Grafik tasarım hakkında tavsiye

Kayıt
4 Kasım 2012
Mesaj
8
Tepki
1
ben bu sene veri tabanı bölümüne başladım okulda grafik animasyon görüyorum ve hoşuma gidiyor
fakat yapdıgım resimlerde renk uyumluluğunu tutturamıyorum ve çok büyük oluyor bunları nasıl çözebilirim kendimi grafikte geliştirmek istiyorum tecrübeli abi ve ablarım tavsiyelerde bulunabilirler mi?
 

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
22 Mayıs 2012
Mesaj
3.069
Tepki
192
Merhabalar,

Öncelikle aramıza hoşgeldiniz.

Renk uyumu sanırım başta her yeni başlayan için sorun.Ben bunun için önce renklerin neler ifade ettiğinin kavranmasını öneriyorum.Neden derseniz, herhangi bir tasarımda verilmek istenilen için renklerden yardım alınır.

Neden Burger King, McDonald's yada diğer yemek firmaları kırmızıyı seçiyor? Çünkü kırmızının enerjik ve dinamik bir yapısı vardır, ve bu sayede tutkunun, ateşin, kanın, hayatın rengidir.Çin'de şansın ve üretkenliğin rengidir kırmızı..Ayrıca kırmızı bir statü sembolu olarak da kullanır.Tüm bunların yanında kırmızı rengin iştah açıcı özelliği vardır.Bu nedenle, özellikle yemek odalarında ya da lokantalarda tercih edilebilir. Kolay fark edilir.

Sarı rengi ele alalım.. Renklerin en sıcak olanıdır, zengin görünebilirlik ve farkedilebilirlik özelliği ile dikkat ve uyarı rengidir.

...


Bu şekilde renkleri tanıdıktan sonra baskı için kullanılan CMYK renkleri ve bu 4 ana rengin karışımından oluşan renklerin neler olduğunu anlayabilmek gerekmektedir.Bunun dışında dijital ortam için tasarımlarımızı RGB renk modunda yaparız. Bu renkleri ve özelliklerini de tanımak gerekmektedir.

Ayrıca tasarımlarınızda renk uyumu için bu linkten ve adobenin kuler sitesinden yardım alabilirsiniz.

Kendinizi geliştirmek için bol bol okumalı, araştırmalı, denemeli- yanılmalısınız..

Her türlü sorununuzda rahatlıkla sorularınızı sorabilirsiniz.
 
Kayıt
4 Kasım 2012
Mesaj
8
Tepki
1
Teşşekürler renkleri araştırcam peki boyutlarla ilgili napmam lazım mesela web sitesi tasarlıycam kaça kaç boyutlarda ayarlamam lazım yada bi logo
 
Yukarı Alt