İpini koparan siyasetçi olmuş

danisman

Consultant
Kayıt
27 Nisan 2009
Mesaj
1.504
Tepki
30

Farkında olmak ve görmek kadar kötü bir şey yok! Yani kral çıplak diye çıkıp ortalığa yaygara koparacağına, otur evinde giy bir deli gömleği, adın belli olsun!

Sağa dönsen olmuyor, sola dönsen olmuyor. İnancımı yitirmiş bir durumdayım dersem, bilmem abartmış olur muyum? Yani dümdüz, dosdoğru bir gidişe hasret kaldık, kalmaya da devam edeceğiz anlaşılan!

Bunun birçok nedeni olabilir, ister toplumun eğitimi yanlış verildi deyin, ister eğitimsiz bir toplum deyin, isterseniz toplumsal infial deyin, siz ne dersiniz, ne düşünürsünüz ben onu bilemem ama ben başka bir teşhis koydum bu duruma.

Siyasileşmek!

Evet, toplumun geldiği nokta, hiç içine giremedikleri, yanına bile yaklaşamadıkları, kendilerinden bağımsız ayrı bir yaşam, ayrı bir dünya kurmuş olan siyasetçilere bağlılık ve iz sürme hastalığı. Onların ağızlarından çıkanları takip etme, onların her söylediğine inanma, onlarla nefes alma, onlarla nefes verme.

Hiçbir ülkede bu kadar siyaset konuşulmaz, hiçbir ülkede siyasetçilerin konuştukları bu kadar gündem oluşturmaz (ciddiye alınmaz) çünkü herkes bilir ki, siyasetçinin görevi seçim kampanyaları içerisinde bitmiştir, seçmenin ve halkın görevi de o an bitmiştir. Artık kimse siyaset konuşmaz. Siyasetçi icraat peşinde koşar, halk için, toplum için çalışır, çabalar, seçim döneminde vermiş olduğu sözleri yerine getirir.

Sonra toplum bakar, söylenenlerin ne kadarı gerçekleştirilmiş. Ne kadarı sadece sözde kalmış ve ne kadarı doğru çıkmış. Bunun cevabını da gittiği sandıkta verir. Bunlar normal toplumlarda olan şeyler. Peki, biz de nasıl olmakta, neden her şey yanlış yapılır, neden herkes siyasetçidir? Siyaseti bu kadar her bireyin içine sokan güç kimdir, neden sokmuştur?

Tekrar yazımızın baş tarafına bir dönüş yapalım ki, neden buraya geldiğimi görelim, aslında bu gün çok daha güzel şeyler yazmayı düşünüyordum.

Sabahları erken kalkan ve güne erken saatlerde başlayanlardanım. Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte, her bahar içimde filizlenen o baharın tomurcuklarını doyasıya serpiştiriyorum yaşamıma.

Erken saatte açılan çay ocaklarının yanından geçiyorum, çöpçüler siyaset süpürüyorlar kendi aralarında. Seyyar simit tezgâhlarının radyolarında siyaset satılıyor. Sabah sporuna çıkmış olan bayanların bir elinde su şişesi, diğerinde siyaset var. Sahil kenarında olta sallayanların, iğnenin ucuna takıp, denize savurdukları, balık yemleri siyaset. Bakkal amca siyasetçi, manav ağabey siyasetçi, Ayşe teyzem öyle, Mehmet amcam öyle, avukat öyle, kasap öyle, berber öyle, daha saymama gerek var mı, devamını siz getirin.

Bu ülkede birçok yapılamayan, uygulanamayan ve gerçekleştirilemeyen şey varken, kim yaptıysa, helal olsun, sayıları yetmiş milyona ulaşan, bir siyasetçi toplum yetiştirmişler, tebrik ediyorum!

Bu nasıl bir yarış, bu nasıl bir siyaset bilgisi, nasıl bir siyasete ve siyasetçiyi sahiplenme manyaklığı anlayamıyorum! Gariban bir vatandaşsın ama seninle en ufacık bir bağı olmayan siyasetçiyle yaşıyorsun, kapısına gitsen böcek kadar bile değerin olmaz, farkında değilsin! Bu siyaset filan değil, bu toplumsal bir hastalık!

Kimse darılmasın ama ipini koparan siyaset uzmanı olmuş, siyasetçi olmuş, eee, bu kadar siyasetçi olan bir toplumda, iş yapmak için vakit bulmak mümkün müdür? Herkes iktidar, herkes muhalefet, gülsem mi, yoksa ağlasam mı, bilemiyorum!

Dışarıdan baktığınız zaman bunu fazlasıyla görebilirsiniz, işiniz yoksa eğer, buyurun, inceleyin ve gözlemleyin, haklı mıyım, haksız mıyım, siz karar verin..
 
Kayıt
25 Haziran 2008
Mesaj
1.278
Tepki
4
Noktasına, virgülüne kadar katıldığım bir yazı kaleme almışsınız. Siyaset, gerçekten hastalık olmuş bizim milletimiz için. Normal zamanda konuşmalarımız bir yana özellikle seçim zamanlarındaki heyecan, kavga hatta ölüm ve yaralanmalara kadar giden olaylar sanırım bizim ülkemize has durumlardır.

İnsanlarımız, siyasetçilerin söylemlerini o kadar benimsiyorlar ki aksi yönde birşeyler söyleyenlere küsüyorlar!, darılıyorlar hatta ciddi tartışmalara giriyorlar.

Bu tür davranışlara girenlerin %95'i Ankaranın siyasi havasından haberdar değil hatta gezmek için dahi hiç Ankaraya gitmemiş. Gerçekleri televizyondan izlediği kadarıyla yorumluyor. Halbuki hiçbir siyasetçi gerçekleri %100 olarak toplumla paylaşmaz.

Elinize sağlık sayın Danışman zevkle okudum...
 

danisman

Consultant
Kayıt
27 Nisan 2009
Mesaj
1.504
Tepki
30
Teşekkür ederim Süleyman bey, daha söylenecek çok şey var zamanla yazacağız ve paylaşacağız...

İyi çalışmalar...
 
Kayıt
17 Mart 2008
Mesaj
3.266
Tepki
100
İpini koparan siyasetçi olmamış. Siyasetçilerin ipi kopmuş.
Milletinden, özünden ve insani değerlerinden kopan siyasetçilerle bu noktaya geldik.
Tel tel dökülüyor kokuşuyoruz. Hangi bir meseleye el atsak elimizde kalıyor.
Sanırım yeniden bir Kuvva-i Milliye gerek.

Sarı Saçlım Mavi Gözlüm

Sana Hasret Sana Vurgun Gönlümüz…
Neredesin Mavi Gözlüm?
Nerde, Nerdesin Dost?
Bu Gemi Bu Karadeniz,
Sarı Saçlım Mavi Gözlüm…http://www.wardom.org/showthread.php?t=228628
Nerde Nerde Nerdesin Dost?

Ararım İzini Dolmabahçeden…
Bir Daha Dönmezmi Bu Yola Giden?
İçimde Sen ,Gözümde Sen…
Sarı Saçlım Mavi Gözlüm…
Nerde Nerde Nerdesin Dost?

Kurban Olam Yürüdüğün Yollara…
Kara Peçe Yakışmıyor Kullara,
Uyan Bak Bizim Hallara,
Sarı Saçlım Mavi Gözlüm…
Nerde Nerde Nerdesin Dost?

Bulutlar Terinden, Dağlar Kokundan…
Sarhoştur Sevdiğim Mahsuni Bundan…
Bir Daha Gel, Gel Samsundan!
Sarı Saçlım Mavi Gözlüm…
Nerde Nerde Nerdesin Dost?
 

GürhanErkal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
22 Aralık 2009
Mesaj
444
Tepki
43
Siyaset ve sonucunda çıkan olumsuzluklara doğru bir yorum getirmişsiniz. Ama ben hemen akabinden gelecek bir tehlikeye işaret etmek istiyorum. Medyada olsun başka çevrelerde olsun çok ama çok yoğun bir siyaseti toptan karalama, toptan yok sayma, toptan kötüleme durumu var. Aman diyorum sakın bazı siyasilerinde yine siyasi niyetle destek verdikleri bu akıma kaş yapalım derken göz çıkartarak kapılmayalım. Sonuçta kendi alanı içinden bakacak olursak yine siyasetten başka çaremiz yok.
 

iklim

Üye
Kayıt
22 Nisan 2010
Mesaj
11
Tepki
0
öyle diyorsunuz ama görüyoruz ki koyunun olmadığı yerde keçi baş kesilmiş
 

danisman

Consultant
Kayıt
27 Nisan 2009
Mesaj
1.504
Tepki
30
Piyasada ne koyun var, ne keçi, zaten çobansız bir köyde yaşıyoruz :)
 

iklim

Üye
Kayıt
22 Nisan 2010
Mesaj
11
Tepki
0
ah ne acı , sanırım o yüzden gidilecek yeri bulamıyoruz ...
 

doktorcapo

Üye
Kayıt
10 Mayıs 2010
Mesaj
11
Tepki
0
siyaset olmadan olmaz
iki sevgili arasında bile politik bir ilişki vardır
site içerisinde ki üyeler arasında
babayla oğul arasında
devlet ile halk arasında
bunların bütünü siyaset olduğuna göre, bırakın herkes siyasetçi olsun, otursun, konuşsun
bence konuşulmasında mahsur yok, burada ki sakınca , izm lere kaçmak, danisman arkadasin dedigi gibi liderlerin pesinden kosmak,
particiliği ben de sevmem, kim elinde iyi malzemeyle gelirse, oyumu tabi ki ona veririm. ama bunu da arkadaşlar ya da aile içerisinde belli bir saygı çerçevesinde konuşmanın bir sakıncası olduğunu düşünmüyorum
 
Yukarı Alt