Grafikerlik kursu arıyorum ve beraberinde iş imkanı

Gmmaster

Üye
Kayıt
8 Kasım 2012
Mesaj
13
Tepki
1
arkadaşlar merhaba ben 18 yasındayım açık ögretim lise devam etmekteyim bu sırada grafik tasarım kursuna gitmeyi bir yandanda yetiştirilmek üzere grafiker olarak çalışmayı düsünüyorum kurs ve iş için neler yapmalıyım yardımcı olurmusunuz ? :allalla: :allalla: :confused: :confused:
 

Emre DEMİRCİ

Bronz Üye
Bronz Üye
Kayıt
7 Eylül 2012
Mesaj
647
Tepki
89
@Gmmaster

Merhaba aramıza hoşgeldin.
Forumda sana yardımcı olucak bir çok uygulamalı dersler var göz atmanı tavsiye ederim.
Kurs için önericeğim tek yer Bilge Adam , iş için bir öneri veremicem :)
 

Gmmaster

Üye
Kayıt
8 Kasım 2012
Mesaj
13
Tepki
1
öncelikle yardımcı oldugunuz için teşekkür ederim hocam bu bilge adam kurusnun linkini verirmsiniz birde ben istanbul avrupa yakasındayım bana yakınmı gidip gelebilirmiyim ve kursa gitdikden sonra sizce iş bulabilirmiyim ?
 

Emre DEMİRCİ

Bronz Üye
Bronz Üye
Kayıt
7 Eylül 2012
Mesaj
647
Tepki
89
Unutmayın hiç bir kurs sizi deneyimli grafiker kadar bilgi sahibi edemez çalışarak deneyimler kazanacaksınız elbetteki bulursunuz bir iş fakat deneyim kazanmak isteyen bir grafiker olarak iş bulursunuz dediğim gibi çalışarak deneyim kazanacaksınız siz yeterki azmedin azimli olduğunuz sürece başvurduğunuz yerler azminizi görüp hakkınızda iyi değerlendirme yapacaktır.

Bilge adam konusuna gelince google yazınca çıkar İstanbulda bir kaç yerde var diye biliyorum googleden wep sitelerini ordanda telefonlarını alıp yarın irtibata geçersiniz.

İyi forumlar.
 

Gmmaster

Üye
Kayıt
8 Kasım 2012
Mesaj
13
Tepki
1
çok teşekkür ederim hocam bu konuda azimliyim ve pc ve mac kullandım eminimki birseylere basarabilicem bu arada ben hem kursa gidip hemde çalısabilicegim bir yer arıyorum yetiştirilmek üzere grafik tasarım konusunda elaman arayanlar bana mehmetmustafa__@hotmail.com dan ulaşabilirler lise açık ögretim den devam etmekteyim .
 

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
22 Mayıs 2012
Mesaj
3.069
Tepki
192
Merhabalar,

Öncelikle aramıza hoşgeldiniz..

Emre bey gerekenleri söylemiş fakat bende bu konuya biraz değinmek istedim.
Grafik tasarım kurslarından beklentilerin neler ? Öncelikle bunu iyi değerlendirmelisin.
Bende kursa gitmiş biri olarak şu önerilerde bulunacağım.

Öncelikle grafik tasarım kursları size sadece digital ortamda tasarım yapabileceğiniz programların temel kullanımlarını öğretirler. Bunu öğrenmek için gerçekten hevesli ve istekliyseniz kursa ek bir harcama yapmaya gerek yoktur.

Kurs sadece bu programları öğrenirken size planlı öğrenmeniz için yardımcı olacaktır. Kendiniz öğrenmeye çalıştığınızda nereden başlayacağınızı bilemez durumda iken kursta nereden başlayacağınız konusunda eğitmenler tarafından yönlendirilirsiniz ve anlattıkları bilgiler ile programları öğrenirsiniz.

Ben bu noktada kursa gitmeden önce kendi çabalarınız ile programları öğrenmeye çalışmanızı tavsiye ediyorum. Sitemizde istemediğiniz kadar kaynak bulunmaktadır. https://www.grafikerler.org/dersler/ inceleyip biryerlerden başlayabilirsiniz.
Takıldığınız noktalarda eğer forumumuzda bulunan mevcut konularda cevaplarınızı bulamadıysanız uygun bölümlere yeni konular açıp bizlerden yardım isteyebilirsiniz.

Grafikerler.org olarak kocaman bir aileyiz ve birbirimize elimizden geldiğince yardımcı oluyoruz.

Hala olmuyorsa planlı bir öğrenim için kursları tercih etmelisiniz.

Fakat programları kullanmayı bilmek kadar tasarımın temel kurallarını bilmekte önemlidir. Bu noktada kurslar etkisiz elemandır. Eğer gelecekte iyi bir grafiker olarak çalışmak istiyorsanız, temel tasarım kuralları, renk bilgisi, temel sanat bilgisi vb. bilgilere ihtiyaç duyacak fakat kurslarda bunu öğrenemeyeceksiniz.

Sizin yaşınız daha genç, eğitim almak için yeterli vaktiniz var fakat imkanınız yoksa en iyi yetişme biçimi usta çırak ilişkisidir.

Lütfen söylediklerimi yanlış anlamayın.Ben de sizin şu an geçtiğiniz yollardan geçtim. Kursa gitmediniz mi derseniz 1 ay grafik tasarım 1 kursuna gittim ve ps- corel- quark öğrendim..Sonra ara verdik şimdi indesign öğreniyorum fakat gitmemin nedeni ücretini peşin ödememdir. Peki programları kullanmak için kursun verdiği temel bilgi yetti mi? Hayır! Bunun için hala gecemi gündüzüme katıp, makaleler okuyor, araştırmala yapıyor ve çalışıyorum..
 

Gmmaster

Üye
Kayıt
8 Kasım 2012
Mesaj
13
Tepki
1
Yani kendimi söyle anlatayım webtasarım ve grafiktasarım kurslarına gitmeyi istyordum photoshop kullanmayı seviyorum vede hem bireysel hemde bir yere baglı şekilde calısabilirim bu meslegi edinin ce bu gün beyazadam ı aradım konustum beyaz adama yazılıp kursum bittikten sonrada kendimi geliştirip iyi yerlere gelmeyi hedefliyorum
zaten tek kursa gitmekle olmıycagının bilincindeyim artık kendimi gelistirerek elimden geleni yapmayı planlıyorum ...
 
Yukarı Alt