Cansu UTKULU (Lalezar Koleji Logotype & Gazate İlanı)

angela

Üye
Kayıt
6 Ekim 2009
Mesaj
23
Tepki
0
Arkadaşlar bu sadece logotype denemesidir, vakit bulup ancak bunu yapabildim, daha sonra yorumlarınızı değerlendirerek bunu geliştirmeye çalışacağım ve gazete ilanı ile uğraşacağım.


 
Kayıt
8 Eylül 2008
Mesaj
2.540
Tepki
31
Tebrikler le den lale yapmana bayıldım çok güzel bir kompozisyon yapmışsın
başarılar
 

angela

Üye
Kayıt
6 Ekim 2009
Mesaj
23
Tepki
0
Beğenilerinize çok teşekkür ederim fakat aklımı karıştıran bir nokta oldu; herhangi bir yazıda herhangi bir harf yazının her yerinde aynı formda olmalıdır diye biliyorum, logotypeda da aynı şey geçerli midir acaba?

Logotype yaparken bir yada birden fazla harfin konuya uygun olarak değişime uğraması gerekiyor, çalışmamda bunu olabildiğince kurallara uygun olarak kullanmaya çalıştım fakat yine de bu kuralı biraz çiğnemenin çalışmamı ne derecede etkilediğini merak ediyorum. Bu konudaki fikirlerinizi ve görüşlerinizi almak istiyorum.
 

Admin

Başkan
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
10 Temmuz 2008
Mesaj
132
Tepki
25
@angela

Her hangi bir ürün, kuruluş, firma veya işletmenin, sözcük şeklinde yazılması ve harflerin tipografik olarak bir araya getirilmesi sonucu logo typeler ortaya çıkarılır. Logo type'nin sözlük anlamı bu veya buna yakın bir açıklamadan ibarettir. Bu çalışmanın amblem ve simge özelliği taşıması logo type'nin özellikleri arasında yer alır. Sadece amblem çizgilerden veya resimlerden ibaretken, Logo type'ler çizgi, resim, yazı karışımından meydana gelir. Logo type'nin bir başka özelliği ise firmaları, şirketleri, işletmeleri veya kişileri özgün bir biçimde ve daha önce kullanılmamış olan stillerde temsil edebilmesidir. Bakıldığı zaman benzerlerinden ayrıştırıcı özellikleri bünyesinde barındırmalıdır.

Amblemlere baktığımız zaman seyirlik olduklarını fakat logo type'lerin seyirlik olduğu kadar da okunduğunu görürüz. Zamanımızda logo type ve amblemin yerine bunların karışımı olarak verilmiş olan bir isim vardır "logo" bu ne kadar doğrudur tartışılır. Yukarıda yaptığım açıklamalardan da anlayacağınız üzere logo type'ler kendine özgü kişilikleri olan ve kendine özgü özellikleri içerisinde barındıran çalışmalardır. Şu durumda sizin sorunuzun yanıtı da, sanırım üst tarafta cevaplanmış oluyor. Fakat yine de daha açık bir dille ifade etmek gerekirse, logo type çalışmalarında istediğiniz harfi, istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz. Bu tamamen grafiği yapan insana bağlıdır, yani hangi harfi nasıl kullanmak isterse kullanabilir, bunun belli bir kuralı yoktur. Bu cevabı yeterli bulmazsanız, ne anlatmak istediğinizi daha açıklayıcı bir yazıyla lütfen sorunuz, ilk fırsatta yardımcı olmaya çalışacağım..

Alper D.Y
 

angela

Üye
Kayıt
6 Ekim 2009
Mesaj
23
Tepki
0
Açıklayıcı bilgileriniz için gerçekten çok teşekkür ederim Alper bey, tam olarak merak ettiğim şeyi anlattınız.

Okullarda bunu çok farklı bir şekilde anlatıyorlar, bu yüzden aklım çok karışmıştı, internet araştırmalarım da yetersiz kalmıştı. İlginize tekrar teşekkür ederim, iyi günler.
 

lifecity

Üye
Kayıt
13 Temmuz 2009
Mesaj
31
Tepki
0
Çalışmanız gerçekten güzel olmuş ama,bana makarna reklamlarını andırıyor,bir koleje uygun olacağını düşünmüyorum,ama genel olarak değerlendirdiğimizde çalışmanız güzel
 
Yukarı Alt