GMail Güncellendi

EnsarCanca

Üye
Kayıt
5 Ocak 2012
Mesaj
2
Tepki
0
Video : http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=vfW5e6jVsMs#





Google, popüler çevrimiçi e-posta servisi Gmail' i tamamen yeniledi. Daha kolay kullanım vaad eden yeni tasarım ve özellikler ile Google, yeni Gmail'i kullanıma sundu.
Tercihen geçme şansınızın bulunduğu yeni arayüze, sol üst kısımda yeni görünüme geç kısmına tıklayarak geçebiliyorsunuz. Bazı GMail hesaplarında bu seçenek çıkmıyor. En yakın örnek olarak kendimi verebilirim. Henüz benim GMail hesabım yeni görünüme geçemiyor.
Yeni arayüz, Google'ın yaz başında başlattığı yeniliğin devamı niteliğinde. Google Search ve Google+ ile aynı tasarım çizgilerini taşıyan tasarım, GMail'i oldukça modern bir hale taşıyor.

Peki bu yeni tasarım bizlere neler getiriyor. Gelin bir bakalım :

  • Dinamik pencere boyutlandırma ile tarayıcınızın pencere boyutuna ayak uydurabilen bir Gmail karşımızda. Pencere boyutunuza göre sütun ve satırlar, boşluğu otomatik olarak dolduruyor. Aklımıza Google Chrome'da sayfaları yakınlaştırdığımızda yazıları otomatik ayarlaması geliyor. Aynı o sistem, Gmail'de de bulunuyor.
  • Bir e-postayı açtığınızda, e-postayı gönderen kişinin adının sol tarafında kişiye ait profil fotoğrafı yer alıyor.
  • Geliştirilen arama seçenekleri ile Gönderen, Alıcı, Konu, İçerdiği Kelimeler, İçermediği kelimeler alanları sunuluyor.
  • Konuşmalarda her kişi için farklı bir renk gösterilmiyor. Bunun yerine profil fotoğrafı kullanılıyor.
  • HD temalar ile arttırılmış görsellik
  • Etiketler ve sohbet kişileri artık her zaman görünüyor, sol gezinti paneli daha çok veya daha az kişi ve etiket göstercek şekilde düzenlenebiliyor.
Ben geçemesem de iş mailini kullanma şansım oldu. Okurlarımıza yeni GMail görünümünü şiddetle tavsiye ediyorum.


Yeni Trend Gmail’den Arama :

Google yazılım mühendislerinden Richard Dunn, gün içerisinde blog sayfasından Gmail üzerinden sesli ve videolu olarak görüşme yapabileceğimizi duyurdu. Bugünden itibaren kullanıcılar Gmail’leri üzerinden normal veya cep telefonlarını arayabilecekler. Arama sırasında sunulan özelliklerde kullanıcılara kolaylıklar sunmak için tasarlanmış. Çünkü Gmail üzerinden yaptığınız telefon çağrılarınızı durdurup bir süre sonra kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz.





Bunun yanı bir telefona çağrı yaptığınızda dışarıdan bir çağrı alabiliyor ve bu çağrı ile birlikte konferans özelliğini kullanarak tüm görüşmeleri aynı platform üzerinde gerçekleştirebiliyorsunuz. Şimdilik konferans sistemi iki telefon kullanıcısına kadar izin veriyor, fakat konferansa Gmail kullanıcılarını da dahil edebiliyorsunuz. Türk kullanıcıları olarak bu yeni özelliği şimdilik kullanamıyoruz. Sadece Amerika içinde kullanıma sunulan bu servis yakın süre içerisinde tüm dünyada aktif olacak. Bakalım ülkemizdeki kanunlar bu tarz telefon görüşmelerine izin verecek mi?
GMail'in yeni görünümü için detaylı bilgi için buraya bakabilirsiniz.
 
Yukarı Alt