ıllustrator baskıya hazırlık süreci

enjoyinger

Üye
Kayıt
20 Ocak 2009
Mesaj
29
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar,

Eminim ki illustrator programını belirli düzeyde öğrenmiş ancak baskı sürecinde karşılaşması muhtemel sorunlar için bu programa geçmeyi cesaret edemeyen çok arkadaşımız vardır.

Bir çok efektin kullanıldığı taşma paylarının ama artboard'a dahil ama bleed olarak verildiği çalışmamızı illustratorden flattener ayarlarını yaparak içimiz rahat bir şekilde baskıya göndermek istiyoruz. (Yazı alanları hariç diğer tüm objelerin resim olarak donusmesini sağlamak)?

İkinci yol olarak da Acrobat ile bu işlemi yapıldığını bilmekteyiz.

Bu iki konuda ayrıntılı bilgi yazan arkadaşımız fazlası ile dua alacaktır.

Şimdiden teşekkür ediyorum.
 

Hasan YILDIZ

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
19 Aralık 2011
Mesaj
1.154
Tepki
164
@gorunum35

Forumda mevcut Cinema 4D Dersleri mevcuttur. İşinizi göreceğine eminim.
 

hugareva

Üye
Kayıt
19 Kasım 2009
Mesaj
66
Tepki
0
Evet bu konuda bilgi veren olursa güzel olur. Ben ai de çalışma yapıyorum ancak corelde açtığımda yazılar birbirine giriyor. Ben kaydettiğim çalışmam vektörel olsun ama başka bir programda açıldığında da ben ne görüyorsam öyle açılsın istiyorum.

İllustratorde nasıl yapılıyor bu?
 

onureroguz

Üye
Kayıt
30 Kasım 2010
Mesaj
114
Tepki
7
@enjoyinger

----------------------

Baskıya gitmesi için neden resime çevirmeye çalışıyorsunuz ki "Ai" bence çok basit bir program ama nedense herkese çok fazla karışık ve üstünmüş gibi geliyor. Taşmaları vermişseniz degrade geçişlerinde v.s herhangi bir yerde sıkıntı yoksa "pdf" yapıp gönderin derim. Zaten bir sıkıntı varsa bile "pdf" yapmak istediğiniz zaman program sizi uyaracaktır.
 

onureroguz

Üye
Kayıt
30 Kasım 2010
Mesaj
114
Tepki
7
@hugareva

"Ai" dosyasını corel de açıp kullanmak istiyorsanız kaydetme seçeneklerinden "ıllustrator 8" olarak kaydedip corel ve freehand programlarında rahatlıkla kullanabilirsiniz.
 

enjoyinger

Üye
Kayıt
20 Ocak 2009
Mesaj
29
Tepki
0
@onureroguz


Ai evet basit, basit olduğu kadar da pratik bir program ancak kullanılan transparanlık efektlerini desteklemeyen rip makinaları yüzünden yaptığımız işlerde üretimde sorun çıkması anlamına geliyor. Illustrator'de bunun için flattener ayarları olduğunu biliyorum. Ancak bununla ilgili deyatlı bilgi verecek bir kişi de yok. (Acrobat'ta ya da)

Adobe illustrator'e geçilsin diye lansman ve seminerlerde bu hayati konuları anlatsa çoktan freehand diye bişey kalmayacaktı.

Saygılar...
 

enjoyinger

Üye
Kayıt
20 Ocak 2009
Mesaj
29
Tepki
0
@marchin

Sizce sormamış mıyım?

Illustrator'den baskıya hazırlık süreçlerinin detaylı anlatımı, yani; bir katalog çalıştınız ai'de ya da flayer, broşür her neyse bir çok maske, degrade ai'nin CS5'inde hatta 6'sında en son yenilikler ile dolu matbaaya gönderdiniz ve bir telefon Zııırrrrrrrr! - Abi gönderdiğiniz pdf ya da ai'deki efektleri bizin makina basamıyo.

Ne yaparsınız? :) :)
 

onureroguz

Üye
Kayıt
30 Kasım 2010
Mesaj
114
Tepki
7
Aynı sıkıntı bir kez de benim başıma geldi Ofset Baskıya giden bir çalışma adet yetersizliğinden dolayı dijital baskıya gönderdik fakat dediğiniz gibi ZZIIIIIRRRR !!! :D telefon çaldı ve göndermiş olduğunuz çalışmanın altında bulunan efektler baskıda çıkmıyor mu demişti kötü mü çıkıyor demişti tam hatırlayamıyorum. Neyse bende iş fuara yetişeceğinden dolayı lanet olsun dedim riski aldım ve malesef efekt olmadan yolladım. Efekt dediğimde "Drop Shadow" :D İyi ki başka efekt vermemişim. :) Ama daha sonra öğrendimki bunun da ayarları varmış. Kısacası EĞİTİM ŞART :)
 
Yukarı Alt