Illustratorda Pusula Çizimi (Resimli Anlatım)

Yaşar Karadeniz

Grafikerler.org
Altın Üye
Kayıt
7 Eylül 2008
Mesaj
3.274
Tepki
75
Arkadaşlar basit ama yinede Illustratorde pusula çizimini resimli olarak paylaşmak istedim. Mouse'umun azizliğinden çizimlerim çok düzgün olmasada sizin daha düzgün çizeceğinizden eminim. Faydalı olması dileğiyle, kolay gelsin...

Araç kutusundaki Star aracını seçip, çalışma alanına tıklayın, çıkan pencere Redius1 kutusuna 30, Redius2 kutusuna 200, Points kutusuna 4 değerlerini girip ok.leyin.



Yıldızın ortasına bir daire çizip beyaz renkte doldurun.



Yıldızı seçip Edit menüsünden Copy komutunu tıklayarak kopyalayın, tekrar Edit menüsünden Paste in Back komutunu tıklayın. Oluşan yeni yıldızın boyutunu küçültüp döndürün ve aşağıdaki şekilde yerleştirin.



Pen aracı ile aşağıdaki gibi çizim yapıp, 3 kopyasını daha oluşturun ve büyük yıldızın üzerine yerleştirin. Büyük yıldızı seçip siyah renkte doldurun.



Bir daire çizin ve aşağıdaki şekilde yerleştirin.



Bir daire daha çizip büyük daireyi içine alacak şekilde yerleştirin. Yeni çizdiğiniz daire seçili iken Stroke panelindeki Dashed Line onay kutusunu işaretleyip kutulara 2 değerlerini girin.



Dört tane küçük daire çizip siyah renkte doldurun ve aşağıdaki şekilde son çizdiğiniz dairenin üzerine yerleştirin.



Büyük yıldızın ucuna bir çizgi çizin ve Stroke panelindeki Dashed Line onay kutusunu işaretleyip kutulara 2, 2, 10, 2, 10, 2, şeklinde değerleri girip, çizgiyi diğer köşelere kopyalayıp çoğaltın.



Küçük yıldızı seçip içini gri renkle doldurun. En son çizdiğiniz çizgilerin uçlarına text aracını kullanarak pusulanın yönlerini yazıp çalışmanızı sonlandırın.



Faydalı olması ümidiyle...
 
Kayıt
9 Eylül 2008
Mesaj
1.562
Tepki
25
yine çok güzel ve pratik bir ders anlatımı yapmışsınız teşekkürler Yaşar bey emeğinize sağlık...
 

Yaşar Karadeniz

Grafikerler.org
Altın Üye
Kayıt
7 Eylül 2008
Mesaj
3.274
Tepki
75
@Emine Şahin

@Dilek Doğrusöz

@Buse Türüdü

@danisman

Ben teşekkür ederim arkadaşlar. Fırsat buldukça programı kurcalamaya, birşeyler çalışmaya gayret ediyorum, yapabildiklerimi de burada nacizane elimden geldiğince paylaşmaya çalışıyorum.
 

User4

Forumdan Uzaklaştırıldı
Kayıt
18 Ekim 2008
Mesaj
1.325
Tepki
39
Teşekkürler Yaşar bey, güzel bir anlatım olmuş..
 
Yukarı Alt