En son ne zaman format attınız?

En son ne zaman format attınız?

  • 1 Aydan Az

    Katılım: 4 40,0%
  • 3 Aydan Az

    Katılım: 0 0,0%
  • 6 Aydan Az

    Katılım: 3 30,0%
  • 1 Seneden Az

    Katılım: 1 10,0%
  • 1 Seneyi Geçti

    Katılım: 2 20,0%

  • Toplam katılım
    10

Abdullah Şahin

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
3 Nisan 2008
Mesaj
2.630
Tepki
89
Başlıktanda anlaşıldığı üzere en son ne zaman format attınız? Format atmaya neden ihtiyaç duydunuz yani format atma sebebleriniz neydi ? Unutmayalım ki format herzaman kesin çözüm değildir ve bazı problemler format atmadan da çözülebilmektedir.

Bunları belirtirseniz sorunlarınızı hep beraber belirleyip alternatif çözümler bulabiliriz.


Önce ben başlayım . Makineme format atalı 1 seneden fazla oldu :D ( Malum bilişimci olunca :D )
 

User4

Forumdan Uzaklaştırıldı
Kayıt
18 Ekim 2008
Mesaj
1.325
Tepki
39
Ben ortalama 2 - 5 ay arasında format atarım, bilgisayarımın performansı yüksek, düzenli kullanmama rağmen bi zaman sonra ağarlaştığını hissediyorum. Makineme hiç vürüs girmez desem yeridir. Ama windows'un bir sistem dosyası var ismini hatırlayamadım, sistemi kullandıkça bu dosya şişiyor ve makinenin artık formatı geliyor ve formatlıyorum..
 

Buse Türüdü

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
5 Şubat 2008
Mesaj
3.395
Tepki
103
Öncelikle bilgisayarımı alalı 1,5 sene oLdu ve 1,5 sene içerisinde toplamda 11+ format atmışımdır, ama uzun zamandır(2-3 ay) atmıyorum çünkü ACRONIS TRUE İMAGE programını kullanıyorum..

Şimdi diyeceksiniz neden bukadar fazla? format bilgisayarı zamanla öldürüyor,haklısınız ama bilgisayarı ortak kullandığım için bi müizk indirirken, bi film indirirken vs.. bilgisayarım zarar görebiliyor. Bende pek uğraşamıyorum açıkçası:) Takıyorum Cd'yi başlıyorum formata:D
 

Abdullah Şahin

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
3 Nisan 2008
Mesaj
2.630
Tepki
89
@Buse Türüdü

Bak sana bir önerim olsun Buse. Forumda Virtual Pc ( Sanal İşletim Sistemi ) ile ilgili bir konu açmıştım. Onu okuyarak sistemine başka bir işletim sistemi kur. Ortak kullanan kişiler resim,müzik,film gibi şeyleri ordan indirsin. Şişerse sanal pc şişer bu sayede. :D

@Erkin KARATAŞ

Hani sistem dosyası olduğunu hatırlayabilirsen ona göre yardımcı olmaya çalışalım sana Erkin
 
Kayıt
25 Haziran 2008
Mesaj
1.278
Tepki
4
İçinizde en cahil benim heralde :) Ben bu zamana kadar hiç format atmadım :( Atmayı da düşünmedim çünkü bilmiyorum. :) Pek PC kullanmıyorum/kullanamıyorum. Zaman da kalmıyor aslında eve gidince geç oluyor..
Ne yapmam lazım? Atmak mı gerekiyor mutlaka...
 

Yaşar Karadeniz

Grafikerler.org
Altın Üye
Kayıt
7 Eylül 2008
Mesaj
3.274
Tepki
75
En çok format atanlardan biriside benim galiba 2-4 ay arası bilgisayarda ağırlaşma yavaşlama bir takım programları kurup kaldırdıktan sonraki kalıntılarını temizlemek için genelde format atmaya ihtiyaç olduğunu düşünüyorum nacizane şahsi fikrim.
 
Kayıt
17 Ocak 2008
Mesaj
769
Tepki
6
hayatta format atmam zaten ufak tefek sorunlari cozebilir, bazi hatalari yardim almadan giderebilirim, ama tanidiklarin pc lerine kendimden daha cok format atmisimdir, bikac performans programi kullaniyorum pratik olan gayet rahat tavsiye ederim, gecmisi temizlerim gereksiz sitelere girmek hayatta cookies sevmem, logmus internet gecmisiymis isim olmaz :D onceki pc me 2 yil once format atmistim, bunada bi 2 sene atmam sanirim :)

nedenmi?

Driverlari yukle programlari yukle, atadigin kisayollari birdaha yaz, bilmem ne, zaten masaustu resmide kullanmayi sevmem sadece siyah olucak, oyle civcivli seyler olursa kullanamiyorum pc yi, eski pc 1gb ramdi 4 gb ram gibi performans aliyodum :D buda 4 gbram ekran kartim 1gb cok sukur, tutabilene ask olsun :)
 

Buse Türüdü

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
5 Şubat 2008
Mesaj
3.395
Tepki
103
@Abdullah Şahin

Zaten sizden bu Sanal pc hakkında bilgi edinmiştim Abdullah Bey, bi hızla sarmıştım Sanal bilgisayara, zaman geçti hala Tek pc konumundayım:) Ama dediğim gibi en yakın zamanda kurucam, Virüslerden de kurtulurum bu sayede, bırakalım sanal pc şişsin dimi:D
 
Yukarı Alt