Ebru Sanatı

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
20 Haziran 2008
Mesaj
3.382
Tepki
716
vooov, hepsi birbirinden harika, işte bu. Zor muymuş yapması, nasıl oluyo, karışık mı, yani deneyimli olunca renkleri daha farklı şekillendirebiliyor muyuz bu sanatta. En çok Kırmzı-Beyaz olanı beğendm ben, ellerinize sağlık.
Ama hani HAT? Valla onu da en az bunun kadar merakla bekliyorum.
Hadi bakalım, ebrucumuz da oldu, foruma hayırlı olsun :)
 

5213

Üye
Kayıt
13 Ocak 2013
Mesaj
352
Tepki
462
yorum için teşekkür ederim.zor gelmedi san ki daha önceden biliyormuşum gibi, hocam da bunu farketmiş ilk gün için iyi olduğumu söyledi, ayrıca çok zevkli stres atmak birebir tavsiye ederim. hiç bir desen bir sonrakine veya öncekine benzemiyor insanı çeken de bu.acaba bu sefer nasıl bir desen çıkacak ortaya bu merak çok güzel, hatta dedikodu hastalığına yakalanan insanlar bu kursa gitmeli diye düşünüyorum. desenleri ve renkleri merak edip onların üzerinde konuşabilirler, maneviyatlarına iyi gelir. renkleri istediğiniz gibi sıçratabiliyorsunuz her renk başka bir dünya. hocamın da dediği gibi renkleri seçerken ve suya atarken ne düşünüyorsanız kağıda da o çıkıyor çok ilginç. renk şekillendirme ileriki derslerde olacak. buraya yüklemeye devam edeceğim. hat ve tehzip de ileriki dersler arasında.hocam yaptığı bir tezhibi gösterdi yakından inceledim çok zahmetli görünüyordu.bakalım ilerleyen dersler nasıl olacak?
 

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
20 Haziran 2008
Mesaj
3.382
Tepki
716
hımmm anladım. bu sanatta demek ki sıçratma deneyimi lazım gelir insana. Bu iş ince ruh işi, bence yani. Ebruyu Def & NEY eşliğinde yapacaksınız asıl, kim bilir neler çıkar. Üffff denemek lazım. Ben iyi sıçratamazdım kesin, sonra da pislik yapardım.
E beceremeyeceğini anlayınca hemen çamura yatacaksın... Yani ben yapsam var ya kesin saçma sapan şeyler çıkar ortaya; zira ben hiç doğru dürüst düşünemiyorum : ))) Adaptasyon sıfır, kafa allak bullak, binbir tilki,kurt,çakal v.b...
Hat'ı bekliyorum, eğer bir gün öğrenirseniz benim için yalnızca R yazar mısınız? Remark'ın R si yapıcam da onu.
Ve şimdiden çok teşekkür...
Sadece Hat değil yani biz Ebruyu da bekliyoruz. O da gelsin
Neyse kolay gelsin 52 13
 
Son düzenleme:

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
20 Haziran 2008
Mesaj
3.382
Tepki
716
yine harika çalışmalar 52 13 ve yine favorim kırmızı-beyaz.
bayağı öğrenmişsiniz işi bakıyorum, bildiğin ebrucu, çok güzel ya.
Şimdi ben şunu merak ettim, burada şekillere hükmedebiliyor muyuz? Yani atıyorum ben burada bir hayvan yapmak istesem yapabilir miyiz? Yoksa illa ki şekillerin rastgele serpilerek oluşturulması mı şart.
 

5213

Üye
Kayıt
13 Ocak 2013
Mesaj
352
Tepki
462
önce rastgele serpiliyor renkler, sizin hayal gücünüze bağlı vermek istediğiniz şekil veya şekiller ama gördüğüm örneklerde çiçek, yaprak gibi desenler vardı.bugün hocamdan habersiz ebrunun içinde ama ebru gibi olmayan bir desen yaptım.yeni başladığım için serbest çalışmaya izin vermiyor, önce teknikleri öğrenmem gerekiyormuş,bugün yaptığım ebruları da kurumadığı için alamadım fırsat olunca onları da yüklemeyi düşünüyorum. ayrıca sentetik kumaşa ve cama da uygulanıyormuş ebru.
 

5213

Üye
Kayıt
13 Ocak 2013
Mesaj
352
Tepki
462
Ebrunun içine photoshopta hayvan yerleştirdim bakalım nasıl olmuş
kelebek daha iyi san ki...

ffff.jpg

tttt.jpg
 

ZxxxE

Uzman Üye
Uzman Üye
Kayıt
17 Eylül 2008
Mesaj
1.974
Tepki
1.621
Keşke Photoshop'ta ki yeteneğin de ebruda ki kadar iyi olsaymış :) ...
 
Yukarı Alt