İlk defa gazete tasarladım.

Kayıt
22 Haziran 2012
Mesaj
6
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar,

Daha önceden dergi tasarımı yaptım ve o konuda az da olsa gelişme gösterdim ve şimdi ise gazete sayfası tasarımı yaptım. Logo'yu da kendim yaptım. Burada paylaşmak istedim çünkü amacım yanlışlarımı ya da hatalarımı görüp kendimi biraz daha geliştirmektir. :s8::s8:

 

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
22 Mayıs 2012
Mesaj
3.069
Tepki
192
İlk çalışmanız olduğunu düşünürsek gayet güzel gelişime açık
 
Kayıt
6 Temmuz 2010
Mesaj
598
Tepki
17
Öncelikle doğrusu İNKİLAP değil İNKILÂP'tır.

Yazıların yerleşiminde biraz sıkıntı görüyorum. Çok fazla boşluk var. Bunların düzenlenmesi gerekiyor. Başlıklarda da yerleşim sorunu görülmekte. Başbakan'ın görselini de hatalı dekupe etmişsin ya da görsel öyle idi bilmiyorum. Fakat o yukarıdaki boşluğu bırakmak yerine başlığı genişleterek kullanabilirdin. O bloklu görünüm nedeniyle kocaman bir boşluk oluşmuş.

Logonun altındaki siyah şeritte ince bir beyaz çizgi var o gereksiz olmuş. Onu kaldırmalısın. Fiyat bilgisi de şeridin sağına yaslanır ve tarih şeride ortalanır ise oradaki dağınık görüntüden de kurtulmuş olursun.

Gelişime açık olman çok güzel. Başarılar dilerim...
 

graphhy

Üye
Kayıt
20 Mart 2012
Mesaj
20
Tepki
0
Crtl+ R yaparak çetvel çıkarabilirsiniz işinizi görür ölçüde sonra yapmanız gereken tek şey bol bol uygulamalı çalışmalısınız hazırların üzerinde kendiniz yazı yazın büyütün küçültün ona göre pixel ayarlayabilirsiniz . . . tek çalışma değil aynısından 10 tane yapın ayrı klasör oluştunuz iyi güzel kötü gibi klasörlerin içine ayırınız çalışmalarınızı ona göre değerlendirebilirsiniz bol bol uygulama çalışmanız lazım hocam hazır gazete çalışmaların üstünde oynama yaparak öğrenebilirsiniz . . . iyi çalışmalar kolay gelsin . . .
 

Erkal COŞKUN

Hiç...
Uzman Üye
Kayıt
1 Ocak 2012
Mesaj
963
Tepki
476
En başta paragrafları her iki yana bloklamalısın.
Ana sayfa olduğunu düşünürsek gereğinden çok çok fazla yazı var. Sıkıcı duruyor. Çarpıcı 3-4 fotoğraf, bir manşet... Haberleri ve konuları belki sotf renkli alan yada zeminlerle birbirinden ayırıp okurun işini kolaylaştırmalısınız.
Biraz ferahlatmalısınız çalışmayı... Demet Hanım'ın dediği gibi imla kurallarına da dikkat...
 

tommy89

Üye
Kayıt
6 Temmuz 2010
Mesaj
9
Tepki
1
Bir kapak sayfası için çok fazla yazı var. İç sayfa tasarımı kapağa uygulanmış gibi duruyor.Boşluk doluluk dengesi içinde gazeteleri inceleyebilirsiniz. Çoklu sayfa işlerinde imla çok önemlidir. İmla hatalarınada dikkat ederseniz başka bir sıkıntı yok.
 

b3krkdk

Üye
Kayıt
25 Aralık 2010
Mesaj
403
Tepki
91
Çok fazla yazı ve çok fazla boşluk var diyecem ama bunu desem de bi şey değişmeyecek çünkü baya olmuş konu açılalı ben yine de kendimi tutamayıp söyliyim dedim.
 
Yukarı Alt