flash web sayfası yapmak hk.

paladine

Üye
Kayıt
29 Eylül 2009
Mesaj
6
Tepki
0
ilgili arkadaşlara merhaba , yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

benim yapmak istediğim başka bir web sitesindeki kendi profil sayfamı değiştirmek ,sitede profil sayfalarında html kullanımı serbest, bu bağlamda sayfamın flash animasyonlu bir sayfa olmasını istiyorum.

ve gene internetten yapmak istediğim tema yı buldum, bilgisayarıma kayıt ettim indirdiğim dosyada *.fla *.swf ve index.htlm dosyaları mevcut , anladığım kadarı ile "fla" dosyasını değiştirip "swf" olarak kayıt edeceğim, buraya kadar tamam , şimdi sorum şu
1- bu index dosyası ile ilgili bir işlem yapacakmıyım
2- swf dosyasını karşı bir internet adresine yükleyecekmiyim ve bununla ilgili kodlamalar ne şekilde olmalı..

umarım derdimi anlatabilmişimdir.. :)
 

Abdullah Şahin

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
3 Nisan 2008
Mesaj
2.630
Tepki
89
.fla yı Flash da düzenleyip .swf olarak kayıt ettiyseniz yada buraya kadar bir problem yoksa şimdi index.html dosyasını bir html editöründe açınız. Bunun için bir çok program mevcut ama ben size frontpage veya dreamveawer programını öneririm. Bu yada bunun gibi programlarda index html yi açınız. Göreceksiniz ki swf dosyanız html dosyasının içinde. Ya burdaki swf nin yolunu yeni swf ile değiştiriniz yada sayfanıza ilgili menülerden tekrar swf ekleyiniz. Sonrasında kaydettiğinizde artık .html olarak ve içerisinde flash olarak html niz kayıt edilmiş olacaktır.
 

paladine

Üye
Kayıt
29 Eylül 2009
Mesaj
6
Tepki
0
anladım, peki swf dosyasını veya index dosyasını herhangi bir web sitesine upload etmem gereklimi, oluşturduğum html kodunu, kodları kullanacağım site nereden alacak...
 

Abdullah Şahin

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
3 Nisan 2008
Mesaj
2.630
Tepki
89
@paladine

Demişsiniz ki ; sitede profil sayfalarında html kullanımı serbest

Burda ki serbestlik eğer dışardan resim ekler gibi html olarak profil sayfası eklemekse ilgili sitenin kontrol panelinden yapabilirsiniz. Ama profil sayfası asp yada php olarak değilde html olarak kodlanmışsa bu sizinde profil sayfanızı onlar gibi ekleyebileceğiniz anlamına gelmez. Siz size verilen yetkiler doğrultusunda gerekli düzenlemeleri profilinizde yaparsanız site otomatik olarak kendisi html ye çevirir.

Umarım anlatabilmişimdir.
 
Yukarı Alt