Boşyere Uğraş Dur.

Kayıt
31 Aralık 2009
Mesaj
478
Tepki
2
2-3 ay öncesinde biri "iş verenler " kısmına logo yaptırmak için konu açtı.
Firma adı: K-Board
Beyfendiyi ekleyip görüştüm. ve kafasındaki logoları gösterip benden çalışma istedi. 3 gün sonra bir logo sundum. beğenmedi, tekrar yaptım. bu sefer çok beğendiğini söyledi.(kağıt kalemle baya karalamıştım.) logoda ufak bi deişiklik istedi. ve tmmdır dedi. onuda halletim mail ile gönderdim. aradan 1 hafta geçti. ses çıkmayınca tekrar mail attım. işlerinin yoğun olduğunu söyledi. fazla kovalamadım bende. daha sonra facebooktan mailime onun adına davet geldi bende ordan bi özel mesaj gönderdim. bana dediği şu: "biz işi başka bi arkadaşla hallettik. ilgilendiğin için saol."
:)
üstelemedim Allah'a emanet ettim.

Bu konuyu açmamın sebebi, şikayetten ziyade; Bazı insanlar bu işi sırf para işi sanıyorlar. ve bizim emeklerimizi hiçe sayıyorlar. Ben o logoyu çıkarmak için epey bi eskiz yaptım. 3 gün düşündüm. sonuç? veto. sonradan beğenmeyip vazgeçmiş olabilir ama en azından bunun insan gibi söylemmesi daha iyi olur.
eminim bu sorunu yaşayan arkadaşlar da vardır.

Bu işin daha başında olduğumdan ve öğreneceğim çok şey olduğundan. aynı zamanda şuanlık hobi olarak yaptığımdan. ücret konusunu hep arkaplana atmışımdır. ama insanlar ne yazıkki iyilikte anlamıyor. :)

saygılar..
 

Hasan Güner

.com
Bronz Üye
Kayıt
14 Şubat 2009
Mesaj
3.128
Tepki
45
seyit kısa keseceğim

benim mesleğim nedir: grafikerlik
ben karnımı bu işten doyuruyorum

bir inşaat ustasına elektrikçiye oto tamircisine vs. sen bu işe başla bakalım ona göre göreşelim denmez ya da sen bu işi hayrına yap daha çok işimiz olacak onları para ile yaparsın denmez
bunu demeyi düşünmek bile aptallık sayılır

eee bir grafikerden bunu istemek neden bu kadar kolay ?

sen sen ol hayrına iş yapma
öyle bir an gelir sana dua edeceklerine arkandan enayi diye laf ederler
 

VaraKA

Üye
Kayıt
23 Mart 2010
Mesaj
133
Tepki
2
Benimde Flash ile hazırlanan bir site elimde patlamıştı. Gözlerim ağırırcasına uğraştığımı hatırlıyorum. Yaşanan deneyimler kişi alim etmeye yeter. O yüzden diyorum ki;

Ücretin yarısını en azından üçte birini iş başlamadan almalısınız ki, böyle geriye getiremeyeceğiniz zamanınızı heba etmesinler. Bu çalışma şekilini kabul etmeyen kişilerde bilinki işi yarıda kesme veya iptal etme ihtimali kuvvetle muhtemeldir. Müşteri denilen topluluğu fazla ciddiye almamak gerekli.

Geçmiş olsun..
 

idris gümüş

Bronz Üye
Bronz Üye
Kayıt
14 Mart 2010
Mesaj
401
Tepki
5
@Hasan Güner

Selam evet bende hasan kardeşime katılıyorum öyle hayrına yap yada şu işi bitirde biz daha çok iş yapıcaz gibi şeyler söylenmez yapılmazda zaten. Böyle söyleyenden bişyler beklemek bence o işin en büyük hatasıdır...
 
Kayıt
31 Aralık 2009
Mesaj
478
Tepki
2
@Hasan Güner

Valla ne desen haklısın :)
Şimdi ben kendimi geliştirmeye bakıyorum ve fazla geniş çaplı çalışmadığımdan bu tür şirket işleri çok sık gelmez. o yuzden gelenlerede ister istemez tolerans tanıyorum. ücret sorun olmaz diye düşünüyorum ister istemez. ama bu ilk olmuyor tabi. artık işi ciddiye almanın vakti geldi. sonuçta emek gidiyor.
Saolun arkadaşlar... :)
 

idris gümüş

Bronz Üye
Bronz Üye
Kayıt
14 Mart 2010
Mesaj
401
Tepki
5
Arkadaşım nasıl başlarsan nasıl kendini tanıtırsan öyle gider değiştiremezsin değiştirsen kaybedersin bence..
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
Seyit arkadaşım kusura bakma ama sende de biraz kabahat aramak lazım. İlk önce bu işe bir hobi gözüyle baktığın sürece bu tür olaylar kaçınılmaz olacaktır. Örneğin otomobilini bu işi hobi olarak yapan birine tamir etmesi için emanet eder misin? Veya emanet etsen bile o kişiyi ne derece ciddiye alırsın? Ve diğer yandan, bu sektörde mutlaka peşinat alınmalıdır. Ve geri kalan kısmı da alınmadan çalışmanın orijinali verilmemelidir. İşi kaybederim kaygısıyla verdiğin ödünlerden dolayı aslında kaybın uzun vadede çok daha büyük olacaktır. Şartlarını kabul eden kişi zaten seni ve yaptığın işi ciddiye alıyor demektir. Çok ama garantisiz iş almaktansa az fakat garantili iş almak daima daha mantıklıdır. Diyeceksin ki hırsızın hiç mi suçu yok. Var elbette. Ama herzaman eşeğini sağlam kazığa bağlamak gerekir. Aldığın iş sayısı az görünse de, kazancın her iş verenden aldığın işe göre çok daha fazla olacaktır. zamanında ben de senin düştüğün hatalara düştüm. Fakat şu anda müşterimi ben seçiyorum ve kafam gayet rahat.
Geçmiş olsun. Bir daha olmaması dileklerimle.
 
Kayıt
31 Aralık 2009
Mesaj
478
Tepki
2
@Erkan_Nehir

önümde 4 yıllık gsf grafik (jkazanırsam inş. ) var. o yuzden daha işin başındayım. yavaş yavaş herşey rayına oturucak inş.
saolun arkadaşlar..
 
Yukarı Alt