Ebru ile 'Sudaki İzler' Sergisi ( 23 Kasım )

Yasemin Ertosun

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
21 Haziran 2009
Mesaj
768
Tepki
39
Ebruzen Mesiha Cebeci’nin eserlerinden oluşan “Sudaki İzler” sergisi 23 Kasım Salı günü, Bakırköy İspirtohane Kültür Merkezi’nde açılıyor.

Bu sergi, öğrencilik yıllarında ebru sanatı ile tanışan araştırma, inceleme ve çalışma süresinin ardından kendi ebrularını yapan Mesiha Cebeci’nin ilk kişisel sergisi olma özelliğini taşıyor.

Ebru sanatının yanı sıra yağlı boya çalışmalar da yapan Mesiha Cebeci’nin çalışmaları Almanya ve Türkiye’de bir çok ev ve işyerinin duvarlarını süslüyor. İlk profesyonel ebru atölyesini 2002 yılında açan Mesiha Cebeci’nin “Sudaki İzler”i 2 Aralık günü kadar saat 10.00 ile 18.00 arasında gezilebilecek.

MESİHA CEBECİ KİMDİR?

İstanbul’da doğan sanatçı Mesiha Cebeci ilk ve orta öğrenimini bu şehirde yaptı. Kültür Koleji'nde lise öğrenimini tamamlayan Mesiha Cebeci, 1970-71 yıllarında İsviçre’nin Lozan kentinde Ecole Lemania’da Fransızca eğitimi aldı. Marmara Üniversitesi Fransız Filolojisi Bölümünü bitirdi. Sanatçı 1980 yılında Almanya’nın Frankfurt kentine yerleşti. Ebru sanatına Topkapı Müzesi'nde gördüğü çalışmalardan etkilenerek başlayan Mesiha Cebeci, Frankfurt’ta Stadelschule’de yağlıboya üzerine dersler aldı. Ebru atölyesini 2002 yılında açan sanatçı, çalışmalarına kendi atölyesinde devam ediyor.

 
Yukarı Alt