indesign'da kesim payı kaldırma

bytgrfk92

Üye
Kayıt
9 Ocak 2013
Mesaj
1
Tepki
0
iyi akşamlar. şuan bir dergi üzerinde çalışmalarımı yürütmekteyim. vermiş olduğum kesim payı 0,5 mm ve 4 tarafta da bulunmakta. yalnız tel dikiş olacağından sırt tarafındaki kesim paylarını kaldırmam gerekiyor. bunu nasıl yapabilirim acaba?
 

Erkal COŞKUN

Hiç...
Uzman Üye
Kayıt
1 Ocak 2012
Mesaj
963
Tepki
476
File / Document Setup penceresinde Bleed bölümü var. Sağındaki kilidi açıp Inside değerini sıfırlayın.
Bleed değerini göremiyorsanız pencerede More Options butonuna tıklayınız.
 
Kayıt
3 Ağustos 2009
Mesaj
607
Tepki
74
Değerli grafiker,

Eğer Indesign'da bir dergi hazırlıyorsanız, sayfalarınız çift çift olmalı. Yani birinci sayfa hariç, sağ ve sol sayfayı aynı anda yan yana görebilmelisiniz. Bu haliyle pages panelinde her iki sayfanın ortasında sırt çizgisini farkedeceksiniz. Bunu oluşturabilmeniz için projenize başlarken (yani New document penceresinde) facing pages kutucuğu işaretli olmalıdır. Hemen aşağıda ise bleed parametrelerinde sağ veya sol yerine inside ve outside olarak değiştiğini göreceksiniz.

Bu haliyle cilt türü ne olursa olsun, projenizi pdf haline getirirken ilgili yönergelerde sayfa şekli Spread olmalıdır. O zaman Indesign sırta taşırma (bleed) yapmaz.

Öte yandan, sayfaları tek tek hazırlıyorsanız ve taşırmaları tek taraflı yapmak istiyorsanız o zaman document setup'tan bleed değerlerini sağ ve sol olarak bağımsız değerler girmelisiniz. Yani taşırma yapmayacağınız kenar "0" olmalıdır.

Tuncer ÖZKAN-iSTANBUL
 
Yukarı Alt