HTML sorunu

ankaraege

Üye
Kayıt
22 Ağustos 2012
Mesaj
14
Tepki
0
Merhaba Dostlar, şimdi şöyle bir sorunum var index.html'li kodladım menü koydum herşey tamam ondan sonra yeni bir sayfa yaparken bütün sayfayı,şablonları,div'leri kopyalayıp yeni sayfaya yapıştırmam gerekiyor böylece oradan içeriği değiştirebiliyorum ama atıyorum birinden anasayfa yazınısı ANASAYFA yaptıysam diğerindede aynı işlemi yapmam gerekiyor.. bu dinamik geçimi sadece içerik değişerek yer kaybı olmadan nasıl yapabilirim acaba..
 

muratsal

Üye
Kayıt
3 Ekim 2012
Mesaj
93
Tepki
0
php veya asp.net gibi bir server taraflı script diliyle yapabilirsin iki ayrı dosyayı dinamik olarak birleştirmen gerekir asp.nette master page olayı bu işe yarıyor melesa.
 

Emre ÇETİNER

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
23 Eylül 2012
Mesaj
483
Tepki
17
tam istediğini anlayamadım ama 1. seçenek hazırladığın anasayfa varsayarak yani index.html aynı klasör içinde index.html farklı kaydet diyerek hakkimizda.html diyerek aynısını kopyalayıp içerisinde tabiki gerekli yerleri edit etmen gerek. 2. seçenek php,asp gibi bşir yazılım dili bilmen gerek bu iş için menu.php dosyası oluşturursun sadece menuler içinde olur daha sonra istediğin sayfalara include edersin daha sonra menu.phpde bir değişiklik yaptığında tüm sayfalarda include olduğu için değişir.
 
Kayıt
12 Temmuz 2013
Mesaj
8
Tepki
0
merhaba Arkadaşım Şimdi Senin İstediğin Olayı Php gibi bir dil ile yapabilirsin. Ama İstersen Dreamweaver'in Şablon Oluşturma Gibi Güzel Bir özelliği Var. İndex.html dosyasında şablonunu oluşturuyosun diğer iletişim.html gibi sayfaların nerede açılması gerektiğini söylüyosun bu kadar basite indirgiyor olayı
 
Yukarı Alt