Diskalifiye Duyurusu...

Durum
Konu kapatılmıştır.

danisman

Consultant
Kayıt
27 Nisan 2009
Mesaj
1.504
Tepki
30
Sevgili forum üyeleri, bildiğiniz üzere sitemiz tarafından her ay yeni bir yarışma düzenlemekteyiz.

Bu yarışmaların amacı, üyelerimizin aktif bir şekilde meslek içerisinde yer almalarını ve kendilerini, mesleki birikim konusunda sınamalarını sağlamaktır. Yarışmalarımızda belirlediğimiz konular ve brifler ışığında, her yarışmacı kendi eserlerini ve çalışmalarını yaparak yarışmalara iştirak etmek durumundadır.

Yarışma jürisi olarak bu ay düzenlediğimiz "littabe" isimli yarışmamızda, tespit ettiğimiz bir konuyu tüm yarışmacılara duyuruyoruz.

Yarışmacılarımız içerisinde yer alan Erkin Karataş isimli üyemiz, üzülerek belirtmek zorundayız ki, Alberto Seveso'ya ait olan grafik tasarım ve görselini alarak yarışmada aynen kullanmıştır,

Yarışma için Kullanılan tasarım görseli;
http://i31.tinypic.com/10zy9kx.jpg

Tasarımın orjinal görseli;
http://4.bp.blogspot.com/_Rk1qrb0AgNY/R_AN07tKm6I/AAAAAAAAAT4/HEyQL5LCmac/s400/ALBERTO_SEVESO_5.jpg

Başka bir grafik sanatçısına ait olan bu çalışma, yarışma kurallarına aykırı oldu için, kendisinin yarışmadan diskalifiye edilmesine neden olmuştur.

Tüm yarışmacı üyelerimize duyurur, bütün katılımcı üyelerimizin, bu tür yaklaşımlardan kaçınmaları gerektiğini önemle bildiririz...

Yarışma Jüri heyeti adına
Ozan Muhammet CANDAN
 

User4

Forumdan Uzaklaştırıldı
Kayıt
18 Ekim 2008
Mesaj
1.325
Tepki
39
Ben yarışma kurallarında böyle bir madde göremedim. Sonuçta internet üzerinde dolaşan kullanımı yasak olmayan görseldir bu kullandığım. Diğer çalışmalarda ki fotoğraf çekimleride bana ait değil, onların kullanımı da mı yarışma kurallarına aykırıdır? Ben bu diskalifiye durumunu kabul etmiyorum..
 

danisman

Consultant
Kayıt
27 Nisan 2009
Mesaj
1.504
Tepki
30
Merhaba Erkin bey,

Öncelikle, yarışmada böyle bir kural olmaması, senin bu kural zaten yok diyerek, başka bir sanatçının eserini kullanmanı gerektirmiyor.

Kullandığın görsel, sade ve düz bir görsel olsaydı, jüri üyesi olarak bir sözüm olmazdı ama burada, kullandığın görselde, bir grafik çalışması ve sanat çalışması söz konusu, senin katıldığın eserleri değerlendiriken, sen diğerlerine göre bu çalışmayla avantaj sağlamış oluyorsun.

Bu da haksız bir rekabeti doğurmaktadır. Bu nedenle diskalifiye kararını jüri üyeleri olarak, toplu halde vermiş bulunuyoruz...

Bilginize...
 
Durum
Konu kapatılmıştır.
Yukarı Alt