Fiyatlandırma

Domdom

Üye
Kayıt
8 Mayıs 2011
Mesaj
8
Tepki
0
Merhaba,

Bir katalog işi için fiyatlandırma yapmam gerekecek. Daha görüşmediğim için kaç sayfa, fotoğraf çekimi yapılacak mı vs. gibi bilgiler elimde yok. İşin baskı kısmı harici tasarım konusunda ne gibi bir fiyatlandırma yöntemi önerirsiniz? Hatta ne gibi bir fiyat önerirsiniz?

Malumunuz fiyat konusu maalesef çok değişken ve genellikle tasarımcı bu fiyatlandırma konusunda mağduriyete uğruyor. Birbirimizi korumak adına en azından ortak bir liste iş görecektir fakat Grafikerler Meslek Kuruluşunun yayınladığı fiyat listesi çok uçuk. Ajans olmadıktan hatta çok büyük müşterilerle çalışmadıktan sonra o fiyatların kabul ettirilmesi çok zor.
 

Arzu ULUIRMAK

Art Director
Kayıt
22 Nisan 2008
Mesaj
993
Tepki
14
2010 yılı reklamcılar derneği fiyat listesi üzerinden biz ajans olarak yüzde 15 ıskonto yapıyoruz, Siz freelancer çalışan olarak bunu yüzde 50 ye kadar çekebilirsiniz. Fiyat listesinde bütün katalog özellikleri, sayfa sayısına göre fiyatlandırmalar mevcut, örneğin 8 sayfaya kadar 5tl 8-12 sayfa arası 7 tl 12-24 sayfa arası 15 tl şeklinde fiyatlanrılmış. Reklamcılar derneğinden fiyat listesini indirip altına bu fiyatlar üzerinden yüzde 50 iskonto yapılmaktadır diye bir ibare düşerek müşterinize yollayabilirsiniz.

Kolay gelsin.
 

Domdom

Üye
Kayıt
8 Mayıs 2011
Mesaj
8
Tepki
0
Teşekkürler cevabınız için. Yöntem gayet mantıklı fakat fiyat listesine ulaşamadım. Gönderebileceğiniz bir link var mı acaba?
 

Domdom

Üye
Kayıt
8 Mayıs 2011
Mesaj
8
Tepki
0
Teşekkürler Arzu Uluırmak.

Açıkçası ağlayan müşterilerden çok yoruldum. Ne kadar listeyle gitsenizde hemen her türlü çingene pazarlığını yapıyorlar. Bu müşteri de bunlardan birisi çıktı. Valla bu işle uğraşan herkese kolay gelsin, müşteri kısmı ayrı sabır, tasarım kısmı ayrı sabır.
 
Yukarı Alt