İlk yerleşik Balmumu Heykel Müze'miz açılıyor

Yasemin Ertosun

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
21 Haziran 2009
Mesaj
768
Tepki
39
17 Kasım’da ziyaretçilere açılan Balmumu Heykel Müzesi, Türkiye’nin bu alandaki yerleşik ilk müzesi olmasıyla dikkat çekiyor.



Gelenek ve geleceği aynı çatı altında buluşturan Sapphire Çarşı, bir ilke daha imza atıyor. 17 Kasım’da ziyaretçilere açılacak olan Balmumu Heykel Müzesi, Türkiye’nin bu alandaki yerleşik ilk müzesi olmasıyla dikkat çekiyor.


Elvis Presley, Hürrem Sultan, Kanuni Sultan Süleyman, Cengiz Han, Da Vinci, Napolyon ve Atatürk... Sanat ve siyaset alanında tarihin dev isimleri Sapphire Çarşı’da ziyaretçilerini bekliyor. Türkiye’deki ilk ve tek Balmumu Müzesi’nin sahibi Jale Kuşhan tarafından hayata geçirilen eserler 17 Kasım tarihinden itibaren Sapphire Çarşı’da sergilenecek.


Dünyaca ünlü 60’a yakın kişinin eserlerinin yer alacağı müzede ünlü isimlerin birebir ölçülerinde, protez göz, protez diş ve gerçek saç kullanılarak hazırlanan balmumu heykelleri yer alacak. Dünyadaki diğer balmumu heykel müzelerinden farklı olarak, eğitim ve öğretime yönelik çalışmaların da yer alacağı sergi kapsamında ziyaretçilere, konusunda uzman rehberler eşliğinde 45 dakika bilgi verilerek, her bir heykel; hazırlanan sinevizyon gösterimleri ile desteklenecek.

Türk ve dünya tarihinden önemli simaların heykellerinin her 2 ayda bir sergiye eklendiği müzede Sanat güneşimiz Zeki Müren’ in balmumu heykeli de ilk kez Sapphire Çarşı’da ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. Ayrıca Balmumu Heykel Müzesi’ni ziyaret edenleri farklı sürprizler de bekliyor.


Her bir heykelin, döneminin dekoru ile sergilendiği müzede bazı heykeller de hareket özelliği ile ziyaretçilere dördüncü boyutu yaşatıyor.Yine dünyada ilk kez, isteyen ziyaretçilerin el veya ayak kalıpları özel bir malzeme ile alınarak, balmumundan veya polyesterden kişiye özel çalışılıyor. Bu çalışmalar iyi muhafaza edildiği taktirde yüzyıllar boyunca hatıra olarak saklanabiliyor.

SERGİLENEN HEYKELLER

Türk Büyükleri

Atatürk (yaşlılık dönemi)

Atatürk (gençlik dönemi)

Mevlana

Fatih Sultan Mehmet

Yavuz Sultan Selim

İbn-i Sina

Kanuni Sultan Süleyman

Yunus Emre

Osman Gazi

Atilla

Cengizhan

Alparslan

Mimar Sinan

Farabi

Hürrem Sultan

Fuzuli

Timurlenk

Şeyh Şamil

Nazım Hikmet

Rauf Denktaş

Kemal Sunal

Haldun Dormen

Levent Kırca

Fazıl Say

Latife Hanım

Zeki Müren (ilk defa)


Avrupalılar

Leonardo Da Vinci

Karl Marx

Hitler

Elvis Presley

Napolyon

Michael Jackson

Kazanova

Fransa kralı 15. Luis

Markiz De Pompadour

Arnold Schwarzenegger

Baron Münchausen

Kont Kaliostra

De Eon(dünyaca ünlü ajan)

Beatles grubu


Rus Büyükleri

İvan Grozni(Korkunç İvan)

Dostoyevski

1.Peter(Deli Petro)

Lenin

1.Katerina

Stalin

2.Katerina

Brejnev

Gorbaçov

Boris Yeltsin

Çar 2. Aleksandır


kaynak: milliyet.com.tr
 
Yukarı Alt