illustrator de zig zag efektiyle ilgili 2 sorum olacaktı

mathie

Üye
Kayıt
10 Haziran 2009
Mesaj
9
Tepki
0
1.pen tooluyla yaptığım bir çizgiye zigzag efekti veriyorum diyelim, zigzag sıklığını ayarlarken iki birleşim arasına sıklığı yerleştiriyor ama ben çizginin başlangıç noktasından bitiş noktasına kadar eşit dağılmasını istiyorum. bunun ayarı nerden yapılabilir?

2.yine aynı zigzag efekti uygulanmış çizginin zigzag genişliğinin bi uçtan bir uca, kalından inceye gitmesi icab ediyor, yani saol baştaki zig zag yüksekliği 10 cmden başlasın, sağa soğru azalsın yükseklik 1cm e kadar insin.. böle bişe mümkün müdür?
 

Yaşar Karadeniz

Grafikerler.org
Altın Üye
Kayıt
7 Eylül 2008
Mesaj
3.274
Tepki
75
Sayın mathie, sorunuza istinaden görsel ekleyebilirmisiniz, tam olarak sorunuzu anlamış değilim?
 

Yaşar Karadeniz

Grafikerler.org
Altın Üye
Kayıt
7 Eylül 2008
Mesaj
3.274
Tepki
75

mathie

Üye
Kayıt
10 Haziran 2009
Mesaj
9
Tepki
0
günaydınlar,
resim yüklemeyi denedim sanırım serverdan kaynaklı bir engel sebebiyle her hangi bir veri akartımı yapamıyorum, sizin eklediğiniz resimden anlatayım, gördüğünüz üzre her iki büküm noktasının arasına eşit sayıda zigzag yerleştiriyor yani kısa olan kenarın zigzagları daha sıkışık uzun kenarlarınsa daha seyrek, ben hepsini eşit yapmak istiyorum yani zigzaglar bütün kare kenarlarına eşit dağılsın.bu birinci sorumdu. 2. sinde ise kare değil S harfi şeklinde bir çizgi oluşturduğunuzu farzedelim. S nin sağ üst başındaki zigzaglar geniş ortasındakiler gittkçe daha ince ve sol altındaki en ince olsa.. umarım anlatabildim.. teşekkür ederim..
 
Yukarı Alt