Excel İşlev tuşları

Kayıt
19 Eylül 2008
Mesaj
42
Tepki
1
F1Microsoft Office Excel Yardımı görev bölmesini gösterir.CTRL+F1 tuşları, Microsoft Office Fluent kullanıcı arabiriminin bileşeni olan Şerit'i gösterir veya gizler.ALT+F1 geçerli aralıktaki verilerin grafiğini oluşturur.ALT+ÜST KARAKTER+F1 yeni çalışma sayfası ekler.

F2Etkin hücreyi düzenlemenizi sağlar ve ekleme noktasını hücre içeriğinin sonuna konumlandırır. Hücrede düzenleme kapalıyken ekleme noktasını Formül Çubuğu'na taşır.ÜST KARAKTER+F2 tuşları bir hücre yorumu ekler veya düzenler.CTRL+F2 tuşları Baskı Önizleme penceresini gösterir.

F3Ad Yapıştır iletişim kutusunu görüntüler.ÜST KARAKTER+F3 tuşları İşlev Ekle iletişim kutusunu gösterir.

F4Mümkünse en son komut veya eylemi tekrarlar.CTRL+F4 tuşları seçili çalışma kitabı penceresini kapatır.

F5Git iletişim kutusunu görüntüler.CTRL+F5 tuşları seçilen çalışma kitabı penceresinin pencere boyutunu eski haline getirir.F6Çalışma sayfası, Şerit, görev bölmesi ve Yakınlaştırma denetimleri arasında geçiş yapar. Bölünmüş bir çalışma sayfasında (Görünüm menüsü, Bu Pencereyi Yönet, Bölmeleri Dondur, Pencereyi Böl komutu),

F6 tuşu bölmeler ile Şerit alanı arasında geçiş yaparken bölmeleri ayır seçeneğini ekler.ÜST KARAKTER+F6 tuşları çalışma sayfası, Yakınlaştırma denetimleri, görev bölmesi ve Şerit arasında geçiş yapar.CTRL+F6 tuşları, birden fazla çalışma kitabı penceresi açık olduğunda sonraki çalışma kitabı penceresine geçirir.

F7Etkin çalışma sayfasında veya seçilen aralıkta yazım denetimi yapmak için Yazım Denetimi iletişim kutusunu gösterir.CTRL+F7 tuşları, çalışma kitabı penceresi en büyük boyuta çıkarılmadığında çalışma kitabı penceresinde Taşı komutunu uygular. Pencereyi taşımak için ok tuşlarını kullanın ve işlem tamamlandığında ENTER veya iptal etmek için ESC tuşuna basın.

F8Genişletme modunu açar veya kapatır. Genişletme modunda, durum çubuğunda Genişletilmiş Seçim görüntülenir ve ok tuşları seçimi genişletir.ÜST KARAKTER+F8 tuşları bitişik olmayan bir hücreyi veya aralığı ok tuşlarını kullanarak seçilen hücrelere eklemenizi sağlar.CTRL+F8 tuşları, çalışma kitabı ekranı kaplamıyorsa, Boyut komutunu (çalışma kitabı penceresi için Denetim menüsünde) gerçekleştirir.ALT+F8 tuşları makro oluşturmak, çalıştırmak, düzenlemek veya silmek üzere Makro iletişim kutusunu gösterir.

F9Tüm açık çalışma kitaplarının tüm sayfalarını hesaplar.ÜST KARAKTER+F9 tuşları etkin çalışma sayfalarını hesaplar.CTRL+ALT+F9 tuşları tüm açık çalışma kitaplarının tüm çalışma sayfalarını, son hesaplamadan bu yana değişip değişmediklerinden bağımsız olarak hesaplar.CTRL+ALT+ÜST KARAKTER+ F9 tuşları, bağımlı formülleri yeniden denetler ve ardından tüm açık çalışma kitaplarının tüm hücrelerini, hesaplanması gerektiği belirtilmemiş hücrelerle birlikte hesaplar.CTRL+F9 tuşları çalışma kitabı penceresini simge durumuna küçültür.

F10Tuş ipuçlarını açar veya kapatır.ÜST KARAKTER+F10 tuşları seçilen öğeler için kısayol menülerini gösterir.ALT+ÜST KARAKTER+F10 tuşları akıllı etiketle ilgili menüyü veya iletiyi görüntüler. Birden çok akıllı etiket varsa, bir sonraki akıllı etikete geçirir ve ilgili menüyü veya iletiyi görüntüler.CTRL+F10 tuşları seçilen çalışma kitabı penceresinin ekranı kaplamasına ya da eski boyutuna dönmesini sağlar.

F11Geçerli aralıktaki verilerin grafiğini oluşturur.ÜST KARAKTER+F11 tuşları yeni çalışma sayfası ekler.ALT+F11 tuşları, Visual Basic for Applications (VBA) kullanarak makro oluşturabileceğiniz Microsoft Visual Basic Düzenleyicisi'ni çalıştırır.

F12Farklı Kaydet iletişim kutusunu görüntüler

alıntıdır.
 

Ndesign

Üye
Kayıt
19 Ağustos 2007
Mesaj
1.361
Tepki
51
excel e baya bi hakim siniz muhtemelen verdiğiniz bilgiler için tşkler
 
Kayıt
19 Eylül 2008
Mesaj
42
Tepki
1
Evet bilgim vardır. Ama burada yazılanların tamamı alıntıdır yane kendim düzenlemedim :)
Ama iyi kullanırım diyebilirim .
 

Abdullah Şahin

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
3 Nisan 2008
Mesaj
2.630
Tepki
89
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler Begüm Hanım. Alıntı yaparken alıntı yaptığınız kaynağın varsa adınıda yazarsanız karşı tarafın emeğinini boşa çıkarmayız
 

Buse Türüdü

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
5 Şubat 2008
Mesaj
3.395
Tepki
103
Abdullah Bey bu konuda haklı, alıntı alınan kaynağını verirseniz daha iyi olur..

Bu arada bilgiler için teşekkür ederiz
 
Yukarı Alt