deniz manipülasyon

Erkal COŞKUN

Hiç...
Uzman Üye
Kayıt
1 Ocak 2012
Mesaj
962
Tepki
470
Fikir güzel ama uygulama o kadar başarılı değil. Kadının yüzünü bu kadar deforme etmez, saçların devamını da dalgalara biraz daha yedirebilirseniz daha iyi olacaktır...
 

AdverArt

Üye
Kayıt
12 Ağustos 2014
Mesaj
9
Tepki
4
Bence; bir çalışma ile ilgili yapılan karşı öneri veya görüşleri yazarak değil de; ileri sürülen düşünce/düşüncelerin görselini uygulayarak örneklemek daha doğru olurdu. Şüphesiz daha iyi, iyi olanı geride bırakacaktır.
 

CemilAL

Üye
Kayıt
26 Ağustos 2010
Mesaj
208
Tepki
25
Yüzü deforme etmektense saçların hareket yönünü direk fotoğrafın yönünü değiştirerek yapman muhtemelen daha mantıklı olur. Ayrıca modelin saçlarının bire verdiği hareket yönü yüzünden uzaklaşır şekilde, biz bunun tersi bir etki istemiyoruz. Aksine akışı, pürüzsüzlüğü gösteriyoruz. Bu yüzden sörf tahtasını saçlarda kayıyor gibi gösterirken yönüne de dikkat etmemiz lazım ki akış bozulmasın, hareket zorlama izlenimi vermesin. Transform aracındayken sağ tıklarsan Warp(Çarpıt) seçeneğine geçebilirsin ki böyle bir çalışmada çok işine yarar. Bir katmanı diğer bir katmana yedirirken renk değişikliginden ziyade layer panelinin üst kısmındaki normal yazan yerden blending mode u değiştirebilirsin ki zaten karıştırma seçeneği demek. Siyah ağırlıklı bir katmanı yedirirken Screen(Ekran) modu güzel bir seçim olabilir mesela ki ben öyle yaptım şu an. En son çalışman bittiği zaman genel bir Levels(Düzeyler) ve Hue&Saturation(Ton&Doygunluk) ayarı yapman daha hoş sonuçlar verir. Ek olarak fotoğraf filtreleri de kullanabilirsin. Çok işsiz olduğum için şu an kendim de bir çalışma yaptım, çok da hoş ve profesyonel olduğu söylenemez ama benim projem değil sonuçta sadece örnek. Daha iyi bir uygulamayı yapabilmen için. Saçlarının rengini mavi yapıp sörfü oraya koymayı deneyebilirsin, saçların bittiği yerde de deniz başlayabilir ki bu benim kişisel fikrim, eleştiri değil farklı bir proje.

Psd burada.
pce266277ed979d2b3e5ee7d5760cbfef9_pc3965d80278d429e1a46b4c7894a29e77_22rT.jpg
2.jpg
@AdverArt

Herkesin kendince işleri güçleri var. Yorum yaparak harcayacağından çok daha vakit harcatıyor dediğiniz yöntem. İşin kötüsü yapılan yorumu eleştirmenize karşın kendiniz çalışma hakkında bırakın resimli uygulamalı gösterimi, eleştiri bile yapmamışsınız. Hatta esere yönelik tek bir kelimeniz bile yok. Oldukça ironik.
 

5213

Üye
Kayıt
13 Ocak 2013
Mesaj
352
Tepki
462
Bence harika olmuş teşekkür ederim hem görsel hem de açıklama için.Ayrıca kadın görselinin yeri için karar verememiştim, şu an durduğu köşe yerinde olmuş.Elinize sağlık.
 
Yukarı Alt