Gizli Dosya ve Klasörleri Görüntüleme Seçeneği Görünmüyor mu?

Abdullah Şahin

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
3 Nisan 2008
Mesaj
2.630
Tepki
89
Windows İşletim sistemleri üzerinde en çok kullanılan ve ihtiyaç duyulan özelliklerden bir tanesi gizli dosya ve klasörlerin görüntülenmesidir. Gizli Dosya ve Klasörlerin Görüntülenmesi genelde şu durumlarda ihtiyaç duyulan bir işlemdir.

- Sistem Dosyaları ile ilgili işlemlerde,
- Dosyalarımızı Gizlediğimizde,
- Profilimiz içerisindeki verilere ulaşmak istediğimizde.

Peki herhangi bir nedenden dolayı Gizli Dosya ve Klasörlerinizi görüntülediğini bölüm üzerinde bu işlemi yapacağınız seçenekler görünmüyorsa ne yapamamız gerekiyor ?

Bu tarz bir problem Registry Kayıtlarınız üzerinde meydana gelen bir sorundan dolayı ortaya çıkar. Bu sorunuda bilgisayarınıza girmiş olan Virus, Spy gibi şeyler yapabilir. Folder Options (Klasör Seçenekleri) üzerinden Gizli Dosya ve Klasörleri görüntlemek istediğinizde aşağıdaki gibi bu seçenekleri göremiyorsanız yapamınız gereken şey aşağıdaki anlatacağımız adımları uygulamak olacaktır.


Normal şartlarda “Display the full path..” seçeneği altında Hidden Files and Folders ( Gizli Dosya ve Klasörler) seçeneklerini görmemiz gerekiyor. Şimdi bu seçenekleri nasıl görüntüleyeceğimize bakalım.

1. Öncelikle Start Menu(Başlat Menüsü) öğemize tıklıyoruz ve Run (Çalıştır) a basıp regedit.exe yazarak Registry Editor‘ü çalıştırıyoruz.​

2. Registry Editor açıldıktan sonra aşağıdaki adımları izliyoruz;​
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\explorer\Advanced\
Folder\Hidden

Hidden seçeneği altında Type anahtarını göreceğiz. Bu anahtarın değeri “group” olmalıdır. Eğer Type anahtarını göremiyorsak yeni bir 32-Bit DWORD anahtarı oluşturmamız gerekiyor. Bu anahtarın değerlerini aşağıdaki gibi yapılandırmalıyız.

Value Name : Type
Value Data : group



3. Yapmış olduğumuz bu işlemlerden sonra Folder Options üzerinde gittiğimizde Gizli Dosya ve Klasör seçeneklerimizin geldiğini göreceğiz.


 

User4

Forumdan Uzaklaştırıldı
Kayıt
18 Ekim 2008
Mesaj
1.325
Tepki
39
Artık hafızam yetmiyor verdiğin bilgilere, bu ne çalışma böyle.. Ellerine dert görmesin eksik olma.. :)
 
Kayıt
28 Haziran 2009
Mesaj
2
Tepki
0
kardş çoq gsl anlatmşsnda benm klasör seçenekleri görünmüo... senn dediğini yapnca da kayıt defteri yöneticiniz tarafından devre dışı bırakılmıştır dio ... bi yardm edver
 
Yukarı Alt