Çizmeye başlamak

Ozgul

Üye
Kayıt
2 Eylül 2010
Mesaj
808
Tepki
57
Yasemin Hanım; öncelikle bu değerli bilgiler için çok teşekkürler. Çıktılarım hala durur çekmecemde.:)

Bu keyifli tartışmaya/sohbete ben de katılmak isterim. :)

"'Dünyadaki hiç bir şey değişmez, değişen sizin dünyaya bakış şeklinizdir ve onu nasıl gördüğünüzdür ve işte bu bir sanatçının yaptığı şeydir… başkalarının yeni bir deneyim kazanması için, sanatçı bilinen deneyimleri yorumlar ve sunar."

Dünyadaki "hiçbir şey" tabi ki değişir, her milisaniye sadece bedenimizde milyonlarca hücre yenilenir. Mikro düzeydeki bu değişimin hızı, algılayabileceğimizden çok daha fazla olduğundan biz bunu farketmeyiz ama bu, hücrelerin ölüp yeni hücrelerin oluştuğu gerçeğini değiştirmez.

Devam edersek; bakış açımız da değişir. Canlı olan her şey değişim ve dönüşüm halindedir. Erkan Bey önceki mesajlarda bardağın çizme eylemi öncesi ve sonrasındaki evrimini gözlemleyin şeklinde esprili bir dille yaklaşmış konuya.:) Bardak bir dönüşüm geçirmez, geçiremez(özellikle yapısını bozmaya kalkmadığımız sürece), yapısı sabittir, canlı değildir. Ama bakan gözün gördüğü her an değişir, çünkü göz nesneye bakarken aklı vasıtasıyla nesneyi algılar. Akıldan geçen her düşünce nesneyi her an farklı bir şekle sokar. Zaten bence budur aynı şeye bakıp da farklı sonuçlar yaratan tasarımların olması ya da aynı elden aynı konuyu işleyip de birebir aynı şeklin çıkamamasının nedeni...
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
@Özgül
Nihayet tüm yazdıklarımı anlayan bir kişi çıkmış...
:)
 

Funda

E=mc²
Kayıt
31 Mart 2010
Mesaj
330
Tepki
9
Ama siz hala anlayamamışsınız Erkan bey :)

Özgül "deveningözü"nün söylediklerinin haklılığına katılır nitelikle destekleyici bir yazı yazmış :)

En başından buyana kendisini destekleme nedenimiz de budur..Sanırım "değişen herşey gibi" ifade biçimlerine göre de algılama şekli değişiyor ;)
 
Kayıt
31 Mart 2012
Mesaj
44
Tepki
3
@Özgül
Özgül Hanım söylediklerinize ek olarak cansız olan her şey de değişim halindedir. Var olan her şeydeki yapıtaşları (kabaca canlılarda hücre,cansız varlıklarda parçacıklar (atom vs) kesintisiz bir biçimde değişim halindedirler). Sanıyorum ki bardak örneğinde bardağı oluşturan parçacıkların değişimlerinin çizimi etkileyecek bir form değişikliği göstermeyeceğinden ötürü yazma ihtiyacı hissetmediniz. Acizane bir katkı amacı ile belirtmek istedim.
Sunduğunuz katkı içinde teşekkürler.
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
"3 farklı ağaç resminin çıkması 3 ayrı bakış açısından kaynaklanır." demiştim sanırım. Farklı bişey mi demek oluyor benim dediğim?
Yoksa farklı gezegenlerde yaşayıp farklı bir dil mi konuşuyoruz?
 
Kayıt
31 Mart 2012
Mesaj
44
Tepki
3
@Erkan Nehir
3 farklı bakış açısının temelinde yatan şey ne olabilir sizce?
3 farklı bakış açısı olduğuna sanırım katılımcılardan hiçbirisinin itirazı yok. Fakat neden 3 insan aynı şeyden farklı farklı etkilenirler? Bence yapılan sohbette düğüm oluşmasının nedeni burda yatıyor. Ben şahsen daha önce yazdıklarımdan bunun temelinde değişimin temel dinamik olduğunu düşündüğümü belirtmiştim. Size göre bunun nedenini açıklarsanız bence daha rahat iletişim kurarak söyleşebiliriz.
Saygılar.
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
Peki arkadaşlar.... Hepiniz harikasınız. Kusura bakmayın salaklığıma verin. Yaşlılık işte.
3 ressamın çizim aşamasında değişime uğradığını düşünemedim. Hay aksi... Öğrenmiş oldum...
 
Kayıt
31 Mart 2012
Mesaj
44
Tepki
3
@Erkan Nehir
Abi öncelikle şu tavır #15 nolu girdide bahsettiğin konumuna kesinlikle yakışmadı ve çok çirkin. İkinci defa düşündüğümü dile getirdiğim için şahsına yönelik bir hakaret ya da saygısız bir davranışta bulunmuşum gibi davranıyorsun.
Seni senden iyi kimse bilemez, kendine yakıştırdığın sıfatlarda ısrarcıysan buna karışmak bana düşmez ama 'harikasın, dahisin' gibi imalı övgülerle yermeye çalıştığında gülünç olmaktan öteye gidemiyorsun. Sohbete daha fazla katılmak istemeyebilirsin, buna kimse de bişey diyemez. Ama sohbette dile getireceğin elle tutulur bi savın yoksa, bu tarz gülünç çabalara gireceğine, katkı sunmayı kesersin olur biter.
Aksi halde kendince 'toy'luğuna atıf yaparak itham ettiğini sandığın 'acemi' geçer karşına 'abi gülünç olma' der.
Sen nasıl düşünürsen düşün, ben burda sunduğun katkıyı önemsiyorum. Sonuçta genç bir kullanıcının hatalı gördüğün bir yaklaşımı üzerinden katkı sundun elden geldiğince. İçeriği elbette tartışılır, ama şu yapıcı yaklaşımın benim için bütün samimiyetimle söylüyorum ki güzel bir anlamı var.
Böyle manasız bi tavırla bu güzel katkıyı anlamsızlaştırmanı istemem.
En içten sevgi ve saygılarımla.
 
Yukarı Alt