Indesing Yazı Klonlama

felixmed

Üye
Kayıt
27 Ocak 2012
Mesaj
2
Tepki
0
Merhaba
Indesing üzerinde bir metin alanı içerisinde bulunan yazının aynısını bir ve ya birden fazla metin alanı içerisine otomatik olarak yazmasını nasıl sağlarım.
Öreken olarak excell de = komutu ile bir hücreyi başka bir yerde betirtebiliyoruz. aAna hücre değiştiğinde diğerleride değişiyor.

Herkese iyi çalışmalar
 

mkara

Üye
Kayıt
2 Mart 2012
Mesaj
7
Tepki
0
Indesign'da boyle bir ozellik mevcut değil. Yazıyı bir kutuya yazacak sonrasında kutuyu istediğiniz sayıda klonlayacaksınız :)
 

Threebudha

Uzman Üye
Uzman Üye
Kayıt
8 Haziran 2011
Mesaj
180
Tepki
17
@felixmed

Bunu ancak tek bir şekilde yapabilirsiniz. Kullanacağınız metin alanı seçiliyken Edit>Place and Link Story'e gelin sonra mausu bırakmadan metin alanınızı açın orijinal metniniz yeni alanın içinde görünecektir daha sonra Link panelindeki "zincir" işaretine tıklayarak bu iki metni birbirine linkleyin bundan sonra orijinal metinde yaptığınız her değişiklik diğer metin alanındada aynen uygulanacaktır bu yöntemin tek sıkıntısı eğer metni birden fazla kullanacaksanız her seferinde Place and Link Story işlemini yapmanız ve zincir ile linklemeniz gerekiyor ama iyi tarafı orijinal metinde yaptığınız her değişiklik bütün kutularda birebir uygulanacaktır.
 
Yukarı Alt