ICC profil hazırlama

swatch20

Üye
Kayıt
5 Ağustos 2011
Mesaj
5
Tepki
0
Selamlar,

ICC Profil hazırlama hakkında bilgisi olan ustalarımız bilgilerini paylaşırlarsa memnun olurum.
Saygılar.
 

Threebudha

Uzman Üye
Uzman Üye
Kayıt
8 Haziran 2011
Mesaj
180
Tepki
17
@swatch20

Kastettiğiniz bir renk yönetimi dahilinde ICC profil hazırlanması ise (ki bu son derece kapsamlı bir profil yapımıdır ekrandan baskı makinesine kadar ciddi bir kalibrasyon gerektirir) bunun için profesyonel destek almanız gerekir ama demek istediğiniz kendi kullandığınız bilgisayar ile sınırlı kalacak bir profil ise o zaman ilk yapmanız gereken bilgisayarınıza güncel profilleri indirmek olacaktır. Aşağıdaki linkten kullandığınız sisteme uygun güncel renk profillerini (Offset profiles başlıklı bölüm) indirebilirsiniz.

Bu profilleri indirdikten sonra tek yapmanız gereken uygun ortam ışığında yapabiliyorsanız dijital bir ekran kalibrasyonu yoksa gözünüze güvenip manuel bir kalibrasyon yapıp daha sonra kullandığınız proframlara bu yeni profilleri tanıtmak olacaktır.

Sisteminizi bilmediğim için ancak bu kadar yardımcı olabiliyorum.

http://www.eci.org/doku.php?id=en:downloads
 

swatch20

Üye
Kayıt
5 Ağustos 2011
Mesaj
5
Tepki
0
Kastettiğim olay geniş en dijital baskı makinalarında farklı materyallere( kağıt, kumaş, deri vs.) baskı yapmak için gerekli olan ICC profillerdir.
Tabi ki bu çok kapsamlı ve profesyonel bir iş. Bu konu ile ilgili profesyonel teknik destek alıyoruz. Ancak, belirli bir yerden sonra deneyimler ön plana çıkıyor.
Ben bu tür deneyimleri olan varsa bunu paylaşmalarını rica ediyorum.
Böylece belki bu konulardan hiç haberi olmayanlar bir şeyler öğrenirler. Biz de deneyimlerimizi artırırız.
 
Yukarı Alt