Fotoğrafların orjinalliğini kontrol eden site

Murat Vardar

Uzman Üye
Uzman Üye
Kayıt
14 Ocak 2012
Mesaj
4.332
Tepki
1.051
Mobil cihazların yüksek kamera özellikleri, gelişmiş ve basitleştirilmiş fotoğraf düzenleme yazılımları ve uygulamaları derken artık hangi fotoğraf orjinal hangisinde oynama yapılmış ayırt etmek zor bir hal aldı.



Çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından genellikle ücretli bir şekilde çözülebilen bu durumun artık Izitru adı verilen bir site sayesinde ücretsiz bir şekilde çözülmesi planlanmış. Fourandsix Technologies tarafından geliştirilen Izitru aslında bir web sitesi ancak arkasında fotoğrafların orjinal olup olmadığını 6 farklı aşama ile kontrol edebilen bir güç bulunduruyor.



Servis geliştiricilerinin iddialarına göre yüksek başarı oranı elde eden Izitru öyleki fotoğraf boyutlandırmasını bile anlayabiliyor. Servis üzerine yüklenen görseli inceleyen Izitru, ziyaretçiye görsel hakkında bilgi verirken yüklenen görsel istenildiği zaman servis üzerinden silinebiliyor.

Acil fotoğraf işlerinizde kullanabileceğiniz bu servise buradan hemen ücretsiz olarak kullanmaya ve test etmeye başlayabilirsiniz.
 
Yukarı Alt