Gofre ve Varak indesign de.

teytey

Üye
Kayıt
2 Aralık 2010
Mesaj
4
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar ve üstatlar...
Indesign de Gofre ve Varak (altın veya Gümüş)nasıl yapabilirim ve bunların ikisinide aynı yazıya uygulayabilirmiyim.
not : Kitap ön sayfasında, kitap isim olarak uygulanacak.
umarım anlatabilmişimdir derdimi.

saygılar..
 

teytey

Üye
Kayıt
2 Aralık 2010
Mesaj
4
Tepki
0
bu nasıl bir site anlamadım 26 kişi okumuş ama hiç cevap yok. teşekkürler
 

romance88

Üye
Kayıt
17 Kasım 2010
Mesaj
3
Tepki
0
saçma bi soru . çalışmayı yap gofreli ve varaklı bölümü baskıda belirt onlar halleder
 

teytey

Üye
Kayıt
2 Aralık 2010
Mesaj
4
Tepki
0
@romance88

romance88 çok zekisin benim aklıma gelmedi indesign dosyasını onlara yollamayı vede belirtmeyi varaklı ve gofreli yerleri çok yardımcı oldun sivri zekalı olmak buna denir sanırım sağol ...
ben yine başka cevaplar bekleyeceğim sende okursun öğrenirsin artık mataya bağımlı kalıp tembelleşmemek gerek canım...
 
Kayıt
19 Nisan 2008
Mesaj
1.032
Tepki
67
Arkadaşlar birbirimize saygılı olalım lütfen. Bütün programlarda mantık aynıdır. Özel olarak basılacak kısım siyahla belirtilir. Onun için ayrı bir film alınır. Bilmem anlatabildim mi?
 

kadiror

Üye
Kayıt
16 Haziran 2010
Mesaj
20
Tepki
0
@teytey

uygulayabilirsin tabi..kitabın o sayfasının tamamını bir vektörel programa al. ( trasesiyle beraber...) daha sonra gofre veya varak olacak yerin dışındakileri sil. Yazıyı siyah tire yap kroslarını koy ve filmciye gönder. ( filcmciye gönderirken sadece varak veya gofre olacak kıısmları tek başına göndermemelisin Kitabın boyutu kadar alanı kroslarıyla yollamalısın. Yoksa montajda sıkıntı olur istediğin gibi uygulayamazlar.. Ayrıca Düz emisyon alınmalı hatırladığım kadarıyla. Yalnız kaç adet film alacağını varak'ı ve gofreyi yapan arkadaşa sormalısın. filmler gelince varak ve gofre yapacak matbaaya yollarsın.. Onlar ölçüye göre montaj yapıyorlar ve basılmış kağıdın üstüne gofre uyguluyorlar. İş 70x100'e basılmış bile olsa o makinelerin ölçüleri değişik.
 

inancalio

Üye
Kayıt
15 Şubat 2010
Mesaj
3
Tepki
0
öncelikle sevgili arkadaşım tavrın pek hoş değil, herkes sana yardımcı olacak diye bir şey yok bunu bilesin. Ancak konu sadece sen değilsin diğer öğrenmek isteyen arkadaşlar için nasıl yapacağını kendimce anlatayım: Yapacağın çalışmada gofre için veya ekstra ne yapacaksan onlar için ayrı ayrı spot renkler oluşturuyorsun. Gofre çalışman eğer vektörel bir çalışmaysa, çalışmayı yaptığın programdada rengi spot bir renk olarak seçiyorsun. Zaten spot renkli bir vektöreli indesign'a çağırdığında orjinal rengi de beraber renk paletine gelir. Indesign'da vektörelle beraber yazı vs birşeyinde varsa onları da aynı spot renk seçiyorsun. PDF olarak kaydederken renkleri çevirme olduğu gibi bırak ayarını aktif ediyorsun ki pdf de spot renklerin çıkabilsin. Elde ettiğin pdf'i preview seçeneği ile kontrol ediyorsun. Film veya CTP atölyesini de spot renkleri ne için koyduğun konusunda bilgilendiriyorsun ki senin PDF'ini doğrudan CMYK ya çevirip çıkış almasınlar.
Umarım yardımcı olmuşumdur..
 
Yukarı Alt