Corel Draw'da Ajanda yapımı (video)

Kayıt
3 Ağustos 2009
Mesaj
607
Tepki
74
Merhaba,

Yılbaşı yaklaşırken ve de ajanda mevsimi yeni yeni açılmışken, Corel Draw'da ajanda yapımı konusunu es geçmek istemedim. Aslında geçen yıl hazırladığım bir videoydu. Biraz da alalacele idi. Olduğu gibi yeniden yayınlıyorum. Anlaşılmayan kısımlar için sorularınıza detaylı yanıtlar verebilirim.

Başarılar.
Tuncer ÖZKAN




Link aşağıdadır.
http://rapidshare.com/files/423157812/AJANDA_YAPIMI_DERSae_.mp4
 
Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:

Mira Gabo

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
22 Nisan 2010
Mesaj
101
Tepki
9
Elinize sağlık Tuncer Bey bu ders benim çok işime yarayacak teşekkür ederiz..


Ayrıca da ben az önce bu videoyu izlerken aşağıdaki karelerde -bir giysi tasarımı yaparken dikiş efektinin nasıl verilebileceğini de öğrenmiş oldum! Moda çizimleri yapmaya yeni başlamış arkadaşlara da belki faydası olur diye buraya o kareleri aktarayım dedim. Tekrar teşekkürler..

Videodaki bana bunu öğreten söz konusu kareler bunlar;


Herkese kolay gelsin..
 
Kayıt
3 Ağustos 2009
Mesaj
607
Tepki
74
Sayın İpekçe,

Anladığım kadarıyla ekranın resmini fotoğraf makinesini kullanarak çekmişsiniz.

Bir ekran görüntüsünü yakalamak için bu kadar zahmetli bir yola gerek yoktu. Videoyu durdurduğunuz anda, klavyenizdeki "Print screen" tuşuna basarak ekranın o andaki fotoğrafını zaten çekebilirsiniz. Bu görüntü, o anda kopyalandığı için, herhangi bir grafik programda, "Paste" komutuyla yapıştırabilirsiniz. Bir isim vererek kaydedip, foruma gönderebilirsiniz.

Ama yine de derdinizi bir şekilde anlatmışsınız..

Kolay gelsin.
T.Ö.
 

Mira Gabo

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
22 Nisan 2010
Mesaj
101
Tepki
9
Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için sevgili dostum ancak onu denedim başarılı olamadım. "Print screen" ile kopyaladığım resimde görüntü simsiyah bir alan olarak kaydedildi, bende video olduğu için böyle olduğunu düşündüm ve makine ile halletmeye karar verdim. Sair zamanlarda bir görüntü almak için daima dediğiniz yöntemi kullanıyorum ama videolardan foto almak istediğimde bu sorunu yaşıyorum ne yazık ki. Tekrar teşekkürler..
 

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
20 Haziran 2008
Mesaj
3.386
Tepki
716
@İPEKCE

Videolari Nero ile izliyorsaniz, cekmek istediginiz kare ekrandayken klavyeden C ya da Sag tik/Kare Yakala komutunu verip Paint programina girip ctrl+v yaparsaniz,

K-Lite programi kullaniyorsaniz, cekmek istediginiz video ekrandayken eski surumde ctrl+i yeni surumde alt+i yaparak ya da File/Save Image komutunu verip Paint programina girip ctrl+v yaparsaniz, o anki ekranin goruntusunu yakalamis olursunuz.
 

Mira Gabo

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
22 Nisan 2010
Mesaj
101
Tepki
9
Çok teşekkür ederim Hakan Bey bu bilgiler çok işime yarayacak, sanırım K-Lite buna sebebiyet veriyordu.
 
Yukarı Alt