Geri Dönüşüm Kutusu İle İlgili Yapabilecekleriniz

Abdullah Şahin

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
3 Nisan 2008
Mesaj
2.630
Tepki
89
1-) Geri Dönüşüm Kutusu'nun kapasitesini değiştirme

Varsayılan olarak Geri Dönüşüm Kutusu, sabit disk sürücülerinin %10'unukullanmaktadır. Sürücünüzden herhangi bir dosyanın silinmesi durumunda,bu dosya doğrudan Geri Dönüşüm Kutusu'na havale edilir. Ancak buişlemden önce söz konusu dosyayı gerçekten silmek isteyipistemediğinizi öğrenmek isteyen Windows, soru penceresiyle sizikarşılar. 'Evet' ile pencerenin onaylanması durumunda dosya bu kutuyagönderilir. Ancak 20GB'lık sürücünün %10'u olan 2GB'ı Geri DönüşümKutusu kullanması sizi tatmin etmeyebilir; zira Geri Dönüşüm Kutusuiçin 2GB'ı fazla bulabilirsiniz. Bu tür durumlarda Geri DönüşümKutusu'nun kullandığı alanı değiştirebilmeniz mümkün. Bunun içinmasaüstünüze gelerek Geri Dönüşüm Kutusu'na sağ tıklayın ve ardındanÖzellikler'e girin. Daha sonra Genel sekmesi altında %10'u gösterençubuğu geri çekerek kullanım alanını değiştirebilirsiniz.

2-) İsmini değiştirin

Dilerseniz Geri Dönüşüm Kutusu'nun varsayılan isminideğiştirebilirsiniz. Ancak bunun için Kayıt Defteri'ni kullanmanızgerekiyor. Önce Başlat'a tıklayın ve ardından Çalıştır'a girerek"regedit" metinini girin ve Enter'a basın. Daha sonra açılan KayıtDefteri'ndeHKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\ShellNoRoam\MUICacheyolunu izleyin ve ardından sağ panel'den"@C:\WINDOWS\system32\SHELL32.dll,-8964"e çift tıklayın ve değerkısmına (Value Data) dilediğiniz ismi yazıp Tamam'a tıklayın. Sonolarak masaüstünüzü tekrar tazelediğinizde Geri Dönüşüm Kutusu'nunisminin değiştiğine şahit olacaksınız.

3-) Simgesini değiştirin

Geri Dönüşüm Kutusu'nun fazlasıyla aşina olduğunuz simgesinideğiştirebilmeniz mümkün. Bunun için önce masaüstündeyken sağ tıklayınÖzellikler'e girin. Daha sonra Masaüstü sekmesine gelerek "MasaüstünüKişiselleştir"e girin ve Geri Dönüşüm Kutusu'nu seçerek "SimgeDeğiştir..."e tıklayın.

4-) Geri Dönüşüm Kutusu'nu gizleme

Masaüstünüzden Geri Dönüşüm Kutusu'nu kaldırmak (gizlemek)istiyorsanız, bunun için kullanabileceğiniz basit bir yöntem mevcut.Önce Başlat'a girin ve Çalıştır'a tıklayarak "GPEDIT.MSC" yazarakEnter'a basın. Group Policy(Grup İlkesi)'na girdikten sonra KullanıcıYapılandırması'na girin ve Yönetim Şablonları altında "Masaüstü"netıklayın ve "Geri Dönüşüm Kutusu içerik menüsünden Özellikleri kaldır"ıseçin. Son olarak yeni pencerede "Etkin"in seçilmesiyle işleminiz sonaermiş demektir.

5-) Geri Dönüşüm Kutusu'nu kurtarma

Geri Dönüşüm Kutusu'nu gizlemek pek de zor bir işlem değil. Ancak sistemhatası nedeniyle Geri Dönüşüm Kutusu masaüstünüzden tamamensilindiğinde canınız fazlasıyla sıkılabilir. Bu tip durumlarda KayıtDefteri'ni kullanarak bu sorun aşılabilir. ÖnceHKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Desktop\NameSpace yolunu izleyin. Ardından sağ panele sağtıklayarak Yeni>Anahtar'a girin ve{645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E} isimli bir anahtar oluşturupEnter'a tıklayın. Daha sonra açtığınız bu anahtarın üzerinde sağtıklayın ve "Değiştir"i seçin. Sonraki adımda da bir isim belirleyin veTamam'a tıklayın.

6-) "Silinsin mi" sorusunu kaldırma

Bir dosyayı silmek istediğinizde dosyanın silinip silinmemesi yönündesizden onay beklenir ve uyarı penceresi karşınıza çıkar. Ancakdilerseniz bu uyarı penceresinin çıkmasını engelleyebilirsiniz. Bununiçin masaüstüne sağ tıklayın ve ardından Özellikler'e girerek Masaüstüsekmesinden "Masaüstünü Kişiselleştir..."i tıklayın. Genel sekmesialtındayken de "Silme onay iletişim kutusunu göster" metnininkutucuğundaki işareti kaldırmanız yeterli.

7-) Geri Dönüşüm Kutusu'nu en kısa yoldan temizleme

Geri Dönüşüm Kutusu'nu en kısa yoldan temizlemeye ne dersiniz? KayıtDefteri'nde yapacağınız ufak bir ayarla masaüstüne sağ tıklayarak GeriDönüşüm Kutusu'nu silebilmeniz mümkün. Bunun için önceBaşlat>Çalıştır>regedit yolunu izleyin.HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\Background\shellex\ContextMenuHandlersklasörüne girdikten sonra sağ paneldeyken sağ tıklayarak "Geri DönüşümKutusu" isimli yeni bir anahtar oluşturun. Ardından bu anahtarı seçerek{645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E} değerini girin. Ardından Tamam'atıklamak suretiyle işleminiz sona ermiş demektir.

:cool: Geri Dönüşüm Kutusu'nu taşıyın

Geri Dönüşüm Kutusu'nu masaüstünüzde değil de sistem saatinin bulunduğu yerde görmek istiyorsanız MiniBinisimli 43KB'lık basit bir araç işinizi fazlasıyla görecektir. Herhangibir kurulum gerektirmeyen aracı çalıştırdığınızda sistem saatininolduğu bölümde programın simgesini göreceksiniz. Ardından bu simgeyesağ tıklayarak Geri Dönüşüm Kutusu'nu açabilir veya içerisindekidosyaları silebilirsiniz.

9-) Geri Dönüşüm Kutusu'nun sesini değiştirme

Geri Dönüşüm Kutusu'nu boşalttığınızda gelen varsayılan sesideğiştirebilmeniz mümkün. Bunun için Denetim Masası>Ses Sürücüleriyolunu izleyerek Sesler sekmesi altında bulunan Geri Dönüşüm Kutusu'nuBoşalt'ı seçin. Ardından Sesler kısmından istediğiniz müziğibelirleyebilirsiniz.



alıntıdır
 
Yukarı Alt