Grafikerliği NEREDE ve NASIL BİR EĞİTİM alarak öğrendiniz?

GÜNEL AYVACI

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
31 Mart 2009
Mesaj
714
Tepki
7
Sayın Tuncer Özkan,

Bu ara yazılan bazı metinleri tarafsız okumak neredeyse imkansız bir hal aldı.
Bir konu üzerinde tartışmanın tadını unutturur oldu. Bu yüzden sizin yazınızı da ne yazık aynı önyargı ile okudum, sonuna gelince ; aaa Tuncer Bey (kibarca söylemem gerekirse.-))) kimseye sataşmamış ve de ne kadar doğru, güzel yazmış dedim.
İnanırmısınız içim rahatladı, epeydir ben de bir çok yazılanı okurken ister istemez geriliyorum.
Yazdıklarınız sanırım benim de düşündüklerimi yansıttığı için hoşuma gitti.

Size teşekkür etmek gereğini duydum.
Esen kalın.

Günel Ayvacı
 

farukcagla

Grafik Öğretim Görevlisi
Kayıt
24 Şubat 2008
Mesaj
642
Tepki
23
Okul bitirmiş kişilerin kapı gibi diplomam var demesi yetmez, ortaya yaptığı işleri koyması gerekir.

Okul bitirmemiş kişilerin diplomaları yoksa Nail Çakırhan gibi ödülleri olması lazımdır. Hem diploması yok, hem ödülleri yoksa OKUL BİTİRMİŞ MİMARLARI ELEŞTİRMEYE ve KÜÇÜK görmeye hakkı yoktur.

Ödüller; diploma yerine geçen sertifika ve icazet belgeleridir. Bu konu yine bu sitede belki ON DEFA YAZILMIŞTIR.

Okullu değilsin ve diploman yok... Alaylı olmakla gurur duyuyorsun ama ödülün, belgen, sertifikan, ehliyetin yok...Bir de mekteplilere türlü sebeplerle düşman oluyorsun, hem de onların ekmeği ile oynuyor ve oynatıyorsun. Hadi diplomalının yaptığı kibire karşıyız, peki bu ALAYLININ kibirini niye görmek istemiyoruz?

Bu konunun başlığı Grafik sanatını nerede ve hangi eğitimle öğrendiniz sorusudur ve bu konu bu soruya verilecek cevaplardan ibarettir. Konuyu mektepli alaylı çatışmasına getirmek yanlıştır. Alaylılar bu konuyu alınganlık haline getirmektedir. Kimsenin diploması nedeniyle kibirlendiği yoktur.

Eğitimi savunmak bu kadar eleştiri konusu olmamalıdır.Eğitimi savunmak; kibirli olmak şeklinde gösterilmemelidir.

Bu sitede Türk Grafik Eğitim sistemindeki yanlışlar konulu AYRI BİR KONU AÇILMALIDIR.

Eğitim sistemi hatalıdır, en iyisi alaylı grafikerlik sistemidir, alaylı grafikerler mekteplilerden üstündür diyenleri tartışmaya bekleriz.

Faruk Çağla
 
Kayıt
3 Ağustos 2009
Mesaj
607
Tepki
74
Günel Hanım,

Sözlerinizden, tartışma ile sataşma arasındaki derin uçurumun ayırdına varmış nadir insanlardan biri olduğunuzu anlıyorum. Kimseyle sataşma gibi bir niyetim, ayrıca kendime ve nihayet forum okuyucularına böyle bir eziyet çektirme amacım olamaz. Pek çok yazıya, son derece kışkırtıcı olanlarına bile mutlaka cevap verme gibi niyetim de yok. Gündelik yaşamımda yeterince savaş halindeyim. Ayrıca kendime yeni cepheler açmak durumunda da değilim. Kendimce, bu yazıları yazarken tuhaf bir huzur içinde olduğumu dahi görülebilir. Aslında epey düşünerek yazan bir yöntemim olduğunu söyleyebilirim. Önce Notpad'de yazıyorum, böylece daha rahat ve kendimi baskılamadan, düşünerek yazıyorum. Sonra, bir iki saat geçtikten sonra yazımı tekrar okuyorum. Bazen kendimden, sözdiziminden dolayı dehşete kapıldığım oluyor. Hemen düzeltmelere geçiyorum. Çoğu zaman epeyce tırpanlıyor, törpülüyor, bazen de bıktırıcı ilaveler yapabiliyorum. Sonra yazımı text olarak kopyalayıp, forumdaki "Quick Reply" kutusuna yapıştırıyorum. Fakat o da ne? Yine bir sürü hata yapmışım! Hem içerik, hem üslup, hem de imla olarak.. Bu kutucuk içinde tekrar başa dönüyorum, düzeltmelerden sonra yazımı aktif hale getiriyorum..

Biraz ukalaca yapılan, abartılı bir titizlik gibi görülebilir. Hatta ticari yaşamımda bu kadar titizlik yüzünden epeyce iş kaçırmış, zamanlama konusunda insanları üzdüğüm bile söylenebilir. Bu konuda, bu forumda yazanlardan epeyce deneyim edinmiş olmam gerekirdi oysa.. Düşünmeden, araştırmadan yazmak gibi.

Ben de size teşekkür ederim.
Saygılarımla.

Tuncer ÖZKAN

Not: Kimseye cevap hakkı doğurmadan şunu söylemek istiyorum, Sayın Emine Şahin'i aramızda görememek beni bir hayli üzdü.
 

GÜNEL AYVACI

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
31 Mart 2009
Mesaj
714
Tepki
7
@Tuncer Özkan

Tek bir cümle ile yanıtlamak istiyorum;
Özenle yapılan her şeye saygı duyuyorum.
 
Kayıt
6 Ekim 2008
Mesaj
19
Tepki
0
Sorunun cevabında okul adı vermek değilse;
Bir matbaa da eğtimi aldım (Rasim YAHŞİ'den)
Sonrası Renk ayrımı, ajans ve yayınevi gibi işyerleri ile eğitim devamı hala da devam ediyor.
 

melodika

Üye
Kayıt
28 Ekim 2009
Mesaj
4
Tepki
0
Merhaba ben yeni başlıyorum web&grafik tasarım eğitimi veren bilge adam eğitim merkezine umarım beklediklerimi alırım ve iyi bir tasarımcı olabilirim sevdiğim ve ilgilendiğim bir alan bu siteyide internette grafikle ilgili gezinirken buldum umarım eğitimim süresince sizlerden de yardım görebilirim teşekkürler
 

herbi

Üye
Kayıt
31 Ekim 2009
Mesaj
14
Tepki
0
Wallah ben bir yerden eğitim almadım kendi imkanlarımla kendi araştırmalarımla azda olsa öğrendim tabi fazla bilmiyorum sizin gibi büyük üstadlarımız sayesinde eyer öğretirseniz tabi öğrencem inşaalah ALLAH SİZDEN RAZI OLSUN :)
 

Vahsi-Bela

Üye
Kayıt
1 Kasım 2009
Mesaj
4
Tepki
0
Kendim önce karar verdim.İnternetten araştırdım cabaladım bi şekilde öğrendim.Şimdi cok iyi bi grafikerim.Arkadaşın dediği gibi hayal gücüne baglı tasarım.
 

Muss

Üye
Kayıt
5 Kasım 2009
Mesaj
41
Tepki
0
Benim için grafik sanatı artık vazgeçilmezim oldu ben daha 14 yaşındayken hevesim vardı başladım halada kendi çabalarmla kitaplarla ve sizin gibi hocayarımızdan bişeyler öğrenmeye devam ediyorm.....
 
Kayıt
2 Aralık 2009
Mesaj
11
Tepki
0
ben Bilgeadam da8 aylık bir eğitim aldım. Illustrator,Photoshop,ın Desıgn + web tasarımı programları. yalnız şunu anladım ki büyük bir hevesle büyük bir zevkle öğrendim ve hala da öğreniyorum gerçekten öğrendim ve bitti denmiyo.. denmemeside gerekiyor.. su an adobenin Illustrator,Photoshop ve In desıgn programlarının uzmanlık sınavlarına hazırlanıyorum bunun içinde elimden geleni yapıcam. şunu da belirtmeliyim ki niyetim sadece uzmanlık belgesi almak değil mesleğimde elimden geldiğince ilerlemek ;) ve bu beni çok mutlu ediyor . yenilik ve farklılık gerçekten çok güzel mesleğimi seviyorum ;)
 
Yukarı Alt