Etkileşim

danisman

Consultant
Kayıt
27 Nisan 2009
Mesaj
1.504
Tepki
30
Önümüzde yerel seçimler var malumunuz üzere…

Hem sektör anlamında beni takip eden arkadaşlarımıza yardımcı olması için, hem de yerel yönetimlere talip olan arkadaşlarımıza küçük de olsa, yeni bir ufuk açmak için bu yazıyı kaleme almış bulunuyorum…

Bir projeyi halka sunarken, gerekli olan stratejileri, kelimeleri, cümleleri, profesyonel bir şekilde karşı tarafa aktarma işini ancak profesyonel insanlar yapabilir...

Biz buna kısaca "etkileşim" diyoruz...

Doğru etkileşim stratejilerini ancak profesyonel olarak bu işleri yapabilen insanlar başarabilir…

Etkileşim kelime anlamıyla, karşılıklı olarak nesnelerin veya olayların birbirinden etkilenmesini ifade eder. Bu kelime, belki çok önemli değil gibi görünür ama insan yaşamında ve özellikle siyasi yaşamda yol almak isteyenler için hayati önem taşır..!

Etkileşim konusunda yetersiz bir siyasetçi, birkaç dönem siyasi başarı yaşamış olsa bile, sonunda başarısız olduğunu kendisi de yaşar ve görür. Etkileşime ilk zamanlarında önem verenler, sonrasında ise, önemsemeyenler de hüsranı yaşamak zorunda kalırlar.

Bunun nedenini basit ve gayet anlaşılır bir şekilde ifade edelim isterseniz…

Bir işi yaparken, şayet başarıya ulaştıysanız, şans faktörü, dış etkenler, çevresel etkenler ve o an içinde bulunduğunuz durum önemlidir ama etkileşimi de iyi kurduğunuz gerçeğini kesinlikle unutmayınız.

Yani, sizin başarınızın temeli, bilerek veya bilmeyerek yaşadığınız ve yaşattığınız etkileşim kaynaklıdır…

Buna siz veya çevrenizdeki birileri neden olabilir, doğrudan sizin başarınız değil de, yanınızda bulunan birisi veya birileri olabilir.

Konumuzu biraz daha açmak gerekirse, başarıyı sadece kendinizde bulmayınız, çevrenizdekileri, olayları iyi gözlemleyiniz ve doğru analiz yapınız.

Doğru analiz yapmadığınız sürece, bu gün değilse bile, bir gün kaybetmeye mahkum olacaksınız, bunu unutmayınız…

İnsanı ve diğer kaynakların sürecini doğru algılayan ve karşılıklı olarak çift yönlü iletişimi etkileşim sürecine sokabilenler, başarıya mutlaka ulaşırlar. Bunu sürekli hale getirenler ise, başarılı yaşamaya devam ederler…

Günümüzde ve geçmişimizde yaşanmış başarıları incelediğiniz zaman, etkileşim süreçlerinin hedefe ulaşmakta ne kadar önemli olduğunu göreceksiniz. En başarılı devlet adamlarından, en çok kazanan ve başarılı olan özel sektörlere kadar “etkileşim” önemlidir ve değerini hiçbir zaman yitirmez.

Etkileşimi iyi sağlamanın yolları ve yöntemleri bellidir, belli kuralar çerçevesinde hareket edenler başarılı olurlar.

Bu kuralların çevresel, yöresel, ülkesel olarak değişkenlik gösteren maddelerini iyi analiz etmek gerekir. Bu analizler sonucunda ortaya çıkacak sonuçları değerlendirerek başarıya ulaşabilirsiniz…

Bunu nasıl yapacağınız konusunu bir başka makalemizde aktarmaya çalışacağım…

Ozan Muhammet CANDAN
Grafikerler.org
 
Yukarı Alt