 2009
Mesaj
3.128
Tepki
45
@Özgür Akkaymak
explorerda da yapıyor aynısını sanırım modem ya da ağ bağlantısı ile alakalı
 

C@GL@R

Üye
Kayıt
17 Ekim 2009
Mesaj
83
Tepki
3
Gerekli bilgileri arkadaşlar yazmış ama benimde başımdan geçen bir olayla konu hakkında bilgi vermek istedim.. Özellikle Firefox olmakla birlikte yenilenen internet browser ları hatalı kod olan siteleri bazen açmıyor.. Ve dediğiniz gibi 3-4 kez sayfayı yenilediğinizde yada www. suz yazdığınızda siteye ulaşabiliyorsunuz.. Her site için geçerli olmamakla birlikte bu tarz uyarıları bende sıklıkla alıyorum. Yani sitelerden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Bilginize..
 
Yukarı Alt