Bugünün Ustaları Yarını Tasarlıyor!

Abdullah Şahin

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
3 Nisan 2008
Mesaj
2.630
Tepki
89
Kim bilir, belki de gelecekte her yerde etrafımızı çevreleyen 3 boyutlu, holografik posterler ile karşılaşacağız. Peki sen gelecekten neler bekliyorsun?



Intel seni gelecek öngörülerini sözcük ve resimlerle ifade ederek tüm dünya ile paylaşmaya davet ediyor. Üstelik finale kalacak olan en iyi 10 fikir sahibini muhteşem ödüller bekliyor. Intel ve BTnet.com.tr’nin ortaklaşa düzenledikleri Senin Yarının Yarışması ile yarını tasarlayacak ustaları arıyor. Bugünün gençlerinin gelecekte iz bırakmasını sağlayacak olan yarışma ile Intel ve BTnet.com.tr, geleceğe katkıda bulunacak ve yaşamın her alanında kullanılabilecek nesne, fikir veya durumlar yaratmayı hedefliyor.

Intel’in Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgesinde Tomorrow Mural ismiyle yayınlanan web sitesi, ilk olarak Türkiye’de, Senin Yarının ismiyle yarışma formatında hayata geçiyor. Intel Türkiye ve BTnet.com.tr işbirliği ile hayata geçirilen Senin Yarının Yarışması’na başvurular 5 Ekim’de başlıyor. Ürettiği teknolojilerle insanlara hayallerini, çözümlerini ve vizyonlarını en kolay ve en doğru şekilde paylaşabilecekleri platformlar sunan Intel, Senin Yarının Yarışması ile bilişimin gücünü arkasına alarak herkesi düşünmeye, araştırmaya ve fikirlerini cesurca ortaya koymaya davet ediyor.

Senin Yarının Yarışması, başta gençler olmak üzere tüm katılımcılara, gelecekte hayata geçebileceğini düşündükleri projelerini ve tasarımlarını bilişim teknolojilerini kullanarak kamuoyu ile paylaşacakları bir platform sunmayı hedefliyor. Intel ve BTnet.com.tr işbirliği ile gerçekleştirilen yarışma, UniClub, İstanbul Digital Kültür ve Sanat Vakfı ile Bilişim Zirvesi’09 tarafından da destekleniyor. Yarışmaya gönderilen tasarım ve projeler ile tasarım/proje sahibinin ismi de Tasdix tarafından koruma altına alınacak.

Başvurular Intel Web sitesinden yapılabilecek

Yarışmaya proje veya tasarım göndermek isteyenler, 5 Ekim tarihinden itibaren Intel’in Web sitesine başvuru yapabilecek. www.intel.com.tr/seninyarinin adresine yüklenecek olan proje/tasarımlar, sadece “Word” formatında düz yazı veya düz yazı ile birlikte “.jpeg”, “.gif”, “.bmp” formatında görsel olabilecek.

Katılımcıları ve geleceğe ilişkin görüşü olan herkesi düşünmeye, araştırmaya ve fikirlerini cesurca ortaya koymaya davet eden Senin Yarının Yarışması, 13 yaş üstü tüm TC vatandaşlarına açık olacak ve başvurular 23 Kasım’a kadar istenen gün veya saatte yapılabilecek. Başvurular www.intel.com/seninyarinin adresine yüklendiğinde diğer ziyaretçilerin erişimene de açılmış olacak ve aynı adreste yarışacak projelerin bir kaç cümleden oluşan kısa içerikleri görülebilecek.

Başvurular 23 Kasım’da sona eriyor

Intel tarafından belirlenen jüri, başvuruları 23 Kasım’da bitecek olan yarışmanın değerlendirmesini 23 Kasım-4 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirecek ve 4 Aralık’ta ilk 10’a girmeye hak kazanan proje/tasarımlar ilan edilecek. Bu seçim sırasında aynı zamanda yarışmanın 1, 2 ve 3’üncülüğünü alan projeler de belli olacak.

Senin Yarının Yarışması kapsamında verilecek Özel Sosyal Medya Ödülü için ise ayrı bir prosedür uygulanacak. Jüri değerlendirmesi sonucunda ilk 10’a girmeye hak kazanan proje/tasarımlar için birer mikroblog sayfası açılacak ve bu proje/tasarımlar 9-25 Aralık tarihleri arasında Özel Sosyal Medya Ödülü’nü alabilmek için yarışacak.

Gençleri düşünmeye, araştırmaya ve fikirlerini cesurca ortaya koymaya davet eden ve bu noktada hem onlara vizyon katmayı hem de proje/tasarımlarını kamuoyu ile paylaşarak bir gelecek vizyonu oluşturmayı hedefleyen Senin Yarının Yarışması’nda 1, 2 ve 3’üncülük ile Özel Sosyal Medya Ödülü’ne değer görülen proje/tasarımlar, 28 Aralık Pazartesi günü açıklanacak. Intel Sosyal Medya Kullanım Yarışması hakkında detaylı bilgi 16.10.2009 tarihinde www.btnet.com.tr adresinde ayrıca yayınlanacak.

Yarışmada 1, 2 ve 3’üncülük ile Özel Sosyal Medya Ödülü’nü kazanan proje/tasarımlar, Intel ve BTnet.com.tr’nin sürpriz ödüllerini kazanacak.
 
Yukarı Alt