fasturka kurumsal kımlık calısması

Kayıt
7 Temmuz 2008
Mesaj
208
Tepki
5
Selam,

Sayın Burçin Hanım'a,

Önümüzdeki yaşam sürecine dair sizden bir ricam olacak.

Şöyle;

Lütfen bundan sonraki süreçte yazdığınız yazıların anlaşılmayacağını da düşünerek ya da yanlış anlaşılmalara yol açmamak adına gerektiği yerlere ilgili açıklamalarını da iliştirerek yapın. Bu tür yazım size başta zor gelebilir. Bu tür bir alışkanlığı edindiğinizde yazdıklarınızın anlaşılabilir ve net olduğunun görülmesi en azından sizin için düşüncelerinizi doğru algılanabilir şekliyle ifade ettiğinizin kesin delili olur. Karşı taraf bu tür bir açıklaması iliştirilmiş yazıdan da ne anlatmak istediğinizi anlamıyorsa o zaman düşünülecek tek şey o kişinin anlayışsız ya da anlama özürlü olduğunun tescili olur ki bu tür bir duruma sanırım kimse düşmek istemez.

Ben kişisel olarak merakımı gidermek anlamında ilgimi çeken her konuya yaklaşım şeklim gereği sorularımı sorarım. Bu tür bir yöntemin insanların ilgisini uyandırması için tetikleyici önemli bir unsur olduğunu düşünürüm. Bence olması gereken yöntem de budur.

Bu arada önemli bir şeye dikkatinizi çekmek istiyorum. Temmuz ayı yarışma konusu olan " Fast Turka " lokantalar zinciri brifinde sunulan konsepte uygun grafik tasarımlar üretirseniz daha doğru bir çalışma sunmuş olursunuz düşüncesindeyim.

Firma kendisinin belirlediği ismini sanırım değiştirmeyi düşünmez. O zaman yapılması gereken verilen bu isimden hareketle bir çalışmanın tasarlanması olmalıdır. İlgili konuya bu şekilde yaklaşabilirseniz sanırım konuya girişte doğru bir noktadan hareket etmiş olursunuz.

Bilgilerinize,

Saygılar...
 
Kayıt
17 Haziran 2008
Mesaj
15
Tepki
0
'tam bir matbacı işi olmuş' derken tam olarak neyi kastettiğinizi söylermisiniz lütfen?
Bende matbaada çalışıyorum söylediğiniz tabiri anlamak isterim. Açıklarsanız sevinirim lütfen...
 

neo_fb

Üye
Kayıt
11 Mayıs 2009
Mesaj
20
Tepki
0
güzel çalışma sonuçta emek vermişsiniz.Benim dikkatimi çeken şu oldu sanırım firma ismi Fast Turka yerine Fast Turca olmalı.. istenilen bu sonuçta
 
Kayıt
15 Temmuz 2009
Mesaj
9
Tepki
0
@neo_fb

evt oraya bende takılmıştım neyse olabilir deyip geçtim:)

ama aynı şekilde yazılmaya devam ediyor arkadaşımız tasarımında öyle yazmış olabilir dediğim kısım buydu "c" koyarsın olur biter gibi ama onu yazdıkları konusunda eleştiren beyfendi de o şekilde yazıyor ilginç değil mi? :)
 
Kayıt
29 Kasım 2008
Mesaj
542
Tepki
7
aslında "fasturka" yada "fasturca" degıl mesele bır turk fırması ıse bızım kulturumuzu tanıdıkcaksa keske türkçe bir isim olsaydı mesala bize yurt dısından gelen hıc bır yıyecek sektorunun adı degısmıyor yada kendılerı türkiye'de tanıtıcaz diye türkçe bir isim bulmuyorlar.

örnek : .....king, ....hut , .....bucks vs. bunlar gibi bırcok sey.....

tatildeyken de bu dikkatimi çekti ayran bizim ülkemize ait bir içeçek neden kendi isimiyle tanıtılmıyor "yoğhurt" diye yazılıyor "yoğhurt" yoğurt demek bunlarının her ikiside aynı isimle tanıtılıyor ve yabancı dile uyarlanarak yazılıyor anlamadım.

neyse çok gevezelik yaptım . içimi döktüm biraz bu konuda




@Hülya KÖSEOĞLU


ah hülya hanım bende bu söze çok alındım çokkk :(
 
Yukarı Alt