Hz. Peygamber'in Grafik Tasarımla İrşadı.

muratamam

Yazar
Kayıt
12 Temmuz 2010
Mesaj
479
Tepki
364
Peygamber mesleği desek abartılı olur herhalde:

Hz. Peygamber (sav) bir gün yere çubukla kare biçiminde bir şekil çizdi. Sonra ortasından bir hat çekti. Onun dışında da bir hat çizdi. Sonra bu hattın ortasındaki hatta istinaden birçok küçük hatlar çekti. Sonra peygamberimiz (sav) bunu şöyle açıkladı. "Şu ortadaki çizgi insandır. Şu onu kuşatan şey ise ecelidir. Şu dışarıdaki uzanan çizgiler ise o insanın emelidir. Bu çizgiyi kesen şu küçük çizgiler ise insanın başına gelecek olan musibetlerdir. Bu musibetlerden birinden kurtulsa diğerine değer, ondan da kurtulsa eceli onu bırakmaz” buyurdular. (Buhari, Rikak, 4; Tirmizi, Kıyamet, 22; Zühs, 25; İbn-i Mace, Zühd, 27)
http://mebk12.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/58/13/702558/dosyalar/2013_10/16120607_zekatrlerıvepeygamberımızınuygulamaları.pdf
http://www.sonpeygamber.info/cizgiler

Örneğin bir defasında ashabı kiram ile otururken, onlara doğru yoldan, istikametten bahsederken, eline bir çubuk alarak önce dosdoğru bir çizgi çizer. Sonra da sağına ve soluna bazı çizgiler çizer. Doğru ve dümdüz olan çizgiye, “Bu sıratı müstakimdir.” buyurur. Diğer eğri ve yan çizgilere de “Bunlar da batıl yollardır.” buyurur.
http://insanvehayat.com/11-maddede-asr-i-saadette-egitim/

 
Yukarı Alt