E - Katalog / Dijital Katalog Nasıl Yapılır? Konu Anlatımı, Video Ders...

Murat Vardar

Uzman Üye
Uzman Üye
Kayıt
14 Ocak 2012
Mesaj
4.332
Tepki
1.051
E- KATALOG / DİJİTAL KATALOG NEDİR:

Bilgisayar ortamında ürün veya hizmetlerin, görsel olarak etkileyici biçimde internet sitesinde ve/veya CD ortamında 3 boyutlu tasarımla tanıtılmasıdır.
Etkili bir pazarlama aracıdır. Özel bir yazılım kullanılarak hazırlanan Dijital Katalog, PDF, Word, Powerpoint vb. diğer formatlardan farklıdır.

Dijital Katalog/ E-Dergi, gerçek baskılı katalog ve broşürler gibi çevrilebilen sayfa yapısına sahip olup, bu sayfalara yerleştirilebilen akıllı butonlar (tıkla ve göster) sayesinde sayfaların görüntülenmesini pratikleştirmektedir.

Yardımcı hiç bir program gerektirmeden Windows işletim sistemine sahip tüm bilgisayarlarda izlenilebilir ve en temel bilgisayar kullanıcılarının bile sadece tıklayarak sayfalar arasında gezinmesini, istediği ürüne yada bilgiye rahatlıkla ulaşabilmesini sağlayacak şekilde tasarlanır.

Ürünlerinizin ve hizmetlerinizin tanıtımında; ideal, ayrıcalıklı ve prestij bir uygulamadır. Dijital Katalog uygulamasında mevcut baskılı katalogunuz dijital ortama aktarılıyor. Böylelikle web sitenizde ve ayrıca isterseniz CD olarak da çalışabilecek bir tanıtıma sahip oluyorsunuz.

Dijital teknolojinin ulaştığı yeni nokta olan 3 Boyutlu efekt ile sayfa sayfa açılan ve gerek yüklenmesi ve gerekse de kullanımı açısından çok büyük kolaylığa sahip olan Dijital Katalog; firmaları yüksek baskı ve postalama vb. giderlerden kurtarıyor.

Ayrıca güncelleme, yenileme gerektiği zaman kolaylıkla ve çok ekonomik olarak düzenlenebiliyor. Böylelikle çok yüksek baskı giderleri ile çoğaltılan klasik katalogların alternatifi Dijital kataloglar olmaktadır.

Benzer uygulama ile Dijital Kitap hazırlaması da kolay ve ekonomik bir uygulama haline geliyor. Baskısı yapılmış her tür kitap, dergi ve doküman Dijital Kitap uygulaması ile 3D efekt ile görüntülenen elektronik ortamda, internette yer alan bir duruma geliyor.

Dijital Katalog-Dergi;
Dijital Kitap elektronik ortama aktarılmış kitap içeriğidir. Bugüne kadar çok farklı formatlarda hazırlanan dijital kitaplar şu anda 3D efekt ile görüntülenen, 3 Boyutlu efekt ile sayfa sayfa açılan formatta hazırlanmakta. Dijital dünyaya sunulmak istenilen ve web üzerinden görüntülenmesi arzu edilen her türlü kitap artık kolaylıkla Dijital Kitap haline dönüştürülebilmektedir.

Dijital Katalog-Dergi;
Dijital Kataloglar elektronik Dünya’nın yeni trendidir. Gerek görsellik ve gerekse de uygulama kolaylığı ile çok tercih edilen bir araçtır. Firmalar ürünlerini, hizmetlerini, projelerini son derece görsel bir şekilde web sitelerinde dijital katalog uygulaması ile tanıtmaktadırlar.

Dilerlerse hazırlattıkları Dijital Katalogları CD’ye aktararak tanıtımlarında kullanıyorlar, fuarlarda dağıtıyorlar. 3D efekt ile sayfa sayfa açılan ve böylelikle çok hoş bir görsellik kazanan Dijital Kataloglar gün geçtikçe klasik katalogların yerini alıp veya onlarla birlikte dijital alternatif olarak kullanılabilmektedir.

Dijital Katalog için Ne Lazım:
Dijital Kataloglar için gerekenleri şöyle sıralamak mümkün;
Daha önce hazırlanmış klasik katalog var ise;
Katalogun kendisi veya pdf, Jpeg görüntü dosyaları, text doneleri yada baskıya hazırlanmış tasarım, Dijital katalog hazırlamak için yeterli olmaktadır.

Dilerseniz video derslerle adım adım E - Katalog işine başlayalım,

VİDEO DERSİ İZLEMEK İÇİN

Video Ders de kullanılan programın demo / deneme sürümünü buradan indirebilirsiniz.

Faydalı Olması Dileğiyle...
 

gzdsvnc

Üye
Kayıt
16 Temmuz 2013
Mesaj
2
Tepki
0
Hocam öncelikle video ve anlatım için teşekkür ederim. Çok işime yaradı. Fakat bir sorum olacaktı. Yukarda sağ üst köşede bulunan logoyu kaldırmam gerekiyor bunu nasıl yapabilirim? Kod kısmından değiştirmeye çalıştım ama olmadı. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
 

Murat Vardar

Uzman Üye
Uzman Üye
Kayıt
14 Ocak 2012
Mesaj
4.332
Tepki
1.051
@gzdsvnc

Sağ üstte dediğiniz yazılımcı firmanın logosu,
illa ki kaldırmanız gerekiyorsa "Lisans Satın Almalısınız"
iyi forumlar.
 

gzdsvnc

Üye
Kayıt
16 Temmuz 2013
Mesaj
2
Tepki
0
Teşekkür ederim hocam. Bu program dışında indesign üzerinde yapmayı denedim beceremedim. İndesign hakkında bilginiz var mı? Veya iyi anlattığını düşündüğünüz video falan? Şimdiden teşekkür ederim. Kolay gelsin.
 

Murat Vardar

Uzman Üye
Uzman Üye
Kayıt
14 Ocak 2012
Mesaj
4.332
Tepki
1.051
@gzdsvnc

@Cengiz Duhan

@Sarp111

İlgi ve yorum için bende size teşekkür ederim,
Faydalı Olması Dileğiyle...
 
Kayıt
28 Şubat 2013
Mesaj
16
Tepki
0
arkadaşlar böyle katologlar indesign da çok güzel yapılabilir. çok güzel anlatılmış burada ancak daha detaylı katolog hazırlamak için indesign ın şart olduğunu düşünüyorum iyi .alışma olmuş emeğinize sağlık
 
Yukarı Alt