Grafikerler.Org Tshirt Tasarımı Yarışması Sonuçları

Kayıt
10 Mart 2009
Mesaj
43
Tepki
5
Abdullah bey ben zaten diğer çalışmalar tipografik değil neden onlar seçildi demedim ki:)Önce söylemek istediğim şeyleri anlamaya çalışmalısınız bence.1.seçilen çalışma gayet güzel tipografiden anlayan bir insan onun dışındakiler neye göre seçildi dedim.Bu diğerleri tipografi çalışmasıyla yapılmamış neden seçildi anlamına gelmiyor.Ki güzellik evet göreceli bir şey bunu herkes biliyor.Ama biz burda daha çok tasarım anlayışını ve ilginç fikirlere bakıyoruz ya da bakmaya çalışıyoruz.Yani güzelliğe değil...Ama tabiki jüri üylerine saygı duyarım.Dediniz ki ''Yarışma jürisi olan kişiler bu meslekte kendilerini kanıtlamış insanlardır''.Da neye göre kime göre kanıtlamış insanlar???Eğitim aldıgım insanlar Türkiye ve Dünya çapında kensini kanıtlamış insanlardı.Ve gerçekten sanırım bize çok daha farklı anlayışlar öğretilmiş:)Amacım polimik yaratmakta değil.Fikirlerimi açıkça söylemekten çekinmeyen bir insanım sadece.Sanırım burası bana göre değil...Herkese saygılar....
 

Ahmet ALTUN

Font Tasarımı
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
29 Mayıs 2009
Mesaj
1.398
Tepki
36
@nergis kamer

Nergis hanım,

Böyle bir yarışma için size jüri oluşturmanız istense siz kimleri seçerdiniz. ? Böyle bir durumda kim kendisini nerede kanıtlayabilir..? Mesela çok büyük ve çok tanınmış bir giyim firmasının grafik tasarımcısı olabilir mi? Aynı şekilde bu firmanın yine bu işlerden sorumlu ürün müdürü olabilir mi? Ayrıca bu işten bir desinatör anlar deyip jüriye bir desinator dahil edilebilir mi?
Bu çook ünlü firmanın adını, jüri üyelerinin hatır gönül ile bize yardımcı oldukları için ve firmanın bu hizmetten haberi olmadığı için veremiyoruz. Bu firma bu kişileri bünyelerinde çalıştırırken işi şansa bırakmış olabilir mi.. Yani kendilerini kanıtlamış olmalılar diye düşünüyorum.
Bu yarışmanın jürisin de 3 kişi var dı. birisi Sayın adminimiz Ömer Beydir.Aşağıdaki web adresi O'na aittir. Bu forumun en üst sol köşesinde desen denilen yere tıkladığınızda bu adrese ulaşırsınız. Ömer bey desen ustasıdır.

http://www.desinator.org/

Bütün yarışmalarda yarışmacılar en iyidir tabii ki yarışmacılara göre ve seçici jürinin dışındaki herkese göre. Ama jüriler seçim yapar ve ortaya birinciler, ikinciler, üçüncüler vs çıkar. Her yarışma sonuçlandığında jürinin dışında herkes sonuçlara itiraz eder. Bu bir döngüdür. Değişmez bir durumdur.
Eğer ki jüri işin için fesat karıştırmamışsa ve bu sabit ise hiç kimsenin bu sonuçlara itiraz hakkı yoktur. Başka yarışmalar bizi ilgilendirmez ama konu bir forumun her ay düzenlediği masumane bir grafik tasarım yarışmasında olası bir fesatlığın o jüriye ve bu foruma katkısı ne olabilir ki..

Polemik yapmıyorum demekle yapılmamış olmuyor işte.. icraat gerekli..
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
@nergis kamer
Sayın Nergis hanım. Ben yaptığınız yoruma çalışmaların güzelliği, kötülüğü, kriterlere uygunluğu veya görsel olarak ne ifade ettiği dışında farklı bir yönden bakmak istiyorum yarışmaya katılmamış birisi olarak.
Öncelikle yaptığınız yorum/yorumlar her yarışma sonrasında ortaya çıkan gayet doğal ve farklı fikirlerin ortaya sunulduğu bir forumda kaçınılmaz olan bir yorumdur. Herkes aynı fikirde olsaydı inanılmaz derecede sıkıcı ve tekdüze bir forumda sadece ekrana bakan ve aşağı yukarı scroll yapan kişiler haline gelirdik. (scroll teriminin Türkçedeki tam karşılığını bilmediğim için ingilizcesini kullandım :) )
Grafik tasarım ve görsel temalar içeren tüm mesleklerde bu tür yorumlar, fikirler, tartışmalar hep olacaktır ve olmalıdır da.
Unutmayalım ki "en güzel şiir henüz yazılmamış olandır; en güzel resim henüz çizilmemiş olandır..."
Ki görüyorsunuz ki size verilen cevaplar da, sizin kendi fikirlerinizi ifade özgürlüğünüzü savunan ve saygı duyan yorumlardır.
Bahsettiğiniz konudan bir örnek vereyim... Yıllar önce okuduğum bir haberde; bir güzellik yarışması için bir deney yapıldığını okumuştum. Aynı jüri üyeleri, aynı güzeller ve aynı format. Yarışma 2 gün üstüste tekrarlanıyor.
Fakat iki yarışma arasındaki sonuçlar tamamen farklı...
Bu demek değildir ki seçilen güzeller ertesi gün çirkin bir hale geldi. Veya seçilemeyenler aniden güzelleşti...
Aynı beyinler arasındaki fikirler bile görsel bir oylamada 24 saat içinde değişiyor iken bu ortamda farklı fikirlerin olması gayet doğal. Bazı kriterler yok mudur? Elbette vardır. Fakat bu tür bir ortamda sonuçlar veya verilen cevaplar karşısında "sanırım burası bana göre değil" demek son derece yanlış bir yaklaşım.
Aksine burası tam size göre ki, verdiğiniz cevaplara ve yaptığınız yorumlara saygı duyulmuş, ciddiye alınarak cevap verilmiş.
Diğer birçok sitenin yaptığı gibi saygısızca "Sonuçlar budur. İşinize gelirse" diyerek mesajınız silinmemiş. Ki bu forumda böyle bir yaklaşım asla olmaz.
Kimse fikirlerinizi kısıtlamıyor Nergis Hanım.
Burası bana göre değil diyerek uzaklaşmak yerine, yorumlarınız, fikirleriniz ve çalışmalarınız ile forumumuza katkıda bulunmanızı daha olumlu bir hareket olarak karşılayacağımızdan kuşkunuz olmasın...
iyi forumlar dilerim.
 

Fairytale

Üye
Kayıt
16 Ocak 2010
Mesaj
184
Tepki
3
Onun burada emeği geçen yarışmacı arkadaşlara ne saygısı var ki,sayın diye hitap ediyorsunuz?????
Ne demek birinci olan dışındakiler tasarım değil? ne demek? Okuyunca kan beynime sıçradı ya.
Ben ve diğer arkadaşlar gecelerini gündüzüne katıp çalışsınlar,bunlar gibiler gelsin deli saçması laf etsinler..yok öyle.
Kimsin sen bi kere? ne başarıların var ne yapmışsın ki,bu eleştirileri yapma hakkını buluyorsun kendinde?
Kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş.Çok anlıyor gibi uzun uzadıya birde açıklama yapmış..Jüri üyelerinin kim olduğunu biliyormusun sen?neyden bi habersin söyle bana? Bu sitede adam gibi eleştiri yapacaksan yap,yapmıcaksan ya da yapamayacak kapasitede değilsen hiç bulaşmaaaa !!!!! insanların tepesini attırma..
........ yorumlarınla değil,yaptığın başarılarla gündemde kalmaya çalış.boş ötenlerin mekanı değil burası.yap bişeylerde görelim bakalım ?????? neler yapabiliyorsun saçmalamaktan başka...ya özürdile herkesten tüm katılımcılardan,ya da sus otur ......üstüne !!!!!
 

larem

Misafir
Kayıt
11 Nisan 2010
Mesaj
23
Tepki
0
3 tasarımda çok başarılı olmuş ama benim favorim Fairytale arkadaşımızınki çok güzel ellerinize sağlık :)
 

Fairytale

Üye
Kayıt
16 Ocak 2010
Mesaj
184
Tepki
3
Teşekkür ederim Larem.
Herkesin emeği zamanı var bu çalışmalarda.Hepsi çok güzel.Emek verilen her iş güzeldir.
Çirkin olan bişey vardır ki,bu da kafasını sadece fesatlığa çalıştıranlardır.Ve bu yüzden hiç bir zaman bir yerlere gelme lüksüne ulaşamazlar.oldukları yerde sayarlar sayarlar sayarlar.....
 

larem

Misafir
Kayıt
11 Nisan 2010
Mesaj
23
Tepki
0
Rica ederim arkadaşım,yapılan her iş, emek olduğundan güzeldir bencede , güzel yorumlara sevinmek, kötülere kulak vermek gerekir ama ,farklı amaçlı yorumları görmezden gelmek en güzel tepki olur bence :)
 
Kayıt
10 Mart 2009
Mesaj
43
Tepki
5
Erkan bey yorumunuz için teşekkür ederim önce.Sizin gibi saygı çerçevesinde tartışabilmek güzel.Ve her zaman fikirlerinize ve yaptığınız çalışmalara saygı duymuşumdur.Fairytale lakaplı kişiye değinmiyorum bile çünkü saygı çerçevesini aşan kişilerle muahattap olmam.Size başarılar...
 

Fairytale

Üye
Kayıt
16 Ocak 2010
Mesaj
184
Tepki
3
Saygıdan bahsedene bak!!! Muhattap olma zaten..hata edersin !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Yukarı Alt