Grafik Tasarımın Geleceği- 1nci Uluslar arası Grafik Tasarım Sempozyumu

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
22 Mayıs 2012
Mesaj
3.069
Tepki
192
Doğuş Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi tarihlerinde GRAD I “Grafik Tasarımın Geleceği” başlıklı 1. Uluslararası Grafik Tasarım Sempozyumunu 22 – 23 Kasım 2012 tarihlerinde üniversite kampüsünde gerçekleştirecektir.



Saat 10.00’da başlayacak olan Sempozyumun açılış konserini Marmara Üniversitesi Müzik Bölümü öğretim üyelerinden piyanist Hyun Sook Tekin verecektir. Oturumun birinci kısmında konuşmacı olarak İtalya, Milano di Technico Istituto Graphica Institution’dan öğretim üyesi Doç. Dr. Sergio Olivotti, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Grafik Bölüm Başkanı Prof. Tevfik Uçar, grafik tasarımcı Esen Karol yer alacaktır.




Öğleden sonra Saat 13.30 – 15.30 arasında başlayacak olan İkinci Oturumda Makedonya Üsküp Müzesi Direktörü ve Makedonya Fon Üniversitesi Multimedya ve Tasarım Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Laze Tripkov, Mimar Sinan Üniversitesi Grafik Bölüm Başkanı Prof. Ayşegül İzer. Puck Communication Reklam Ajansı Yaratıcı Direktörü Haluk Erkmen konuşacaklar, oturumların moderatörlüğünü Öğr. Gör. Duygu Beykal İz yapacaktır. 15.45 – 17.45 saatleri arasında yer alacak olan üçüncü oturumda Macaristan, West Hungary Üniversitesi öğretim üyesi, dünyaca ünlü grafik sanatçısı Prof. İstvan Orosz, İngiltere Leeds Üniversitesi, School of Design öğretim üyesi Dr. Paul Wilson ve Grey Reklam Ajansı yaratıcı direktörü Engin Kafadar ve Yeditepe Üniversitesi Grafik Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Gürbüz Doğan Ekşioğlu konuşmacı olarak katılacaklar, oturum başkanlığını fakülte dekanı Prof. Nazan Erkmen yapacaktır.



Günün önemli etkinliği “İstvan Orosz Afiş Sergisi” Doğuş Üniversitesi,H Blok Fuayede, Sergio Olivotti Afiş Sergisi K Blok Fuayede yer alacaktır.

23 Kasım 2012 tarihinde Sergio Olivotti tarafından “Afiş Tasarımı” çalıştayı Leeds Üniversitesi öğretim görevlisi Dr. Paul Wilson/Yrd.Doç. Abdullah Taşcı tarafından “Font Tasarımı” başlıklı iki ayrı çalıştay da yer alacaktır.

Katılımcılarla ilgili kısa bilgi:

Prof. Dr. ISTVAN OROSZ, Macaristan West Bohemian Universitesi öğretim üyesidir.Dünyaca ünlü bir grafik sanatçısı ve film direktörü olarak tanınan İstvan Orosz, belli başlı uluslar arası afiş ve grafik sanatlar bienallerinin seçilmiş üyesidir ve eserleri Macaristan ve diğer ülkelerde açılan sergilerle dünyaca tanınmaktadır. Pannonia Film Stüdyoları, Budapeşte, Macaristan Film direktörü, Macaristan West Bohemian Bölgesi Afiş Birliği kurucusu ve Başkanı, Uluslar arası Grafik Derneği ve Macaristan Sanat Akademisi üyesidir. Eserlerinde IYTIE, VEYA Utisz (outis ya da hiç kimse) imzasını atmaktadır. Halen University of West Hungary, Sopron öğretim üyesidir.

Ödülleri :1985 En iyi senaryo (Ferenc Daniel ile birlikte) Ah Amerika! 1. KAFFAnimasyon Film festivali, Kecskemet, 1990 Brno Grafik Tasarım Bienali Altın Madalya, 1991 Uluslar arası Afiş Biennali 1.ödülü Lahti, 1991 “Mediwave Film Festivali, Üstün Başarı ödülü, Györ, 1993 Vigyazat lepcsö Kısa Film ödülü, (Merdivenlere Dikkat et!)3.KAFF Film Festivali, Kecskemet,1994 İcograda Uluslar arası Afiş Sergisi, 2000 Yıllık Avrupa Tasarımda Yaratıcılık Ödülü, Dublin, 2001 İllüstratörler Derneği Yıllık Sergisi Altın Madalya, 2005 Igor Lazin ile ilgili olarak “Time Sights” film ile , Film ve TV Eleştirmenleri Grand Prix Ödülü, 7nci KAFF Animasyon Film Festivali, Kecskemet, 2007 Pro Ludo Ring, Budapeşte, Macaristan, 2007 Plakat Kunst Hof Ruettenscheid Ödülü, Essen, 2009 Zoltan Szilagvi Varga ile ilgili yapılanEn İyi Görsel Dil Jüri Özel Ödülü,9ncu KAFF Animasyon Film Festivali, Kecskemet, 2011 Kossuth Ödülü, Budapeşte. 1997 – 2010 yılları arasında dünyanın en önemli sanat galerilerinde Chicago Space Gallery, Budapeşte Ernst Müzesi, Melbourne Glen Eira City Council Gallery,Silkeborg Kunst Center, Selanik Üniversitesi Sanat Galerisi , Bratislava Slovenska Narodna Galeria, Budapeşte Koller Galeri, Argentina Mar del Plata, Hollanda Ernst Müzesi,Hague Escher Müzesi, Torun, Galeria Sztuki Wozownia, Polonya gibi dünyanın en önemli sanat galerilerinde sergiler açmıştır. 1977 Silence, 1984 Ah America, 1993 The Garden, 1001 Blackhole – Whitehole, 1995 Cry gibi onlarca önemli yapıtın direktörüdür.

Doç. LAZE TRIPKOV, Makedonya Cumhuriyeti, FON Üniversitesi , Tasarım ve Multimedya Fakültesi öğretim üyesidir.

1978’de doğan Laze Tripkov, Fon Üniversitesi, Tasarım ve Multimedya Fakültesi, Makedonya’da 2012’dan bu yana doçent olarak görev yapmaktadır. Tasarım ve Multimedya fakültesinin açılmasını sağlayan Tripkov, aynı zamanda Uluslar arası Öğrenci Afiş Yarışması Bienali’ni Üsküp’de başlatmış,ülkesinde önemli tasarım etkinliklerine ve oluşumlara öncülük etmiştir.Varşova Bienali Program komisyonu üyesi,

Ülke stratejisini oluşturma Milli Komisyonu üyesi,Makedonya Grafik Tasarım Derneği kurucu başkanı,Üsküp Uluslar arası Öğrenci Afiş Yarışması Başkanı, Prag Virtual Biennali jüri üyesi ve koordinatörü ve 14ncü Uluslar arası Tiyatro Afişi Bienali, Rzeszow, jüri üyesi’dir.

Doç. SERGIO OLIVOTTI. Milano di Technico Istituto Graphica İtalya kurumu öğretim üyesidir. 2010“Design vs Poverty”, 2009 “Poster Design Contest: Autism” ve 2000 “Salami without legs: young artists in Savona”, Finale Ligure Sergilerinin kuratörlüğünü yapmıştır. Ayrıca Uluslar arası Grafik Bienali La Paz Bolviya, davetli tasarımcı, 2009 Karakas Grafik Tasarım Okulu 15nci yıl dönümü sebebiyle afiş tasarımı yapmaya davet edilmiştir. Kişisel Sergileri Venezuela (2010)Poster tasarımı “Barış Tohumu” Caracas’ta Grafik Tasarım Fakültesi’nde sergilenmiş ve aynı zamanda barış yürüyüşünde gösterilmiştir. Ölüm Cezasına karşı tasarladığı afişi “Göze Göz” Poster4Tomorrow tarafından seçilerek 100’ü aşkın ülkede sergilenmiştir. Kitap-nesnesi “Analfabetiere” Virgilian Müzesi Mantua’da sergilenmiştir.

İngiltere. Leeds Üniversitesi Tasarım Fakültesi, Grafik Tasarım Bölümü öğretim üyesi Dr. PAUL WILSON , Eylül 2007’de University of Leeds’e katılarak Tasarım Fakültesi’nde ders vermeye başlamıştır. Görsel İletişim alanındaki lisans derecesini Doğu Londra Üniversitesi’nden (University of East London) almıştır. Doktora derecesini 2001 yılında Nottingham Trent Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Wilson, dışlanan mekanları, parsel sahiplerini, grupları ve bireyleri aktif ve yaratıcı bir şekilde bir araya getiren, Northampton’da bulunan Liquidiser topluluk sanatları organizasyonun ortağıdır.
 

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
22 Mayıs 2012
Mesaj
3.069
Tepki
192
Evet faydalı bir sempozyum olacak.Okulda ilgili birim ile görüşüyorum pazartesi daha detay bilgi vereceğim..
 

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
22 Mayıs 2012
Mesaj
3.069
Tepki
192
Arkadaşlar dışarıdan katılımda herhangi bir kısıtlama yok,serbest...Bilginize..
 
Yukarı Alt