Dikkat ! Logo İsteği Yapmadan önce ...

Admin

Başkan
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
10 Temmuz 2008
Mesaj
132
Tepki
25
İlk önce Grafik Tasarım sanatının bir "MESLEK" olduğunu belirtmek isterim. Ve her meslekte olduğu gibi, bu sanatı icra eden kişiler de hayatlarını idame ettirmek durumundadır ve bunu meslekleri sayesinde yaparlar.
Herhangi bir tasarım esnasında kullanacağınız, daha önceden yapılmış kurumsal logolar dışında (Coca-cola, adidas, vestel, arçelik vs...) Kendinize özel logo isteği, "paylaşım" kategorisine girmez.
"Arkadaşlar ismim şu. Rica etsem bana bir logo..." Şeklindeki istekler hem bu mesleği yapanların emeklerine saygısızlık, hem de uygunsuz isteklerdir. Bu tür istekler silinecektir. Kendinize veya firmanıza özel isteyeceğiniz logolar için, "freelance işverenler" bölümüne konu açabilirsiniz.
Veya gerekli başlıklar altında arama yaparak, ilgili programlar hakkında gerekli bilgiyi edinerek kendiniz yapma yoluna gidebilirsiniz.
Kişisel veya kurumsal olmayan ve maddi amaç gütmeyen diğer etkinliklerde kullanılacak logo veya afiş vs. için ise (Kimsesizler, engelliler, gaziler, yaşlılar vs..) yönetim ile irtibata geçip bilgi alabilirsiniz.
Ayrıca daha kapsamlı projeler için ise, forumumuz tarafından organize edilen bir yarışma düzenleyebilir ve yine bu konu hakkında forum yöneticilerinden ayrıntılı bilgi isteyebilirsiniz.

"Bu kadar küçük bir logo için para alınmazmış. Arkadaşlar öyle söyledi" şeklinde bir bahaneyle konu açmak isterseniz, o "arkadaşlarınızdan" yardım talep edebilirsiniz.
Tasarımın büyüğü küçüğü olmaz. Her emeğin bir karşılığı vardır ve Grafik Tasarım sanatı bir "hobi" değil "meslek"tir.
iyi paylaşımlar.
 
Yukarı Alt